Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 79 návštěvníků)

(skoro) dietní radost pro masožrouty, aneb KRŮTÍ MEDAILONKY (SKORO) PODLE POHLREICHA

0.0
(skoro) dietní radost pro masožrouty, aneb KRŮTÍ MEDAILONKY (SKORO) PODLE POHLREICHA

Potřebné ingredience

krůtí prso (lze i jiné maso) ***
hrst nasekané petrželky ***
sůl, pepř ***
šťáva z jednoho citronu ***
trochu oleje ***
trochu másla ***
2-3 papriky ***
komu jako příloha nestačí papriky, lze použít i jinou zeleninu, případně opečené brambory, chleba atp.

Postup přípravy

Nedávno mne zaujalo, jak "šéf Pohlreich" dělal kuřecí prsa s citrónovou omáčkou, vyzkoušeli jsme to ... a pro velký úspěch už jsme to servírovali asi třikrát - jednou nakrájené na salátu, jednou pro nenasytu s bramborami, dnes nalehko s paprikami...

Krůtí prso nakrájíme na medailonky asi 1,5 cm silné (nebo silnější), posolíme, popepříme a každý obalíme v nasekané petrželce.

Na pánvi rozpálíme olej a zprudka opékáme nejprve po jedné straně (cca 3-4 min ... to poznáte, otáčí se to, když maso zbělí cca do poloviny tloušťky). Mezitím nakrájíme papriku a vyndáme jadérka.

Když se maso otočí (a pečením se zmenšilo), do ušetřeného místa na pánvi dáme opékat papriky.
(Moc dobré je k nim přihodit i oloupané stroužky česneku, ty jsou pak taky mňamka :-)))

Opět to trvá tak 3-4 minuty, pak se maso vyndáme a výpek s paprikami zalejem citronovou šťávou, nasypeme petržel, pokud zbyla, a dolijeme trochou vody, osolíme, příp. dle chuti dokořeníme pepřem atp
.
Vyndáme papriky (příp. česnek), odstavíme z tepla a do "omáčky" vmícháme kousek tuhého másla (já ukrojím tak 1-2 cm malé kostky na jedno větší prso), která to zahustí a zjemní.

Na talíř dáme máso, papriky a zalejeme omáčkou. A je to.
Mňam.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P3P 21. 11. 2015, 18:29
Vypadá to velmi zajímavě (Y)zítra vyzkoušíme (L)
jananovazak 31. 7. 2015, 15:09
(Y) (Y) (Y) (Y)
Danuka4 3. 2. 2014, 10:38
Vypadá to velice dobře, určitě vyzkouším.
holyyy 27. 10. 2009, 10:01
Zítra vyzkoušíme. Díky za tip.O.
artep 28. 10. 2009, 17:38
@holyyy Ta původní inspirace je od Pohlreicha... ;-) ... tomu to bohužel nevyřídím, ale doufám, že vám bude chutnat (L)
misamaty 25. 10. 2009, 14:11
To vypadá skvěle, určitě vyzkoušíme....
artep 26. 10. 2009, 21:25
@misamaty tak to přeju dobrou chuť (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie