Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Chlebík s extra chrumkavou korkou

0.0
Chlebík s extra chrumkavou korkou

Potřebné ingredience

(1 pohar=2,5 dcl) 3 pohare hl.muky,1/2 drozdia,1 1/2 čl soli,3/4 pohara teplej vody,1/4 pohara piva,1 pl oleja,1 pl octu,rasca

Postup přípravy

Je to americký chlebik bez miesenia,velmi jednoduchý a chutný..S pripravou začiname večer. Kto ma pekarničku tak nahadze všetko do nej a par minut nechame miesit (10-15 min).Kto nema, tak si da do velkej misy muku a prida všetko ostatne.Miesime varechou kym sa hmota pekne nespojí,netrva to dlho.Misu niečím zakryjeme a nechame cez noc (8-18 hodin) na linke.Po uplynutom čase si po mučime podložku,cesto opatrne vyklopime a par krat premiesime tak ze okraje tahame do stredu cesta.Vytvarujeme bochnik,dame naspat do misy a nechame v teple ešte 2 hodiny kysnut.Mriežku v rure si dame najnižšie,teplotu nadstavime na 220 st a vložime do nej pekač aj s vrchnakom.Ja som piekla v hlinenom pekači.Ked je rura dobre vyhriata opatrne vyberieme pekač a preložime do neho cesto,zakryjeme a vložime do rury.Pečieme zakryte 25 minut,potom odokryjeme a pečieme ešte asi 20 minut alebo kym chlebik nechytí tmavu farbu.

Cesto vymiesene..

Cesto vykysnute ,po 15 tich hodinach..

Vytvarovane do bochnika..

a znovu nakysnute..

po odokrytí v rure..

hotovoooo...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jezinka 4. 1. 2011, 21:09
Hezký den, ráda bych se zeptala- chápu to dobře že pečete tento chleba v tzv. Římském hrnci ?? A pečete ho přikrytý? A ještě zda ho také dopředu před pečením namáčíte.. Moc díky za odpověď.
Egreska 4. 1. 2011, 21:13
@jezinka Ano pečiem ho v rímskom hrnci,prikrytý na spodnej mriežke.Vtedy som ho ešte nenamačala ,ale odkedy sa praskol mojej mame, tak už namáčam aj ja ,-) papa
vevercak78 27. 2. 2010, 16:32
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
hortenziee 6. 2. 2010, 21:58
Chtěla jsem se zeptat - 1/2 droždí - zaděláváte normálně kvásek? nebo je to myšleno půl sáčkem sušeného droždí? děkuji.
Egreska 7. 2. 2010, 8:26
@hortenziee Veronika, používam aj sušene drozdie ale v tomto recepte nie.Myslím tym 1/2 kocky droždia.Mozete si pripravit kvasok dopredu,ale stačí ked ho len rozmrvite do muky a zalejete vodou. Ak ho budete robit tak budem drzat palce nech sa vam podarí a hlavne nech vam chutí (Y) (Y) (Y)
hortenziee 7. 2. 2010, 20:10
@Egreska Marti děkuju za info (L) jak ho udělám dám vědět.. doufám že se podaří *-)
Ilonáček 11. 1. 2010, 14:07
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie