Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 125 návštěvníků)

Zapečené maso s brambory s hermelínem, nebo sýrem

0.0
Zapečené maso s brambory s hermelínem, nebo sýrem

Potřebné ingredience

Brambory, vepřové maso (kotleta), může být i něco jiného, šlehačka, hermelín, nebo sýr nastrouhaný, slanina nebo vysočina, kmín, paprika sladká, kril.koření, sůl, pepř, cibule.

Postup přípravy

Maso naklepeme, ale můžeme si ho večer před tím namočit naklepané do trochy oleje, nebude pak suché a bude jako dortík měkoučké. Vymažeme si pekáč sádlem, a nakrájíme vrstvu brambor na kolečka, posolíme, opepříme, můžeme dát i trochu grilovacího koření, nakrájíme na slabé kolečka cibuli a posypeme ji tím. Na to poklademe osolené masíčko, můžeme i opepřit, ale to záleží na každém, jak moc chce. Maso trochu vymačkáme od oleje, aby tam toho nebylo moc. Na maso se dá červená paprika, buď slanina nebo vysočina na kolečka. Na to dáme zase další vrsvu brambor, které taky posolíme, pokmínujeme a celé to zalejeme šlehačkou¨, přikrejeme a dáme péct. Brambory po vrchu potírám ještě sádlem, nebo na ně dáme na plátky máslo, aby byly pěkně opečené. Ke konci, až je maso měkké a brambůrky krásně opečené, tak na to nakrájíme hermelín, nebo nastrouhýme sýr a ještě trošku zapečeme.
Podáváme s okurkovým salátem, nebo ledovým salátem. Je to mňamka.

Vymažeme si sádlem pekáč, a dáme první vrstvu brambor.

Připravíme si na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme, posypeme grilovacím kořením a na to dáme cibuli.

Takto to vypadá, pokračujeme masem.

Na brambory s cibulí dáme maso, které jsme si naložili do trošky oleje, není potom takové suché a krásně se rozsýpá. Maso osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou, můžeme dát kmín a na to dáme buď vysočinu, nebo třeba anglickou slaninu, jak kdo chce.

Dáme další vrstvu brambor, které posolíme a pokmínujeme a posypeme grilovacím kořením.

Dáme další vrstvu brambor, osolíme, okmínujeme a dáme grilovací koření.

Poklademe kousky másla, když nemáme máslo potíráme vršek brambor sádle, aby byly pěkně opečený a křupavý.

Nakonec zalejeme šlehačkou. A dáme péct a přikrejeme

Když je masíčko měkké, brambory červené, zasypeme sýrem.

Když je maso měkké a brambory opečené, zasypeme sýrem. Buď strouhaným nebo dáme na plátky nakrájený hermelín.

Zasypené dáme ještě do trouby dopéct, než se sýr rozteče.

Tak a máme hotovo. Můžeme podávat s okurkovým salátem, nebo já jsem udělala dneska ledový salát, na způsob mého táty. Je výborný.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Amaalka 4. 3. 2009, 14:29
(H)
Kočkodan 6. 4. 2008, 10:07
miluju ledový salát,můžete mi na něj poslat recept.Vaše masíčko je totiž úžasné,už ho dělám po několikáte.Pěkný den,Daniela.
Monavy 29. 8. 2007, 12:19
mňam,to byla dobrota (PL).Právě jsme to dojedli a je to opravdu moc dobré!!!! (clamp)
kebulka 26. 3. 2007, 20:07
Dituš,moc super recept,olizovali jsme se celá rodina (Y) (F) (L) ,já dělám něco podobného,ale bez sýra a s porkem a to je taky mňamina.mám to v receptech ,zapečené brambory miluju a tohle je od Vás super obměna
Ditula 27. 3. 2007, 9:43
@kebulka Peťo díky, kouknu k Vám a určitě taky vyzkouším změnu. (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y)
radkin 18. 3. 2007, 12:51
Paní Dito, při kolika stupních to pečete a jak dlouho? Díky. Radka *-)
Ditula 18. 3. 2007, 13:25
@radkin Tak 180-200, a peču to než je maso měkké a brambůrky červené. Nemám to přesně změřené. To uvidíte, dobrou chuť. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Malý kuře 17. 3. 2007, 19:11
Dobrý večer, dnes jsem uvařila k obědu a supéééééér. Ještě teď se celá rodina oblizujeme (clamp) (Y) (clamp). Budeme se těšit na další recept. Pěkný večer Irena [A]
Ditula 18. 3. 2007, 11:08
@Malý kuře Jééé, děkuji, jsem ráda, že chutnalo |:o) |:o) |:o) |:o)
I-robot 14. 3. 2007, 20:06
DITO MOC DĚKUJI ZA SUPER RECEPT,NAPROSTO FAMOZNÍ JÍDLO.TĚŠÍME SE NA DALŠÍ RECEPTY OD VÁS.JARKA.
Ditula 15. 3. 2007, 16:19
@I-robot Jaru, děkuji za chválu, jsem ráda, že chutnalo, manžel to miluje, dělám to dost často. (clamp) (clamp) (clamp) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie