Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

LAHODNÝ MOUČNÍK SE SMETANOVOU NÁPLNÍ

0.0
LAHODNÝ MOUČNÍK SE SMETANOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 světlý piškotový korpus upečený v koláčové, nebo dortové formě, 1 kelímek krému mascarpone, 1 zakysaná smetana, 1 smetana ke šlehání, 1 vaničkový tvaroh, 1 želatinový ztužovač (smetafix), 100 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru. -Smetana ke šlehání a mascarpone tvoří základ pro tento krém. Pokud budeme chtít, tak tvaroh, nebo zakysanou smetanu můžeme vynechat.-

Postup přípravy

Postup:
Nejprve si vydlabeme korpus a zbylé kousky odložíme bokem, budeme je potřebovat na vrchní úpravu. Pak smícháme všechny ostatní suroviny na krém, kromě smetany ke šlehání. Tu vyšleháme i se želatinovým ztužovačem těsně před naplněním, do které pak vmícháme připravený krém. Ihned naplníme vydlabaný piškot a posypeme odloženými drobky. Zabalíme do potravinové fólie a necháme zaležet do dalšího dne.

Můj tip:
Vydlabané dno korpusu můžeme před plněním jemně natřít jahodovým, meruňkovým, nebo borůvkovým džemem i s kousky ovoce, zaležený moučník bude pak chuťově výraznější. Nebo místo džemu můžeme dno poklást také čerstvými malinami, jahodami, tenkými kolečky banánu, plátky kompotovaných broskví, meruněk, ananasu, mandarinek, nebo višní.

Přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evula.U 7. 1. 2017, 21:28
Byl dnes na obed, piskotove testo lehounke, dobre drzelo formu, chutove velice lahodny. Dekuji za tip. (flower)
yarkal 11. 1. 2017, 13:50
@Evula.U (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie