Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Krémová celeračka

0.0
Krémová celeračka

Potřebné ingredience

1 menší celer nebo půl většího, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 smetana ke šlehání, 1 vajíčko, 1 ks zeleninový bujon bez glutamátu (Vitana), bylinková sůl, špetka soli, muškátový květ, kousek másla a mouky na jíšku, pažitka nebo petržel.

Postup přípravy

cibuli a zeleninu nakrájet na kostičky, v hrnci rozpustit máslo a na něm opéct cibulku a zeleninu, trochu osolit a osmahnuté zalít vroucí vodou, přidat bujon a povařit do měkka, uvařené propasírovat do mísy přes řidší cedník (může se i rozmixovat, já mám raději, když jsou v polévce kousky zeleniny), do hrnce v které jsme vařili zeleninu uděláme jíšku a tu zalijeme vývarem s propasírovanou zeleninou, povaříme chvíli a na závěr rozklepneme vajíčko do hrnku, rozmícháme se smetanou a zalijeme. Vypneme planem, dochutíme solí, bylinkovou solí, špetkou muškátu a pažitkou. Výborná je s osmaženou houskou. Dobrou chuť :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucinka1976 5. 3. 2009, 14:55
Pavlí, dnes jsem ji uvařila a je vynikající (Y) (Y) (Y). Použila jsem mouku celozrnou a přidala jemné vločky (co zbyly od snídaně). Díky za receptík (L)
Pája22 5. 3. 2009, 15:05
@Lucinka1976 Luci jsem ráda že chutnalo, tu celozrnnou mouku zkusím, zrovna jsem ji koupila v Hypernově, tak vyzkouším, díky za tip (L)
Bylinka1 25. 2. 2009, 13:12
Hmmm,ta by nemusela být špatná *-).Miluju takovéhle polívečky jako je cibulačka,hrášková,brokolicová,takže tuhle taky zkusím (Y)
Pája22 25. 2. 2009, 13:21
@Bylinka1 Jani u nás patří mezi nejoblíbenější, věřím, že bude chutnat i Vám (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie