(recept
si oblíbilo 49 návštěvníků)
Pařížské řízky
Potřebné ingredience
Vepřové maso na řízky (kýta, kotleta, krkovička - jak kdo rád). Je možné i z kuřecího, ale nejsou tak dobré. Sůl, mouka, vejce, olej (tuk), vývar, smetana.
Postup přípravy
Vepřové maso naporcujeme, naklepeme, osolíme. Řízky obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a osmažíme zprudka v oleji na pánvi. Naskládáme do pekáčku (máme-li hladovou rodinu tak raději na plech), podlejeme vývarem a zalejeme šlehačkou. Takto připravený pekáč vložíme do trouby a zapečeme. Já nechávám troubu asi na 200 stupňů a maso tam nechám tak půl až třičtvrtě hodiny. Podáváme s bramborem.
Naporcujeme.
Naklepeme.
Posolíme.
Obalíme v mouce
Obalíme v rozšlehaném vajíčku.
Zprudka osmahneme na pánvi v rozpáleném oleji. Na řízcích se udělá "kůrčička" a maso zůstane šťavnaté.
Naskládáme do pekáčku.
Podlijeme vývarem.
Zalijeme smetanou a dáme do trouby asi na půl až třičtvrtě hodiny. Až je maso měkké.
Hotové, do zlatova vypečené řízečky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
srneckova
(upraveno)
6. 10. 2016, 8:03
laskonka333
(upraveno)
5. 10. 2016, 20:02
tede25
(upraveno)
22. 4. 2012, 9:51
tak se přidávám ke chvále. Jsou opravdu výýýborné natřela jsem je ještě hořčicí a navrch posypala nahrubo nakrájenou cibulí. Opravdu fantastická záležitost Díky za recept
marfanov
(upraveno)
21. 4. 2012, 10:24
mamka dělá z kuřecího a přidává ještě šunku a sýr na každý kousek
gabrielamars
(upraveno)
17. 4. 2012, 22:00
byly božské...
Vera N
(upraveno)
30. 7. 2011, 10:15
Děkujííííííííííí.
mamkule
(upraveno)
1. 5. 2009, 21:20
Tedy to vypada myslíte, že by to šlo i s kuřecím asi ano? Ty jo a ja mam hlad
zuzik2807
(upraveno)
6. 6. 2008, 22:04
Skvělé jídlo fíky za receptík
kysi 76
(upraveno)
4. 6. 2008, 18:47
Opět pro velký úspěch dělám vaše řízečky všem doporučuji vyzkoušet jsou vážně slastné
Miri0
(upraveno)
17. 5. 2008, 14:46
Dnes jsem vyzkoušela výborný oběd díky za recept Mirka
Zrušený účet
(upraveno)
3. 5. 2008, 14:43
Dělám podobné řízky, zalévám jen vývarem z bujónu. Smetana musí být taky výborná, vyzkouším
kysi 76
(upraveno)
2. 5. 2008, 18:49
Dobrý den,dnes jsem dělala Vaše řízky jsou vynikající Ještě jsem do té smetany přidala natrouhaný sýr a nemělo to chybu Díky za super receptík,Eva
Gaaby
(upraveno)
3. 5. 2008, 14:29
@kysi 76
Dobrý nápad. Děkuji za inspiraci!