Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

ŽABÍ HUBY

0.0
ŽABÍ HUBY

Potřebné ingredience

Potřebujeme toho málo-na těsto jen 1 heru, 250 g hladké mouky, 5 lžic bílého vína, a povidla a vlašské ořechy na náplň.

Postup přípravy

Z mouky, hery a vína uhňácáme těsto, necháme v sáčku pořádně vychladit (aspoň přes noc). Rozválíme buď mezi fóliemi nebo kdo je zvyklý na vále posypaném moukou...vykrájíme malá kolečka, dovnitř pokládáme kousíček povidel a kousek vlašského ořechu (stačí čtvrtka jádra), přehneme a přitlačíme jen v krajích, uprostřed necháme volně, aby se při pečení mohly ŽABÍ HUBY rozšklebit... :-) Šup do trouby na 180°C, upéct dorůžova, má se to horké obalit v moučkovém+vanilkovém cukru, ale já to skladuju neobalené a až při podávání popráším cukrem. Je to ideální cukroví pro toho, kdo nemá moc rád přeslazené cukroví...dobrou chuť!

vykrájet, naplnit...

...a šup to trouby...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

karion 11. 12. 2012, 8:37
(andel) Dělám je už dlouho ,ale dávám do nich jen marmeládu ,tak to letos zkusím podle vás (stromecek) .Jen ještě vyzkoušejte ,já potírám zvrchu vajíčkem a obalím v mletých oříškách (Y) (Y) (Y)
peggybundova 11. 12. 2012, 8:45
@karion Reni, moc děkuji za radu, určitě někdy vyzkouším (Y)letos ale ne, protože jsem na dietce :-)a kdybych upekla tohle, tak se neovládnu ,-) takže peču skoro vše s čokoládou, tu nemám ráda ,-)Krásné svátky! (banky) (hello)
zdenča111 10. 12. 2012, 23:17
Dobrý večer, tak mám upečené vaše žabí huby a musím napsat, že jsou božíííí, musela jsem přidělat ještě jednu dávku. Plnila jsem lískovým oříškem a spojené s povidly a těstíčkem jsou bezkonkurenční (Y) (Y) (Y). Paní Marcelko, jediné co mě napadá je, že jste je pekla příliš pomalu, proto se vám možná kolečka rozplizla. Mám zkušenost s vínovým těstem, že by se mělo péct na vyšší teplotu (prudčeji). (L) (L) (L) |:o) |:o) |:o)
peggybundova 11. 12. 2012, 8:43
@zdenča111 Tak to jsem ráda že se Vám povedly a že chutnají! (Y)Krásné svátky! (banky) (hello)
páček 19. 11. 2012, 19:32
Ahojky, dnes jsem vyzkoušela Váš recept a jsem zklamaná. Chuťově je to celkem dobré, povidla nevytekla(což jsem měla největší strach), ale skoro všechna kolečka se rozplizla a to jsem konce mačkala poctivě, Marcela
peggybundova 20. 11. 2012, 11:32
@páček Jaj, tak to mě mrzí, netuším, kde jste udělala chybu...mně se nerozplizla nikdy *-) (hello)
lidare 18. 11. 2012, 13:31
(Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp)
peggybundova 20. 11. 2012, 11:32
@lidare (hello) (flower) (flower)
Veverka 3 12. 12. 2011, 13:28
moc dobré jsou s ořechovou náplní a dá se i s mákem :-)
peggybundova 13. 12. 2011, 8:13
@Veverka 3 (Y)Určitě ano (Y)
blazanka 6. 12. 2011, 22:41
Dobrý večer! Ráda bych vyzkoušela váš recept -miluji povidla-jen se chci zeptat jak dopředu před vánocemi je pečete? Děkuji přeji hezký večer Kěta
peggybundova 7. 12. 2011, 9:18
@blazanka Tak já peču 2 dny před štědrým dnem ,-)obvykle dřív nestíhám, ale myslím, že zrovna těmto vůbec neuškodí delší uležení-naopak. Jíme je kolikrát ještě po Novém roce a pořád jso výborné...tak ať se Vám povedou a chutnají! (D)
blazanka 10. 12. 2011, 22:29
@peggybundova Dobrý večer! Mám upečeno-těsto jsem zadělala v pekárně -šlo to krásně-a vyzkoušela jsem dát místo ořechů mandle-a je to lahůdka (Y) (Y) (Y) děkuji moc za super recept (clamp) (clamp) (clamp) Přeji krásné vánoční svátky (banky) Květa
peggybundova 12. 12. 2011, 11:26
@blazanka Tak super (Y)i Vám krásné svátky! (banky) (D)
kakamilla 2. 2. 2009, 12:23
no a tohle taky určitě vyzkoušim :-)
peggybundova 12. 12. 2011, 11:27
@kakamilla (Y)Ať se povedou! (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie