Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 89 návštěvníků)

Nepečený ovocný dort

0.0
Nepečený ovocný dort

Potřebné ingredience

Plastová kuchyňská větší miska, potravinářská fólie, 3 větší balení piškot, kysaná smetana, nebo bílý jogurt. 1250 g ( dle velikosti misky !) Ovoce buď čerstvé nebo kompotované, párátka, želatina na polití 3 ks.

Postup přípravy

Misku vyložíme potravinářskou fólií a začneme na dno pokládat piškoty, pak dáme směs z kysané smetany, nebo jogurtu, a tak pokračujeme, až budeme u třetí vrstvy dáme na smetanu nějaké ovoce, osvvědčili se mi meruňky a zase pokračujeme, že skládáme piškoty a prokládáme jogurtem. Piškoty, musíme sklásat i po obvodu misky, aby jsme měli hezký tvar. Až vše vyskládáme, až nahoru, tak poslední vrstvu piškoot, trochu přitlačíme a přikryjeme fóilí, necháme cca 20 hod. v lednici ( do druhého dne). Potom směs vyklopíme na tác a sundáme fólii. celý dort ještě jednou pomažeme jogurtem, nebo smetanou, aby se nám na to dobře přilepilo zdobené ovoce. Podle fantazie nazdobíme. Ovoce si může přichytit párátkem, aby nám nezklouzlo a po polití želatinou párátka vytáhneme.
Dort je vynikající a málo kalorický, velmi vhodný pro děti.
Přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

andy44 21. 6. 2007, 8:57
Dortík vypadá moc krásně,naše Kristýnka bude mít za týden 5 let, tak ho zkusím,děkuji za inspiraci,Andy. (Y) (Y) (Y)
janča 23 14. 4. 2007, 11:54
tak sem skusila děcka se mohly utlouct kdepak nějaký zbytečně předražený dortyz krámu kde je víc cukru než ovoce a chutnal bajo jen sem emetanu trošku přisladila ale jen malinko a nazdobila kompotovaným i koupeným a prostě pastva pro oči i pro jazíčky díky moc (Y) (L) (clamp)
Hanulka17 8. 4. 2007, 23:21
Dělám podobný -je moc dobrý,ale vy ho máte moooc krásně nazdobený Ilonko (clamp) (Y) (clamp).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie