(recept
si oblíbilo 123 návštěvníků)
Vaječný koňak (temperovaný kvůli salmonele) - SKVĚLÝ!!!!!!!
Potřebné ingredience
2 Tatra mléka, 6 žloutků, 250g cukr moučka, 1 vanilkový cukr, 1/4 litru Rumu
Postup přípravy
Asi 1 litr koňaku se připraví:
Ve 2 Tatra mlécích se v hrnci rozkvrdlá 6 žloutků, přidá se 250g cukru moučka a 1 vanilkový cukr.
Hrnec postavte do většího hrnce s vroucí vodou a stále míchejte až vše zhoustne (asi jako puding) trvá to 10-15min.
Pak odstavte hotovou směs a dále pomalým mícháním přilévejte z lehka 1/4 litru rumu....
Ihned nalévejte do lahví! a dejte vychladnout na chladné místo (chodba, sklep)...
Ve 2 Tatra mlécích se v hrnci rozkvrdlá 6 žloutků, přidá se 250g cukru moučka a 1 vanilkový cukr.
Hrnec postavte do většího hrnce s vroucí vodou a stále míchejte až vše zhoustne (asi jako puding) trvá to 10-15min.
Pak odstavte hotovou směs a dále pomalým mícháním přilévejte z lehka 1/4 litru rumu....
Ihned nalévejte do lahví! a dejte vychladnout na chladné místo (chodba, sklep)...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jarpra
(upraveno)
19. 12. 2016, 16:10
Chystám se dělat tuhle chválenou dobrůtku. Jen se chci zeptat jsou myšleny normální mléka nebo kondenzované nebo salko? A jaké množství? Děkuji moc J.
jitulka 8
(upraveno)
17. 12. 2016, 16:42
Ohli
(upraveno)
18. 10. 2015, 20:54
venam
(upraveno)
15. 12. 2013, 20:41
Tak nevím, co jsem udělala špatně, ale mám z toho něco konzistence pudingu. Když to vytřesu z flašky a rozředím mlékem, tak je to moc dobré!
Pekyska
(upraveno)
10. 12. 2016, 21:30
@venam
laskonka333
(upraveno)
15. 8. 2013, 11:30
nasta77
(upraveno)
15. 8. 2013, 7:37
Díky za recept dcera miluje likérové špičky a zrovna včera mi říkala, že by si dala to žluté co je uvnitř tak jsem se rozhodla, že ji likér udělám. Jako malá holka jsem milovala, když nám babička dělala vaječňák s minimem alkoholu
čučinek
(upraveno)
10. 5. 2013, 17:48
Teď jsem ho dodělala super,koňak je boží dávala jsem cukru jenom 200g a rumu o deco více ať to má grády mějte se krásně Andrea
Žirafka1
(upraveno)
3. 5. 2013, 0:24
Paní Vendulko, děkuji za úžasný recept na domácí vaječný koňáček Zítra chci dělat řezy s vaječným likérem a tak jsem si řekla,že by byla škoda do nich použít šizený vaječný likér z obchodu. Likér je tak luxusní,že mám co dělat,abych ho celý sama nevypila..... a to by asi nebyl teď na noc nejlepší nápad Ještě jednou děkuji, recept bude patřit mezi mé oblíbené a určitě brzy zopakuji
Leonteenka
(upraveno)
22. 12. 2011, 17:45
lahůdka...ten tu nevydrží ani den krásné svátky
Andy86
(upraveno)
20. 12. 2011, 12:58
Perfektní, přidala jsem ještě smetanu na vaření a je úplně bezvadný, krémový, chce to sice trpělivost a opravdu 15 minut u plotny stát a míchat, ale je to nejlepší vaječnák, jaký jsme kdy pili, děkujeme a na zdraví
rybitvanda
(upraveno)
11. 12. 2011, 18:18
Vendulko udělala jsem Váš koňak je výborný,ale strašně mě zhoustnul,něco jsem asi udělala špatně.Dělala jsem to poprvé v životě.Čím to můžu naředit aby byl pořád takhle výborný???Díky za odpověď Bóďa
anilvap2
(upraveno)
11. 12. 2011, 18:37
@rybitvanda
Nalila bych tam smetanu. Mám podobný recept, v tomhle mi chybí právě ta smetana. Cca 250 ml. Asi zase letos udělám.
zlaťák
(upraveno)
27. 12. 2010, 10:35
Super receptík,kuchtila jsem 24.12. dopoledne a byl super,jen jsme přidala dle chuti asi 1,5 dcl vodky a jedno salko navíc,jinak jsem ingredience dodržela dle návodu.Zlatka
radka12345
(upraveno)
23. 12. 2010, 10:05
je výýýýýborný, mňam
lidare
(upraveno)
15. 12. 2010, 18:32
mléka už mám tak zkusím
Stinge
(upraveno)
24. 2. 2011, 13:27
Vendulko, vaječňák je vynikající do musím uvařit ještě jeden dokonce pije i můj manžel Je vážně božský doporučuji Krásný vánoční čas Andrea
We_werka_Wenny
(upraveno)
20. 10. 2010, 19:09
Vendulko, právě jsem dodělala váš koňak a je úplně bááááječný děkuji za recept a všem doporučuji si uvařit připíjím na vaše zdraví
Evásek.cz
(upraveno)
16. 3. 2010, 8:37
chtěla jsem se zeptat, jestli směs musí být vychladnutá před tím, než se do ní přimíchává Rum?
vendinka
(upraveno)
29. 6. 2010, 11:41
@Evásek.cz
směs nemusí být vychladnutá.....
Beatka007
(upraveno)
10. 2. 2010, 19:12
myslite kondenzovane mleko?
vendinka
(upraveno)
29. 6. 2010, 11:41
@Beatka007
ano, kondenzované mléko (ne salko)
misakova
(upraveno)
11. 12. 2010, 18:20
@vendinka
může bejt salko tento recept mam ještě od své prababičky bude to sladší ale vynikající Romča
Mach
(upraveno)
30. 12. 2009, 10:17
Vyzkoušela jsem a musím říct že likér je moc dobrý