(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Makové buchty
Potřebné ingredience
(Vkládám pro vlastní potřebu, recept je z časopisu Albert) Těsto: 20g droždí, 250ml mléka, 50g cukru krupice, 500g hladké mouky, citronová kůra, vanilkový cukr, 60g másla, 1 žloutek, špetka soli, Nádivka: 100g mletého máku, 125ml mléka, 40g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rumu, skořice, citronová šťáva
Postup přípravy
1. Mléko osladit lžičkou cukru, ohřát, rozdrobit kvasnice.
2. Prosít mouku, přidat špetku soli, citronovou kůru, vanilkový cukr, krupicový cukr.
3. Do důlku v mouce vlít rozpuštěné, vychladlé máslo, žloutek a mléko s kváskem.
4. Zadělat, až se dělají puchýře (na těstě, mně i na rukách), poprášit moukou, nechat v teple vykynout.
5. Naplnit buchty, pomašlovat máslem, vyskládat do pekáčku, nechat ještě kynout.
6. Upéct (v receptu bylo navíc ještě teplé potřít rumem s horkou vodou 1:1 a cukrem), pocukrovat.
Nádivka se vyrobí svařením máku s mlékem do zhoustnutí a dochucením ostatními přísadami.
2. Prosít mouku, přidat špetku soli, citronovou kůru, vanilkový cukr, krupicový cukr.
3. Do důlku v mouce vlít rozpuštěné, vychladlé máslo, žloutek a mléko s kváskem.
4. Zadělat, až se dělají puchýře (na těstě, mně i na rukách), poprášit moukou, nechat v teple vykynout.
5. Naplnit buchty, pomašlovat máslem, vyskládat do pekáčku, nechat ještě kynout.
6. Upéct (v receptu bylo navíc ještě teplé potřít rumem s horkou vodou 1:1 a cukrem), pocukrovat.
Nádivka se vyrobí svařením máku s mlékem do zhoustnutí a dochucením ostatními přísadami.
zadělání těsta
kýžené puchýře :-)
plnění buchet (dala jsem strašně moc máku, v receptu jsem si to opravila na polovinu - holt příště) - možno těsto vyválet a rozkrájet na čtverečky, bude to rovnoměrnější
pomaštění máslem
v pekáčku - 16ks
upečeno
konzumace (opatrný přístup)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
danca60
(upraveno)
26. 3. 2013, 16:01
Dneska jsem také zkusila a jsou opravdu skvělé. Byly to mé první kynuté buchty - a jsou jako z časopisu. Zlaté, měkounké, prostě Zkuste a neprohloupíte Děkuji moc za receptík
pavliiina
(upraveno)
3. 2. 2010, 10:47
Dnes je peču podruhé, (v sobotu poprvé) a jen se po nich zaprášilo a to jsem to dělala ze dvou dávek, buchty dělám menší, měla jsem asi 24ks (z jednoho těsta) a z druhýho jsme udělali makovec - mega makovec dneska udělám dva menší Jinak puchýře u mě nehrozí - pekárna si s tím poradí a co se konzumace týče, u nás opatrná nebyla...všichni foukali, aby byly buchty honem k snědku, mladej zbouchl 4 a stejně pořád chodil jak mlsný kocour Zajímavé, že oběd dojíst už nemohl
Lenka H. K.
(upraveno)
4. 2. 2010, 21:57
@pavliiina
My jsme si tu pekárnu konečně nechali naježit, takže puchýře už vážně nebudou. Právě se mi těsto míchá, protože doma už není ani suché kůrky, a chtěla jsem udělat koláče, ovšem s tím makovcem jsem teď řádně nahlodaná .
fojaa
(upraveno)
19. 11. 2009, 16:45
Dnes jsem pekla buchty s povidlím a makové+cukrová řepa a jsou fantastické .Toto těstíčko je vynikající
Ilonáček
(upraveno)
26. 10. 2009, 12:48
fojaa
(upraveno)
24. 10. 2009, 21:12
Teda Leni,ty jsou výstavní .Takhle si představuji pravou kynutou buchtu
Lenka H. K.
(upraveno)
25. 10. 2009, 20:09
@fojaa
Děkuju, příště se vybodnu na mák, který má rád manžel, a udělám povidla nebo tvaroh, které mám ráda já. Ale to těsto je výborné, zatím nejlepší buchtové, co jsem zkoušela.