Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 140 návštěvníků)

Plnený °°Točený medovník°° (fajn recept)

0.0
Plnený  °°Točený medovník°° (fajn recept)

Potřebné ingredience

600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g tuku (hera a pod..), 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých alebo podrvených klinčekov. a ešte: slivkový lekvár, sušené hrozienka, mleté alebo sekané orechy

Postup přípravy

Je síce leto, ale práve sa chystám upiecť tento medovníkový závin švagrinke na cestu do Chorvátska, lebo je trvanlivý, mäkučký a garantujem, že aj ten posledný kúsoček závinu je vynikajúci a neostane po ňom ani omrvinka. Čiže ho pribalíme na cestu a hor sa na cesty !!!

všetky ingredience na medovník vložíme do mixéra a necháme vypracovať cesto. Čiže opakovanie je matka múdrosti: 600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g hery, 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých klinčekov

tak vyzerá spracovné cesto.. Cesto necháme cez noc v chladničke...

Na druhý deň ho vyformujeme približne do takéhoto tvaru, tak aby....

sa dal rozdeliť na tri časti. Ak chcete menšie medovníčky, treba cesto rozdeliť na 4 časti

vyvaľkáme jeden diel, potrieme ho slivkovým lekvárom (ten je najlepší), čím viac lekváru tým lepšie..

posypeme mletými orechami alebo sekanými...

pridáme hrozienka

stočíme do závinu

tu sú všetky tri, už natreté zmesou vajíčka a mlieka, pripravené na pečenie. Pri pečení sa trochu pozastavím. Pečie sa v pomaly, ja ho pečiem v teplovzdušnej rúre na 175°C asi 3/4 hodiny. V polovice pečenia teplotu znížim na 165°C a obrátim plech.

upečený medovník

prierez ešte raz

už na tácke.. Medovník je dobré nechať poriadne vychladnúť.. Potom sa dá perfektne nakrájať.. a krájať a krájať, lebo bude toho dosť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Marti W. 28. 3. 2015, 14:36
(Y) (Y) (Y)
P.A.V.L.A 11. 10. 2014, 17:46
(Y) (Y) (Y)
hors 11. 10. 2014, 16:01
(Y)SUPER MOOC DOBRÝ (Y) (Y)
Vojtula 29. 9. 2014, 12:46
(Y) (Y) (Y)
Vojtula 28. 1. 2017, 0:34
@Vojtula (Y)
kvítečko 24. 9. 2014, 16:12
vyzkouším (Y)
scarlet1 23. 9. 2014, 23:25
Dobrý večer, po všech těch kladných ohlasech, i já musím napsat, že to v nejbližší době vyzkouším. Vypadá to zajímavě. Můj syn má hrozně rád medovník, přiznám se, že nějaký pátek odolávám, protože mně dycky straší to těsto, vařené nad párou, rozválit úplně do tenka, prý se to i trhá a lepí a já nevím co ještě. Tady mi to připadá srozumitelnější a schůdnější. Prosím, jaké to těsto je? Pracuje se s ním dobře? Ještě prosím, co je to klinček?Děkuji a krásný večer. (F) *-)
gabikaKa 24. 9. 2014, 21:16
@scarlet1 Dovolím si odpovedať - cesto je krásne vláčne, dokonca som ho nenechala ani dlho odstáť (pri medovníkových cestách sa to odporúča, aby cesto odpočívalo aspoň deň) a pracovalo sa s ním veľmi dobre, netrhalo sa. Klinček je hřebíček. Vrelo odporúčam, zvlášť keď syn má rád medovník. (hello)
babkamt 23. 9. 2014, 22:18
(Y) (Y) (Y)
tetakniha (upraveno) 11. 10. 2014, 21:16
Velmi zajímavý recept, budu muset vyzkoušet (F), tak už jsem vyzkoušela, je vynikající, moc nám chutná, jen se mi vloudila chybička, dala jsem všechny tři nohavice vedle sebe, jak jsem viděla na obrázku a oni se nějak spekly dohromady, ale vůbec nám to nevadí, příště upeču každou zvlášť nebo dám na plech jen dvě a na druhý jednu, určitě jsem totiž nepekla naposledy, ještě jednou díky za recept
gabikaKa 23. 9. 2014, 20:40
Marti, v nedeľu som upiekla Váš medovník a doniesla som ho do zborovne. Mal veľký úspech, všetky kolegyne chcú recept. Takže s Vaším dovolením posúvam ďalej. Cesto som zarobila doobeda a piekla hneď poobede a bolo to fajn, nemohla som čakať do druhého dňa. Dala som len 200 g cukru a bohato stačí. Zo dňa na deň je lepší a lepší. Len tým lekvárom (povidlím) netreba šetriť. Rozmýšľam, či by bol dobrý aj s jablkami, keď je teraz sezóna. Asi vyskúšam, potom písnem. Gabi. (L)
novackova 26. 7. 2014, 14:52
(Y) (Y) (Y) (F)
Anyes 26. 7. 2014, 9:50
Peču už po několikáté. Vždycky s úspěchem. Ideální do terénu, kde musíte pohostit spoustu lidí. Nezkazí se, je trvanlivý, takže super. Tentokrát jsem jen zkusila místo hery sádlo, co jsem si škvařila v domácí pekárně. Tak uvidíme. Ořechy dávám jen rozlámané, aby to pěkně křupalo (Y) (Y) (Y)
kristyte 13. 3. 2013, 17:41
(Y) (Y) (Y) (Y)
MR.13 9. 7. 2013, 18:48
@kristyte (F) (F) (F) (F)
lidare 7. 10. 2011, 11:58
(Y) (Y) (Y)skvělý recept (clamp) ^o) :-)
ocicko26 15. 3. 2010, 12:49
(Y) (Y) skvělý koláček. právě jsem dopekla, hned jsem si urezala kousek, i když ám diétu, tá vůněmně přemluvila si kousnout. výborný. (Y) (L) (clamp)
MR.13 20. 4. 2010, 12:51
@ocicko26 Ďakujem, Pavlínka (F) (F) (F) (F)
marzinavan 5. 3. 2010, 15:28
(Y) dneska jsem dopekla a je vynikající...dělala jsem jen z poloviční dávky a to jsem udělala chybu... ,-)
MR.13 12. 3. 2010, 16:49
@marzinavan (F) Dobre, že ste mi to pripomenuli, určite aj ja znova upečiem, a využijem všetky inšpirácie, ktoré ste mi tu dali (F) (F) (F) (F) Prajem krááásny víkend
marzinavan 5. 3. 2010, 15:28
@marzinavan ju a dělala jsem s povidli, sušenýma meruňkama a mandlema...
lenavackova 24. 2. 2010, 15:03
Martino,tak tento medovník je vynikající záležitost (F)Vyšly mi 4 ks,můžeme se doslova užrat,určitě recept co nevidět zopakuju,děkuju za něj (Y)
Markina 17. 2. 2010, 10:36
Marti, tak musím také jen chválit (Y), je opravdu vynikající (clamp) (zajic)
JanaHovor 15. 12. 2009, 9:10
(Y) Medovník je senzační (clamp) nádherně vláčný (Y) ne jak ty suchary co jsem dříve jedla |:o) a já na jeden použila povidla a na další švestkovou nutelu - kterou jsem v létě tvořila podle mmb (Y) a chutná nám hrozně moc. Jen příště udělám alespoň 6 šišek - pač je mám hrozně veliké, nečekala jsem, že tak moc nabydou ;-) ale chuťově nepřekonatelné, už mám zapsané v receptíkách (L) moc děkuju (andel) krásné svátky
MR.13 15. 12. 2009, 22:31
@JanaHovor Janka, my ho tiež všetci milujeme, nedá sa to prestať jesť, čo je osobne veľká katastrofa, hlavne pre mňa, pretože ja medovníky jednoducho milujem!! Je to navyše aj ohromná úspora času, lebo je to rýchlo a je toho kopec!!!! A s tým korením - ďakujem za tip, okamžite vyskúšam pridať. A prajem krásne sviatky a šťastný Nový rok (pernicek) (banky)
JanaHovor 15. 12. 2009, 9:11
@JanaHovor Jo a do těsta jsem ještě přidala kardamom - nádherně voní - mám ho moc ráda (banky)
ukuk 11. 12. 2009, 5:12
dobrý den paníé MARTINKO MOC A MOC VÁM DĚKUJI :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)ZA VELIKOU SNAHU A O VÍKENDU POKUD DCERA PŘIJEDE ZE ŠKOLY TAK BUDEME ZKOUŠET RECEPTÍK (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp),JSTE MOC HODNÁ,ŽE JSTE NA MĚ PAMATOVALA,MOC DĚKUJI |:o) |:o) |:o) |:o) (F) (F) (F) (F) (F)
MR.13 11. 12. 2009, 22:49
@ukuk (F) (F) (F) a prajem krásne Vianoce (banky) (andel) (stromecek)
Zrušený účet (upraveno) 19. 11. 2012, 12:57
VÁŠI DOBRŮTKU JSEM UŽ DĚLALA,ALE SNĚDLA SE ZA DVA DNY TAKŽE NEVÍM JAK DLOUHO VYDRŽÍ ,NEBUDE DO TÝDNE TVRDÝ CHCI UPÉCT DALŠÍ PŘEDEM ??? *-) *-)NEMÁTE ZKUŠENOST DÍKY MOC (Y) (Y) (hello) (hello)
MR.13 8. 12. 2009, 13:06
@ Ivanka, určite nemajte obavu, vydrží aj dva týždne, len ju pekne zabalte, napr. do alobalu, nebojte sa, je to vlastne klasický medovník, takže bude len mäknúť, a krásne (banky) (andel) (darecek)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie