Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kuře pečené na soli

0.0
Kuře pečené na soli

Potřebné ingredience

1 čerstvé kuře,1 kg soli,grilovací koření,bramborová kaše s osmaženou cibulkou jako příloha

Postup přípravy

Kuře důkladně omyjeme ve studené vodě.Předehřejeme troubu na 210 stupňů.Do suchého pekáčku vysypeme sůl a rovnoměrně ji rozprostřeme po celé ploše.Omyté kuře položíme na sůl a shora jej lehce posypeme grilovacím kořením.Kuře vložíme do trouby,nepodléváme,nepřikrýváme ani neotáčíme a pečeme asi 1,5 hodiny dozlatova.Po upečení kuře vyjmeme,spodní část kůže odstraníme a ihned podáváme.Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.My jsme měli bramborovou kaši s osmaženou cibulkou.Dobrou chuť.

kuře před vložením do trouby

kuře po vytažení z trouby

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

paja1232 22. 2. 2009, 19:08
Já to taky zkoušela se stehýnkama a je to mnámka. (Y)Doporučuji

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie