Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 80 návštěvníků)

Kynutý knedlík

0.0
Kynutý knedlík

Potřebné ingredience

200g polohrubé mouky, 300g hrubé mouky, 250ml mléka, 1 vejce, 1 čajová lžička soli s kopečkem, 1 čajová lžička cukru, 1 sáček instantního drožní

Postup přípravy

Těsto nechám vypracovat pekárnou a také nakynout. Po vytažení vytvořím bochánek a nechám asi 5 minut odpočinout, pak rozdělím na 2 částí a vytvaruji dva knedlíky, které dám 10 minut kynout. Vařím v osolené vařící vodě (opravdu musí hodně vařit a bez poklice) z každé strany 10 minut. Po vytažení nezapomeneme propíchnout vidličkou. Před krájením nechat chvilku vydýchat, jde lépe krájet.
V obchodě již nekupuji, tato nemá chybu.

... a tohle je na talíři

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

stambi 5. 11. 2012, 10:31
Tak tohle je zaručeně nejlepší knedlík!!Díky moc (Y)
Katus.J 15. 12. 2011, 10:49
Díky za super recept (clamp) (clamp) (clamp), dlouho jsem nejedla tak dobrý knedlík (Y)... pořád jsme byli nešťastní, že musíme kupovat "piliňáky" 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| Jde do něj dát i houska? :-$ Krásné svátky (banky) (pohoda) (darecek)
sburicova 28. 7. 2011, 21:33
Skvělý recept, díky za něj, u nás sice v jednom bufetu dělají naprosto fantastické knedlíky, ale tenhle je taky výborný a s pekárnou téměř bez práce, takže u něj už zůstanu, moc nám chutnal. Taky mi jeden praskl. Dala jsem sice normální droždí (půl kostičky), ale bylo to asi moc, tak už mám v zásobě sušené, tak zítra budou ke guláši. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic)
sburicova 30. 7. 2011, 23:48
@sburicova (Y) tak druhý pokus velmi úspěšný s instant. droždím naprosto luxusní knedle a ani mi už nepraskl ani jeden, opravdu to nechce moc tvarovat a hňácat ,-) takže díky za supr recept (L) (Y) (Y) (Y)
megi17 21. 6. 2011, 13:12
Dneska jsem dělala poprvé a musím uznat,že je výborný (Y).Malej si pomlaskával a odedneška už knedlík nekupuji.
dedulka46 24. 7. 2010, 12:09
Dnes jsem poprvé dělala knedlík - dle tohoto recpetu a můžu říct, že je prostě božíííí (Y), hned napoprvé se mi povedl |:o) - takže díky moc, už žádný kupovaný! (L)
plchotka 29. 3. 2010, 19:46
V-Ý-B-O-R-N-É (clamp) (clamp) (clamp) Díky za recept (L)
mzahradilova 20. 2. 2010, 13:07
super recept, ode dneška už žádný kupovaný knedlík (Y)
littlenail 23. 2. 2010, 15:50
@mzahradilova Jsem ráda, že chutnají (Y) (Y) (Y). A čerstvé jsou nejlepší. Daniela
kuddit 31. 1. 2010, 20:41
Děkuji za super recept .. dneska jsem delala poprvé a musím ríct, ze jsou lepší nez kupované ... i synovi moc chutnaly ... uz nebudu delat jiné ... sice mi jedna nohavice praskla ale nebylo to nic hrozného ... |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y)
littlenail 23. 2. 2010, 15:53
@kuddit Knedlíky časem propracujete, náš malej je má také mooooc rád (Z), a (X) nejraději suché plátky ... no může si to dovolit.
hvezda11 25. 8. 2009, 19:26
(clamp) (clamp) (clamp) Tak jsem vyzkoušela tento recept a celá rodina již nechce jiný.Skvělé těsto-a ta chuť... Měli jsme s Jitulčinou svíčkovou tady z mimibazaru a strašně jsme si šmákli. (Y) (Y) (Y) Moc děkuji a jiný již nedělám. (L)
Bylinka1 11. 7. 2009, 13:04
Teď jsme dopapali (jidlo)-knedlíček byl s guláškem (Y).Jen se chci optat-měla jsem ten jeden knedlík po jedné straně takový rozmočený-rozblemtaný...Čím to je *-)?Nenechala jsem to potom moc prudce vařit *-)?
littlenail 13. 7. 2009, 12:38
@Bylinka1 Tak to opravdu asi neporadím (N), jediné co mně napadlo, zda se při vaření neotočil zpět na tu první stranu. Jinak mně se to ještě nestalo. Daniela
šumafka 2. 7. 2009, 1:30
Vyzkoušela jsem je a jsou bezva. Měla jsem také problém s praskáním knedlíků ve vodě. Nakonec jsem koupila parní hrnec a je po problému. Jsou z něho knedlíky (kynuté, ovocné, bramborové) úplně senzační. Zkoušela jsem nejdříve na páře v hrnci. Po spáleném hrnci a utěrce jsem se rozhodla pro hrnec. Měla jsem to udělat už dávno ;-)
andrea1052 1. 7. 2009, 21:44
Taky dělám tyto klasické kynuté houskové knedlíky. Ty kupované jsou 8-|. Zkoušela jsem ty hrnečkové z kypřícím práškem co tu tak vychvalovali i ty ze sněhem, ale jsou tuhé a nechutnali nám. Tyto jsou nejlepší. Akorát mám vždycky problém že je neumím uválet tak aby mi nepopraskali. (6)
littlenail 8. 7. 2009, 15:37
@andrea1052 Já knedlíky moc neválím. Vydělám těsto z pekárny, udělám takovou kuličku, jen mírně upravím tvar a nechám 5-10 minut odpočinou, pak jen rozříznu na polovinu a opatrně dotvaruji. Nic už nemoučím a neválím. Nechám 10 minut dokynout. Dávám ale do hodně vařící vody, to se mi osvědčilo. (Y)Daniela
petuli77 27. 6. 2009, 18:20
tak jsem vyzkoušela a je vynikající (pl). děkuji za recept teď už kupovat nebudeme. moc děkuji
littlenail 23. 6. 2009, 9:30
Díky za pochvalu (Y), s knedlíky zápasím už dlouho, ale tento opravdu nemá chybu, jen už kupovaný doma nikdo nechce jíst. Daniela
Zdenkafoj 21. 6. 2009, 19:57
Knedlík je skvělý!!!!!!!!!!už jsem ho dělala 2krát a moc nám chutná. Děkuji za recept!!
petuli77 19. 6. 2009, 22:46
(Y)vypadá opravdu moc dobře už jsem vyzkoušela několik receptů ale vždy nic moc. :-D (Y) (Y) takže a vyzkouším a napíšu ale vypadá skvěle. děkuji za recept (pl) ^o)
Bylinka1 9. 6. 2009, 8:23
(Y)nemá chybu-hlavně s tím zelíčkem a vrabečkem (jidlo) (clamp)!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie