KAPUČÍNOVÝ DORT
Potřebné ingredience
Nedalo mi to a vyzkoušela jsem.Dala jsem dohromady pár receptů tady z mmb a výsledek je výborný,moc lahodný dortík.
KORPUS : 3 vejce,12 dkg cukr krupice,10 dkg polohr.mouky,4 lžíce mletých lískových oříšků.Na promazání nutela.
NÁPLŇ : 3 smetany na šlehání 250ml,2 ztužovače do smetany(smetafix),1 želatinový ztužovač dr.Oetker,2-3 lžíce moučkového cukru, 1 sáček oříškového kapučína.
NA OZDOBU : 1smetana na šlehání,1 ztužovač do šlehačky(smetafix),nastrouhaná margot čokoláda,čokoládové trubičky.
Postup přípravy
Náplň : 3 šlehačky+ 2 ztužovače šlehačky vyšlehat do tuha.Podle návodu připravit želatinový ztužovač( ztužovač zamíchat s 100ml vl.vody).
Do šlehačky zašlehat 1 sáček oříškového kapučína a připravený želatinový ztužovač.Nalít na korpus aurovnat a nechat vychladit v lednici alespoň 3 hod.Pak vyndat z ráfku nahoru nastrouhat margotku, boky potřít šlehačkou a nahoru nastříkat pusinky.
Korpus prokrojit,promazat,slepit, namazat vršek a vrátit do ráfku.
Připravit náplň nandat na korpus,dát vychladit.
Vyndáno z ráfku.
Boky pomazat ušlehanou šlehačkou se ztužovačem.Postrouhat margotkou a nastříkat šlehačku ještě nahoru.
ŘEZ.
Kapučíno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé