Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Bílá polévka zvaná "pajšl"

0.0
Bílá polévka zvaná "pajšl"

Potřebné ingredience

králičí hrudník nebo slepičí droby, 4kuličky nového koření, 3bobkové listy, sůl, vegeta, hladká mouka, mléko a zakysaná smetana

Postup přípravy

V tlakovém hrnci (nebo i normálním) si uvařím králičí hrudník (nebo slepičí droby) s novým kořením a bobkovým listem a trochu i posolím. Když je maso měkké, tak ho vyndám a oberu. Zatím si rozmíchám zakysanou smetanu a mouku v mléce a tím zahustím vývar. Obrané maso vložím zpět do polévky. Dle chuti přisolím a přikyselím octem. Podávám se zvlášť uvařenými brambory, které na talíři pomačkám a zaliji polévkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krišon 13. 11. 2016, 19:40
Miluju ji a dělám také z králíka nebo koupím kuřecí žaludky a srdíčka, protože pajšl, který se jindy sehnal za pár korun, se už u nás neprodává
Renčazhor 13. 11. 2016, 18:56
pamatuju, nějak nevařím, ale dík za připomenutí, ráda vyzkouším zařadit do jídelníčku - píšu záměrně zkusím, protože to je asi druh polévky, která nebude po chuti mnoha lidem. Já ji snad jako jediná ve školní jídelně měla ráda |:o)
Nardina 13. 11. 2016, 18:38
Pajšl polívka mého mládí, mňam, zrovna dneska vařím. Mám ho ráda nakyslý, super mňamka. Doporučuji

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie