Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 39 návštěvníků)

***BUCHTY S POVIDLAMA***

0.0
***BUCHTY S POVIDLAMA***

Potřebné ingredience

Dávka na menší pekáček (12 buchet):
500g hladké mouky, půl sáčku sušeného droždí (nebo 20g čerstvého), 50g krupicového cukru, 150ml vlažného mléka, 1 vejce, 50g másla, půl lžičky soli, povidla

Postup přípravy

Mouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme droždí, lžíci cukru a asi polovinu vlahého mléka. Necháme vzejít kvásek. Poté do mísy přidáme zbylý cukr, mléko, vejce, vlahé rozpuštěné máslo a špetku soli a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí si těsto rozdělíme na 12 stejných dílů, které naplníme povidly. Vyskládáme na vymaštěný pekáček, potřeme rozpuštěným máslem a necháme ještě tak 20 min. znovu vykynout. Poté pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut. Dobrou chuť ;o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evula.U 16. 1. 2017, 17:22
I tyhle buchticky jsou krasne (Y) (Y) (Y)
lenule11111 16. 1. 2017, 17:16
Musím vyzkoušet! (C)
jarunnka 26. 1. 2010, 12:27
Tak jsem taky pekla,poprvé krásně naskočily ale byly jak beton,pekla jsem po druhé ,protože fakt vypadají krásně,říkám si to by bylo aby nebylo.No už s těstem jsem mohla zabíjet 8o| 8o| 8o|.Já a kvasnice to prostě nejde dohromady :'( :'( :'( :'(Nebo že bych se nechala zlákat dotřetice *-) *-).
Luníček 18. 3. 2009, 13:32
vypadají úžasně. Za chvilku jdeme nakupovat, tak si koupíme tvařůžek a jdeme na to. už se my sbíhají sliny. (Y)
Lu.kikina 15. 3. 2009, 12:10
Ted jsem je vytáhla z trouby.Vypadají nádherně (clamp)Snad budou i výborně chutnat.Děkují za receptík (jidlo) (clamp)
jennyska 31. 1. 2009, 17:30
Vypadají úžasně! Hned si půjdu koupit suroviny a uděláme si je! Jen se chci zeptat,můžu to udělat ze dvou dávek?U nás je to hned pryč.Jelikož jsou všichni na sladké!!!
Peti78 17. 1. 2009, 18:53
Všem děkuji za pochvalu (F) a jsem moc ráda, že Vám buchty chutnají! (Y) my je taky nejraději ještě teplé, ale ta žáha potom ;-) :-$ ...Šárko, když už mám buchty na pekáčku a potírám je máslem, potřu je pořádně i ze stran, pak jdou hezky od sebe, držím pěsti! (Y)
Šášula 16. 1. 2009, 10:55
Dobrý den.Jak to děláte,že vám jdou buchty pěkně odlepit od sebe po upečení?mě nikdy nejdou-vždycky se me potrhají :-(
tomtyna (upraveno) 31. 1. 2009, 20:36
@Šášula Dobrý den Šárko odpovídám za pani Lenku ,Šárko ja jsem je taky včera dělala a když vám buchty nejdou odlepit já jsem jsi dala na plech olej a namáčela jsem je do toho oleje a oni se vám neslepí až je budete příště dělat tak je skuste a uvydíte jesli vám to pude . (hello) (hello) (hello) (hello) Mirka
tomtyna (upraveno) 31. 1. 2009, 20:37
Dobrý den Petro včera jsem u dělala vaše BUCHTY S POVIDLAMA sice mi trochu vytekly povidla ale jsou vynikající (L) (L) (L) (L) (L) pro ti vám vy je máte nádherné a nadýchané (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (K) (K) (K) (K)
ircat 14. 1. 2009, 8:11
Vcera jsem buchty upekla a mely jenom jednu chybu - hned zmizely ;-) Byly opravdu mekoucke, nadychane, proste SUPER. (Y)
kapaja 13. 1. 2009, 18:37
Nááádherné, ukázkové (clamp)Hned bych je zbaštila ;-)
Eva 333 13. 1. 2009, 18:33
dnes som vyskúšala http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1618363 (Y) (Y) (L) (clamp), vynikajúúúúúúúúce ale aj tak nám bude zlé 8o|, pretože ich jeme ešte horúce , také sú skveléééééééééééé :-D
OLUŠ 11. 1. 2009, 11:05
(Y)nádhera |:o) (zajic) (C)
simipimi 10. 1. 2009, 19:31
jako z pohadky o Honzovy (Y) krasny
Peti78 10. 1. 2009, 19:21
Ilonko, děkuji (F) normálního droždí dejte cca 20g ... tak ať se povedou! (Y)
Dandulee 10. 1. 2009, 18:21
Vypadají krásně (zajic).Brzy vyzkouším |:o)Jen se zeptám kdybych použila normální droždí tak kolik?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie