Zobrazit přihlášovací formulář

Sražená omáčka

0.0
Sražená omáčka

Potřebné ingredience

Ahojte kuchařinky,
dělala jsem včera koprovku a přijde mi, že je asi sražená...prostě není taková hebounká. Prý se to dá zachránit kypřícím práškem, ale asi jen když je čerstvá ne?? Nebo to půjde i takhle po noci v lednici??? Prosím pomozte. díky všem předem.

Postup přípravy

prosím o pomoc

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pavlíkmacík 19. 1. 2010, 23:02
ahoj kuchařinky..ocet musí být svařený zvlášť v kastrůlku, než ho přidáte do omajdy, jinak se to zdrcne, néé ohřátý ale přejít varem..to samé do svíčkové..a když máte kopr naložený v octě (sladkokyselý lák) tak se to převaří celé (L) (L) (L) (hello) (zajic)
MILU999 19. 11. 2009, 14:48
:-$ocet i smetanu dejte až je dovařeno a sporák vypnutý a nikdy se Vám nic nesrazí. (L)
nula 22. 3. 2009, 11:40
;-) tak se mi dneska taky srazila , a to sem si ocet i ohřála, aby vše bylo stejné teploty *-) no neni to tak moc a baštit se to dá tak snad nebudou moc prskat :-D
Richina 19. 1. 2009, 21:06
Nemám kypřící prášek vyzkoušený,ale taky se mi to stalo..Ocet se nesmí dát do vroucí omajdy,ale až když je omajda odstavená (Y) (Y) (Y) (Y)..Já už jsem ponaučená,vypadala nevábně když byla zdrclá,ale snědli jsme jí :-$ :-$..Ted už jí mám pokaždé hladkou.. (F) (F)
Destiny5 19. 1. 2009, 20:57
děkuji všem za rady. (L), použila jsem radu s ponorn.mixérem a práškem do pečiva a docela se to vstřebalo. Ještě jednou díky moc (Y) (K)
zdenakucerova 11. 1. 2009, 14:29
Radko, zvolna omáčku ohřejte, pokud bude potřeba tak nařeďte a pak to zkuste s kypřícím práškem. Mám to vyzkoušené jak na nápravu čerstvé tak i odloželé z předchozícho dne. dělám koprpovku jak z čerstvého i ze sterilovaného kopru. Pokud chci předejít "zdrcnutíů, tak ji okyseluji vlažným octem . I kopr ( stril.) nedávám do vařící omáčky- prostě suroviny musejí mít přibližně stejnou teplotu, tak se omáčka nesrazí. Přeji hodně zdrau při nápravě.
matasek24 11. 1. 2009, 14:11
dobry den ja delam koprovou omacku ze si udelam prvni zasmazku smasla mouky a pak tam prileju mleko a necham provarit do hustoty omacky a pak tam pridam sklenici s koprem a posolim popripade dochutim jeste cukrem krupici ale az je omacka vypnuta.a nikdy se me nesrazila (Y) tak snad se vam povede
judina 11. 1. 2009, 13:03
Dobrý den.Jestli jste to dělala z kopru ze skleničky,tak ten se musí propláchnout nejdříve vodou. Taky jsem ji takhle jednou srazila.Dělala jsem jí z mléka a jak byl ten kopr kyselej tak se to zdrclo (hello)
Bylinka1 11. 1. 2009, 12:58
Tak teď už jste asi po ,,O,, :-S.Ale pro příště,aby se Vám to nestalo,tak stačí smetanu,kterou dáváte do majdy nebo polívečky,trochu ohřát a bude to v poho.Když je vytažená z lednice a rovnou nalitá do horkého,tak se mi většinou taky srazila,ale teď už nee (Y)!!!
zdee 11. 1. 2009, 11:11
o kypřícím prášku jsem opravdu neslyšela, ale zkusila jste rozmixovat ponorným mixerem??
Destiny5 11. 1. 2009, 11:07
:'( holky...prosím, pomozte..ať se nemusím dělat s jiným obědem.
lakys 11. 1. 2009, 11:14
@Destiny5 Dobrý den, zkuste omáčku celou ohřát, vyndat masíčko a ponorným mixérem pokud nemáte, tak v klasickém mixéru znova rozmixovat. Myslím, že se to podaří a popřípadě přidat znova trochu kopru. (hello)
zjelenice 11. 1. 2009, 12:17
@lakys ... no to si teda neumím představit, jak bude vypadat rozmixovaná koprovka... asi bych zkusila ohřát a možná trochu víc zahustit a pak popřípadě rozředit lehce slabým vývarem, pokud se srazila díky mlíku nebo zakysané smetaně

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie