Zobrazit přihlášovací formulář

Maminčin Kalton

0.0
Maminčin Kalton

Potřebné ingredience

Vepřové maso s kostí na vývar
máslo
hladká mouka
hrubá mouka
vajíčko
zelenina do polévky
majoránka ,sůl,
pepř,
česnek

Postup přípravy

Z masa si uvařímě pěkný silný vývar . Přidáme zeleninu a maso nakrájené na malé kousky. Dále dáme koření a česnek . Polévku zahustíme jížkou z másla a hladké mouky a nakonec dáme do polévky připravené trubičky .
Trubičky : na vále si uděláme těsto na nudle a nakrájíme z něj čtverečky . Z těch potom děláme na stuhalde trubičky ,které osmahneme buď ve fritovacím hrneci nebo na pánvi ,je to jedno . Osmahneme je do zlatava a jsou připravené do polévky .Tuto polévku vaří moje maminka vždy na vánoce a celá rodina se po ní může utlouct :o))

Děláme trubičky ,namotáváme na vařečku

namotáváme

trubička

trubičky připravené na smažení

smažíme trubičky

hotová polévka ,já jsem dala moc mrkve ,ale vy ji tam tolik nedávejte ,je pak polévka nasládlá

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

atkij 5. 7. 2009, 23:14
(Y) (Y) (Y) mohu potvrdit, že je moc a moc dobrá. Dělávala mi ji moje babička a od té doby jsem ji nejedla. :-( Děkuji za připomenutí a už je na seznamu, (jidlo)
haninka74 3. 11. 2011, 9:14
@atkij Nemáte zač, my ji máme každý rok u maminky (F)
haninka74 8. 7. 2009, 17:17
@atkij Ano je to podle mojí maminky a ta má recept od své maminky (F)
Jarčaa 5. 7. 2009, 22:59
Vypadá velice chutně, jen na to těsto asi nebudu nejšikovnější.... ;-) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie