Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 68 návštěvníků)

Mramorový dort

0.0
Mramorový dort

Potřebné ingredience

TĚSTO: 4 vejce, 240 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody, 2 lžíce kakaa

NÁPLŇ: 500 ml smetany ke šlehání (měla být Rama Cremefine, ale já použila v kelímku), 150 g čokolády na vaření

dále pak marmeláda jakákoliv, 2 banány, šlehačka na ozbodu

Postup přípravy

Den předem si připravíme náplň. Do smetany nalámeme čokoládu a za stálého míchání, přivedeme k varu. Musí se 30 - 60 sekund vařít - musí bublat. Necháme vychladnout a dáme do lednice do druhého dne.


Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou (já dávám na dno jen pečící papír). Bílky ušleháme do tuha, přidáme polovinu cukru. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vailkovým cukrem, dokud hmota nezesvětlá a nenabude. Do žloutkové hmoty přilévíme postupně olej a vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do peč. a nakonec sních z bílků .
Třetinu těsta dáme do misky a obarvíme kakaem. Doprostřed formy dáme lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé opět tmavé a pak světlé a opakujeme až obě těsta vypotřebujeme. Těsto dáváme doprostřed stále na stejné místo, samo se roztéká do stran. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 C a pečeme asi hodinu ( necelou, já pekla asi 3/4 hod) - zkoušíme špejlí.Korpus necháme vychladnout.


Svařenou šlehačku s čokoládou ušleháme do hladkého krému. Korpus 2x podélně rozřízneme. Spodní plát namažeme marmeládou a poklademe banánem (na kolečka) a potřeme slabě šlehačkovým krémem. Přiklopíme druhou částí a na tu naneseme silnou vrstvu šlehačky (necháme si ještě trochu na potření celého dortu). Přiložíme třetí část , lehce přimáčkneme a celý dort potřeme zbytkem krému. Ozdobíme ještě šlehačkou.


Je opravdu vynikající, vyzkoušejte! Dobrou chuť !!

dort před pečením

po upečení

marmeláda a banány

hotový dort, ještě ozdobit

už zbyl jen kousek..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marsi-28 5. 8. 2013, 20:24
Jak velkou používáte formu?
jeremy 5. 8. 2013, 20:00
(clamp) (clamp) (clamp)přesně tak, tento mramoráček sem kdysi dala v plén p. Dáša V. alias onasi a používá jej spousta dortařinek...je velice oblíbený...vypadá úžasně (clamp) (Y) (F)
nigina 27. 2. 2013, 23:45
Tento korpus je skvelý a bezkonkurenčný |:o) |:o) |:o) Všetkým ho odporúčam.... super de luxe (*) (F) (*) (F) (*) (F) (*) (F) (*) (F)
Chotaska1 27. 2. 2013, 21:04
Je fakt vynikající dělala jsem ho už dvakrát a teď ho zase peču k narozkám
Jiruska 16. 7. 2008, 9:10
Markéto, chápu vaše nadšení tímto mramorovým dortem, protože je tady velmi oblíbený. Když se v sekci dorty podíváte na nejoblíbenější, je hned na druhém místě.... (^) tak mramoráčku zdar.... (hello)
Betty72 15. 7. 2008, 12:28
:-DKoukám, že jsem měla s Markétkou R. stejný nápad ve stejnou chvíli :-DPéťa
Willow M 15. 7. 2008, 12:41
@Betty72 taky jsem koukala, ale já zapomněla dortík pochválit...souhlasím s Tebou, že je moc hezký (clamp) (clamp) (clamp) Já se teď láduju punčákem. Dělala jsem v neděli a dneska je už pěkně proleželý a mňam...to kila přibejvaj..děs ;-) ;-) ;-)
Betty72 15. 7. 2008, 12:26
(C)Tenhle dortík je opravdu skvělý, mám na něj recept od Dášenky ID 9782 a peču ho stále. Je nesmírně vláčný a dlouho by vydržel, kdybych ho zavřela do truhlice a vyhodila klíč :-D :-D :-D. Nicméně tvůj dortík je Markétko také moc pěkný a jistě moc dobrý (clamp) (clamp) (clamp)Péťa (mamca)
Willow M 15. 7. 2008, 12:25
Markét, tenhle korpus je opravdu výborný a věř, že většina pekařinek tady ho už dávno používá. receptík máme od Dáši V. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8873 Myslím, že je to jeden z nejlepších korpusů na dortík...ještě jednou za něj díky (Y) (Y) (Y) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie