Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Domácí zavařené maso

0.0
Domácí zavařené maso

Potřebné ingredience

2 kg vepřového bůčku i s kůží
sůl,kmín celý
voda

Postup přípravy

Do papiňáku dáme maso vcelku ,zalijeme vodou a povaříme 1 hodinu,potom vyndáme a pokrájíme na kostky i s kůží,nebo pokrájíme na plátky.Vezmeme sklenice o obsahu 0,7 l a na dno dáme povařené kůže,na to dáme maso,které jsme promíchali se solí a kmínem a zalijeme trochou vývaru a nahoru dáme opět kůži.Sklenice plníme jen do 3/4.Poté zašroubujeme víčka.Vezmeme větší hrnec a nalijeme trochu vody a dáme pařáček,na něj poklademe sklenice s masem a sterilujeme při 80 st asi 11/2 hodiny,potom sklenice vyndáme ven a druhý den sterilujeme stejným způsobem 1 hodinu,potom vyndáme,necháme schladnout a dáme do lednice.
Dává se na chleba jen tak,nebo používám do špaget nebo rizota........
Z tohoto množství jsou 4 sklenice o obsahu 0,7 l.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hlavca 8. 6. 2011, 17:24
a musí tam být ty kůže? jakej tam mají význam?
katka81 14. 6. 2009, 18:22
Jano a marie, děkuji za inspiraci. (Y) (Y)
kykina 15. 3. 2009, 20:04
No,nevím,vařit v papiňáku maso hodinu, tak je z hoho asi mišmaš a potom ještě 1a1/2 hoďky zavařovat *-) *-) *-) Já maso dělám takto: syrové maso jakékoli upeču v troubě do poloměkka, ( sůl,kmín) poté nandám do sklenic, zavíčkuji,nebo zašroubuji a dám sterilovat .Sklenice musí být celé potopené!!!!! ve vodě,aby víčka dobře chytla.Vařím 2 hodiny,pak nechám trochu zchladnout a vyndám na dřevěnou podložku,to proto aby sklenice nepopraskaly. Po vychladnutí nedávám do lednice,ale do sklepa. Vydrží tak po celý rok a nezkazí se. Vyzkoušejte a uvidíte sami. (clamp) (clamp) A toto maso lze také použít na rizoto,chleba ,ale i ohřát a uvařit k němu brambory a máte skvělý a rychlý oběd. Ale Jani nic proti tvému receptu,každý dělá jak uzná. TOTO JE MŮJ NÁZOR (pl) (pl) (pl)
medunkap 15. 6. 2014, 14:15
@kykina vyzkouším.pečete a dáváte maso v celku, nebo naporcované? myslíte, že by to šlo třeba i se sekanou? díky petra (Y)
ˇjaninabliz 16. 3. 2009, 20:41
@kykina Dobrý den Maruško,jsem ráda že jste mi napsala svůj názor,měla jsem asi zbytečný strach aby bylo maso dobře udělané,příště vyzkouším podle vás,děkuji za inspiraci,měšjte se krásně s pozdravem Jana (Y) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie