Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

SRNČÍ NA VÍNĚ

0.0
SRNČÍ NA VÍNĚ

Potřebné ingredience

NEVÁŽÍM, VŠE JE SPÍŠE OD OKA. 500 G MASA, 0,5 L ČERVENÉHO VÍNA, DVĚ VĚTŠÍ CIBULE, SŮL, KOŘENÍ DIVOČINA, TUK, RAJSKÝ PROTLAK, JÍŠKA NA ZAHUŠTĚNÍ, BRAMBORY.

Postup přípravy

DEN PŘEDEM SI MASO "NALOŽÍM" - NAKRÁJENÉ NEJLÉPE NA KOSTIČKY, POSYPU KOŘENÍM DIVOČINA A ZAKÁPNU TROCHOU OLEJE. NECHÁM ULEŽET PŘES NOC. NA TUKU SI OSMAŽÍM DOZLATOVA CIBULI, DÁVÁM SPÍŠE DVĚ VĚTŠÍ, PAK PŘIHODÍM MASO, OSOLÍM A OPEČU DO ZLATOVA. ZALEJI ČERVENÝM VÍNEM, PŘIDÁM CCA 3 POLÉVKOVÉ LŽÍCE PROTLAKU A ZA OBČASNÉHO MÍCHÁNÍ DUSÍM CCA 15 MINUT, PAK JEŠTĚ VAŘÍM BEZ POKLIČKY, NEMÁM MOC RÁDA "PACHUŤ" VÍNA, TAK ABY SE HODNĚ ODPAŘILO :-) VĚTŠINOU NENÍ ANI TŘEBA ZAHUŠŤOVAT, ALE KDYBY SE VÁM ZDÁLA OMÁČKA HODNĚ ŘÍDKÁ, TAK TROCHU JÍŠKY. JAKO PŘÍLOHU DÁVÁM BRAMBORY PEČENÉ NA PLECHU, ALE HODÍ SE VŠE VČETNĚ KNEDLÍKU. DOBROU CHUŤ.

NALOŽENÉ MASO - ULEŽELÉ PŘES NOC, POUZE TROCHU OLEJE A KOŘENÍ DIVOČINA

CIBULKU HEZKY DOZLATOVA NA OLEJI A PAK PŘIDÁM MASO, OSOLÍM

MASO PODLEJI PŮL LITREM ČERVENÉHO VÍNA, PŘIDÁM 3 LŽÍCE KEČUPU, POUŽÍVÁM SLADKÝ

VAŘÍM S OKRYTOU POKLIČKOU, ABY SE ODPAŘILO VÍNO

A JAKO PŘÍLOHA U NÁS VEDOU BRAMBORY PEČENÉ NA PLECHU, ALE VYNIKAJÍCÍ JE I S KNEDLÍKEM, TĚSTOVINAMI, PEČIVEM, VAŘENÝMI BRAMBORY ........

NECHTE SI CHUTNAT :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kurel 27. 9. 2013, 7:55
(flower) Díky za recept.. bylo to vynikající .. i (X) (Z) si pochutnaly (Y)
kubibula 11. 10. 2009, 14:15
Jednoduchý recep. (radost) a jistě si pěkně pošmáknem (pl)
Jarčaa 17. 7. 2009, 22:12
Vypadá to vééélice jedle, můžu se zeptat i na recept - brambůrky na plechu?? (clamp) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie