Zobrazit přihlášovací formulář

Dort šmoula - čok. technika jako window-art

0.0
Dort šmoula  - čok. technika jako window-art

Potřebné ingredience

Jako u dortu autíčko.

Postup přípravy

Čokoládu jsem obarvila potravinářskými barvami a malovala technikou window-art na potravinářskou folii (musí být dobře napnutá). Ztuhlý obrázek jsem zpevnila ještě jednou vrstvou čokolády (jen hnědou) a nechala ztuhnout. Hotový obrázek jsem opatrně sloupla z folie a přenesla na dort. Dort jsem doopravila rozehřátou čokoládou a dozdobila barevnou rýží a lentilkami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 17. 2. 2009, 16:15
Dito, to je úúúúúúúžasnééééééé. Můžeš, prosím Tě, trošku přiblížit tu malovací techniku, jak se postupuje? (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
muchlanek 17. 2. 2009, 16:41
@ Postupujeme úplně stejně jako při malování obrázků na sklo. Na vybraný obrázek jsem dala folii, musí se dobře napnout, aby nedeformovala obrázek z čokolády. Rozehřála jsem si tmavou čokoládu a párátkem udělala kontury obrázku. Nechala chvíli zatuhnout a rozehřála si bílou čokoládu a dávala po troškách do misek a obarvovala. Pak jsem párátkem nabírala určitou barvu a "patlala" ji na na obrázek. Dala jsem ho ztuhnout do ledničky, přelila čokoládou a dala zase ztuhnout. Pak jsem obrázek jen sloupla a přenesla na dort. Nic na tom není, taky jsem touto metodou dělala tento dort poprvé. (child8)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie