Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Domácí vepřová pečínka,krémové zelí,hrníčkové knedlíky

0.0
Domácí vepřová pečínka,krémové zelí,hrníčkové knedlíky

Potřebné ingredience

1 kg krkovice,sůl,kmín,česnek,pivo,olej,1 lžičku medu,1 cibuli na krémové zelí:1 menší hlávka zelí,1 větší cibule,olej,sůl,zázvor,mletá paprika,drcený kmín,1 lžíce kukuřičného škrobu na hrníčkové knedlíky:500 g hrubé mouky,1/2 l mléka,3 rohlíky,2 vejce,sůl,máslo na vymazání hrníčků

Postup přípravy

Pečené maso:Maso prošpikujeme klínky česneku,nasolíme ze všech stran.Smícháme med ,trochu piva a kmín,zázvor a tím maso potřeme a dáme na dva dny do ledničky odležet.Odleželé maso dáme do pekáče,přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky,přiklopíme druhým pekáčkem nebo alobalem,podlijeme horkou vodou a pečeme asi na 160°C asi 1a 1/2 hodiny.Pak maso odkryjeme opět potřeme pivem a pečeme odkryté aby zčervenalo.

Krémové zelí:Zelí si nakrájíme nadrobno.Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli,přidáme zelí,osolíme,okořeníme -osmahneme,přidáme nepatrné množství vody a dusíme ve vlastní šťávě.Když je zelí měkké,rozmícháme v hrnečku v troše vody škrob-přilijeme k zelí a necháme zhoustnout.

Hrníčkovéknedlíky:Rohlíky nakrájíme na malé kostičky.V mléce rozšleháme žloutky,osolíme je a nalijeme na rohlíky,přidáme mouku.Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme k těstu.Hrnečky( z tohoto těsta je 6 hrnečků)vymažeme máslem a naplníme do 2/3 těstem.Do většího kastrolu dáme hrnečky přidáme vodu ,aby byla do poloviny hrnečků .Hrnečky přikryjeme alobalem ,na kastrol dáme pokličku a při mírném ohni vaříme 30 minut.Špejlí můžeme vyzkusit,zda jsou hotové.Kraje uvolníme nožem a knedlíky vyklopíme a nakrájíme na porce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 7. 3. 2017, 14:56
(clamp) (clamp) (clamp)
jirul 18. 2. 2017, 11:50
Zdravím, vyzkoušeno a mohu všem doporučit (Y) (Y) (Y) Luxusní jídlo, na kterém jsme si všichni pochutnali, děkuji (F) Vyzkoušela jsem již více jídel od Vás a vše jsou jistota, že si pochutnáme. (D)
chalupnicka 18. 2. 2017, 15:41
@jirul Zdravím Jiřinko,tak to jste mě moc potěšila,že jste si pochutnali i že vaříte podle mých reeptů. (hello) moc děkuji (L)
laskonka333 22. 1. 2017, 12:39
(hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie