Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 242 návštěvníků)

Vynikající VEKA - snadná příprava, moooc dobrá

0.0
Vynikající VEKA - snadná příprava, moooc dobrá

Potřebné ingredience

cca 300 ml mléka,
500 g hladké mouky ,
2 čajové lžičky soli,
1 čajová lžička citronové šťávy,
2,5 čajové lžičky sušeného droždí (nebo větší 1/2 čerstvého droždí) - já jsem použila čerstvé.

Postup přípravy

Do domácí pekárny nalejeme nejdřív tekuté suroviny - mléko, citr.šťávu a pak sypké - mouku, sůl,nakonec droždí. Zapneme program příprava těsta a pekárna těsto pěkně zadělá sama.Potom těsto rozdělíme na 2 bochánky, vyválíme do tvaru veky a necháme na plechu kynout asi 45 minut. Veky potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předehřáté trouby.Pečeme při 180 C do zlatova.

Nakynuté těsto

na plechu necháme veky ještě nakynout a pak potřeme vajíčkem

pečeme v předehřáté troubě

veky po upečení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

macnel 15. 2. 2017, 12:07
:-$ (L) (clamp) Vynikající, hned snězeno. dnes zkusím z těsta i anglické housky, je super. (clamp)
malmar 13. 2. 2017, 10:00
(Y) (Y) |:o)
alialika 31. 1. 2017, 9:00
(Y)
hanstro 21. 1. 2017, 19:17
(Y) Ta je opravdu super!!!! Jinou už nedělám!!! Zrovna včera jsem zase pekla, vnuk má narozky. Už nekupuji, nikdy! (clamp) (clamp)
Zrušený účet 19. 1. 2017, 19:42
:-) :-)
Seidinka 14. 1. 2017, 20:01
Vyzkoušela jsem a je to vynikající (flower) (zajic), ještě reaguji na paní co psala příspěvek pode mnou, nemám pekárnu, nechala jsem vykvasit kvasnice v trošce mléka a pak jsem to pořádně prohnětla a nechala hodinku v klidu. Pak jsem nechala ještě chvilku kynout na plechu.
kocicka3 8. 1. 2017, 9:59
Ráda bych vyzkoušela,ale pekárnu na zadělání nemám,tak nevím zda by byl stejný výsledek i ručně?
eguabank 6. 1. 2017, 10:32
Veky si také dělám sama, pekárna těsto udělá. Ale co je důležité u vek, aby nebyly potom krajíčky děrované. Můj recept: 500 g hl. mouky, 2 1/2 KL droždí (nebo čerstvé) 1 vejce, 300 ml vody, 2 PL sušené mléko, 4 PL olej, 2 KL sůl, citr. šťáva. 10 min. /195°C, 20 min./175°C. Jsou 2 kusy. Bochánek si rozválíme na délku plechu, na jedné straně necháme silnější okraj a rolujeme od silnější strany, jako rohlíky. (nebo jako štrůdl) (Y)
barbinecka37 6. 1. 2017, 8:57
(Y)
P.A.V.L.A 31. 12. 2016, 14:18
(Y)
juhelka 31. 12. 2016, 14:05
Právě se pečou. Jsem zvědavá, co na ně řekne rodina.
srneckova 28. 12. 2016, 20:26
(Y) (Y) (Y)
jarla 28. 12. 2016, 10:39
Vyzkoušeno a super (Y)
nanukac 26. 12. 2016, 21:48
značím a o silvestra zkusím (F)
herlíci 26. 12. 2016, 21:03
Zkusim
katkajohny 27. 9. 2015, 12:37
Vynikající recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y). Moc děkuji (L) (L) (L)
silurido 27. 3. 2015, 12:10
Veka je úžasná (clamp) vyzkoušela jsem na (Z) oslavu narozenin a měla obrovský úspěch.Manželovi moc chutnala a to je co říct.Byla krásně měkoučká a nadýchaná.S těstem se pracovalo nádherně.Kupovanou veku už nikdy více a jedině tu vaši.Moc děkuji za úžasný recept |:o)
MajkaKi 16. 3. 2015, 22:17
tak tu zkusím :-)
lidare 15. 9. 2014, 21:47
(Y) :-)jsou krásnéééé (clamp)
scarlet1 15. 9. 2014, 21:27
Dělám tuto veku. Znám ten recept asi přes více jak dva roky. Od té doby veku nekupuji. Je opravdu výýýborná. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie