(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Karbanátky z nivy
Potřebné ingredience
200 g Nivy, 30 g droždí, 1 celé vejce, 1 stroužek česneku, 1 dcl mléka, mletý pepř, sůl, strouhanka, tuk na smažení
Postup přípravy
Do mísy nastrouhat Nivu nahrubo, přidat rozdrobené droždí, rozšlehané vejce, sůl (jen trochu), pepř, prolisovaný česnek a mléko.
Všechno smíchat a podle potřeby dohustit strouhankou (těsto asi jako na karbanátky).
Z těsta rukama namočenýma ve vodě udělat koule. Ty potom roztlačit na talíři posypaném strouhankou do tvaru karbanátku (musí být celý obalený ve strouhance), hned vložit do rozpáleného oleje a smažit dozlatova.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Jsou výborné!
Všechno smíchat a podle potřeby dohustit strouhankou (těsto asi jako na karbanátky).
Z těsta rukama namočenýma ve vodě udělat koule. Ty potom roztlačit na talíři posypaném strouhankou do tvaru karbanátku (musí být celý obalený ve strouhance), hned vložit do rozpáleného oleje a smažit dozlatova.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Jsou výborné!
Do mísy nastrouhat Nivu nahrubo, přidat rozdrobené droždí, rozšlehané vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek a mléko.
Všechno smíchat a podle potřeby dohustit strouhankou (těsto asi jako na karbanátky).
Z těsta rukama namočenýma ve vodě udělat koule.
Ty potom roztlačit na talíři posypaném strouhankou do tvaru karbanátku (musí být celý obalený ve strouhance), hned vložit do rozpáleného oleje a smažit dozlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ayra
(upraveno)
7. 12. 2006, 0:18
Jsem ráda, že Vám také chutnají ..... U nás jsou už delší dobu na seznamu nejoblíbenějších jídel
golinda
(upraveno)
4. 12. 2006, 14:42
Dnes jsem udělala k obědu, nevytekly mi a chutnají báječně. Díky za výborný recept. Mám uložený a určitě brzo zopakuji.
bernadetta
(upraveno)
3. 12. 2006, 19:02
JITKO SUPER, bála jsem se, že to vyteče, ale ani náhodou, to je kouzlo a chutnalo celé rodince Lucka
moniczka
(upraveno)
3. 12. 2006, 13:16
Jíťo,hezkou neděli Váš receptík jsem dnes udělala k obídku,jenže karbanátky z nivy vytekly.. jak je to možné?je pravda,že jsem karbanátky nenamočila rukami..ale obalené ve strouhance byly dost..Přeji Vám plno spokojených konzumentů Vašeho papáníčka
Ayra
(upraveno)
7. 12. 2006, 0:10
@moniczka
Moniko, tak to mně moc mrzí . Vážně se mi nikdy nestalo, že by karbanátky vytekly, a že je dělám tak jednou týdně. Marně přemýšlím, jak je to možné - mokrýma rukama to myslím nebude, namáčím si je, abych se k těstu nepřilepila . Třeba to příště vyjde
lucosek
(upraveno)
3. 12. 2006, 13:46
@moniczka
Tak se přidávám k nedělním konzimentům, těhle senzačních karbanátků Vážně dobrota a opravdu nevytekly! Dělala jsem je ve friťáku a nejprve sice zvrchu trošku praskly, ale když jsem je tou prasklou stranou otočila dolů, krásně se zapekly To droždí jsem tam sice malinko cítila, ale vůbec to nebylo na škodu, jsou vážně výýýýýborné! Lucka
ednet
(upraveno)
3. 12. 2006, 11:51
Tak nedělní obídek dopadl na 1 s .Je to moc dobroučké a jednoduché. Díky za fajn recept.Lucka
simonasi
(upraveno)
30. 11. 2006, 14:19
Tak tohle vypadá lákavě a jednoduše! Valím do obcodu pro ingredience!
Janci
(upraveno)
30. 11. 2006, 12:27
Všem nám moc chutnalo. Díky za bezva receptík, určitě budeme dělat znovu...
Ayra
(upraveno)
2. 12. 2006, 23:12
@Janci
Jsem moc ráda, že Vám chutná
kytka74
(upraveno)
29. 11. 2006, 13:27
včerejší obídek měl úspech moc jsme si pochutnali na karboších z NIVY
berunecka
(upraveno)
26. 11. 2006, 19:23
To vypadá dobře Jen se zeptám, nezkusila jste některá přidat Nivu do obyčejných masových karbanátků? Renata
bubík4
(upraveno)
26. 11. 2006, 22:06
@berunecka
Dávám ji někdy do holandských řízků
Ayra
(upraveno)
26. 11. 2006, 20:39
@berunecka
Já ne, ale mohlo by to být zajímavé
bubík4
(upraveno)
26. 11. 2006, 18:13
Ještě bych se chtěla zeptat, kolik tohoto množství těch karbanátků tak je?? Děkuji
Ayra
(upraveno)
29. 4. 2023, 8:42
@bubík4
Jani, všechno, co je vidět na fotkách - 7 kusů karbanátků standardní velikosti
bubík4
(upraveno)
26. 11. 2006, 22:07
@Ayra
Jitko, díky moc
lucosek
(upraveno)
26. 11. 2006, 11:35
Jitko, mě by spíš zajímalo, zda ta Niva při smažení nevytéká, když je to obalené jen strouhankou? Já bych je totiž nejraději šoupla rovnou do friťáku, tak abych to pak ještě někdy umyla
Ayra
(upraveno)
26. 11. 2006, 13:04
@lucosek
Ne, ne, Lucko, vůbec nevytéká, nebojte se
lucosek
(upraveno)
26. 11. 2006, 20:50
@Ayra
Díky moc, Jitko Tak to jdu do nich, Nivu zbožňuju!
bubík4
(upraveno)
25. 11. 2006, 20:47
To musí být dobrůtka. Mám jen dotaz, to droždí tam není cítit??
gabulle
(upraveno)
25. 11. 2006, 21:26
@bubík4
Jé tak to by mě zajímalo taky Já se spíš zeptám jestli je tam to droždí nutný
Kikina1
(upraveno)
26. 11. 2006, 9:33
@gabulle
Já bych se toho droždí nebála, je strašně zdravé a však se z něj dělá např. drožďová "voňavá" polévka a je výborná. Takže ani tady bych se ho nebála přidat. Já osobně určitě vyzkouším, zdravím Marcela
Ayra
(upraveno)
25. 11. 2006, 22:29
@gabulle
Droždí tam není cítit vůbec, ani moje holky nic nepoznaly a to už je co říct Bez droždí jsem to nikdy nezkoušela - myslím, že je tam proto, aby se všechno při smažení pěkně spojilo. Je to vážně dobrota