(recept
si oblíbilo 63 návštěvníků)
Králík Josef (naložený v marinádě a se zeleninou)
Potřebné ingredience
Králík, 2 veliké cibule, 6 stroužků česneku, 4 lžíce kečupu, 3 lžíce hořčice, 1 lžička sladké papriky, sůl, pepř, 2 dcl vody, 0,5 dcl oleje , mražené lečo
Postup přípravy
Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme, přimícháme koření, kečup, hořčici, olej a vodu. Směsí zalijeme rozporcovaného, mírně nasoleného králíka a necháme v chladu rozležet do druhého dne.
Druhý den upečeme a když je maso skoro měkké, tak přidáme lečo a ještě asi 20-30 min. dopečeme.
Jako přílohu dáme brambory, když navíc máme nové tak to nemá chybu :-))
Nedávno jsem s úspěchem odzkoušela takto připravit i kuřecí stehna :-)
Druhý den upečeme a když je maso skoro měkké, tak přidáme lečo a ještě asi 20-30 min. dopečeme.
Jako přílohu dáme brambory, když navíc máme nové tak to nemá chybu :-))
Nedávno jsem s úspěchem odzkoušela takto připravit i kuřecí stehna :-)
Připravíme si marinádu
Nalijeme na rozporcovaného králíka a necháme do druhého dne v lednici.
Druhý den pečeme.......
Když je králík skoro hotový přisypeme lečo a ještě asi 20-30min. pečeme
A je hotovo, můžeme servírovat :-)
Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Andí 2
(upraveno)
6. 8. 2011, 11:01
Dobrý den Dášo. Váš receptík u nás praktikuji již delší dobu jak na králíka tak na kuře. Manžel už jinak ani králíka nechce. Fakt je bezkonkurenční, alespon u nás. Moc děkuji za inspiraci!!!! Andrea
marsib
(upraveno)
15. 7. 2010, 22:45
zkusila jsem a .... moc jsme si pochutnali Králíka s lečem jsem dělala už dřív, ale naložený do té marinády - je super
babu05
(upraveno)
31. 12. 2007, 17:14
dobrý den tak jsem neodolala a recept vyzkoušela je fakt skvělej děkuju za inspiraci kterou tu hledám když už fakt nevím co vařit ještě jednou dík a králík určitě zůstane mezi oblíbenýma receptama Slávka a jeji halda náročných strávníků
Dakota
(upraveno)
14. 1. 2008, 12:35
@babu05
jsem ráda že všem chutnalo a děkuji za všechnu chválu
jíta406
(upraveno)
22. 11. 2007, 13:10
dobrý den Dášo,tak jsem dneska dělala k obídku a moc jsme si pochutnaly ,lepšího králíčka jsem nejedla .Neměla jsem mražený lečo tak jsem dala domácí ze skleničky.díky zarecept
kvítečko
(upraveno)
2. 11. 2007, 23:16
Dášo,taková úprava králíka láká a ještě tak velký ohlas ,vyzkouším! Je nutné dát jen mražené lečo nebo může být ve skleničce?Kralíka nějak solíte,kořeníte nebo špikujete?
soudy
(upraveno)
25. 9. 2007, 11:39
Musím se přidat, je to výborný.
czutora
(upraveno)
9. 9. 2007, 12:38
výborná mňamka není co dodat
Zuzca
(upraveno)
5. 9. 2007, 13:16
Prosím, když nemám mražené lečo, co použít, rajčata, papriky a co ještě?
bea
(upraveno)
29. 8. 2007, 17:20
Dneska jsme měli k obědu,je to vynikající mňamka. Děkuji a zařazuji mezi oblíbené. Beata+ + + +
petracan
(upraveno)
13. 8. 2007, 9:11
Dášo, děkuji za bezva recept, "Pepíka" jsem včera večer upekla a dneska bude k obědu, je to fakt dobrůtka, zase trochu něco jiného . díky, Petra
Dakota
(upraveno)
11. 8. 2007, 13:11
Díky všem za pozitivní ohlasy jsem ráda že chutná a konečně doplňuju obrázkový postup
Glum
(upraveno)
25. 5. 2007, 14:06
Dobrý den Dášo,králíka dělám podobně,jen ho podle vás ještě zkusím naložit předem,určitě to bude potom lepší!Díky za inspiraci Já ho ještě prošpikuju slaninou a tím česnekem a všichni se pak olizují Lenka
pepča
(upraveno)
25. 5. 2007, 14:04
Dobrý den Dášo, králíček nám všem fakt chutnal , budem dělat určitě častěji . děda je chová tak příležitostí bude dost, naštěstí to synovi ještě nedochází. . přeji hezký den Lenka
Petra Z.
(upraveno)
20. 5. 2007, 11:41
Dobrý den Dáši , králíček opravdu neměl chybu . Naprosto výborný . Udělala jsem ho s bramborovou kaší a pěkně jsme si chrochtali. Petra
čevelka
(upraveno)
14. 5. 2007, 8:43
Vcera jsem delala kralika a fakt mnamka ,dokonce prijeli necekane manzelovi rodice,zustali i na obed a sklidila jsem veeelky uspech i s novyma bramkurkama,ty ovsem malej odmital jist jen masicko
vcelka
(upraveno)
7. 5. 2007, 19:28
Děkujeme za PERFEKTNÍ recept na králika . Dokonce i manžel se olizoval až za ušima a to králíči maso nemusí . Určitě budeme dělat častěji, už jen proto, že králičí maso je jedno z nejzdravějších.
cicmoši
(upraveno)
18. 4. 2007, 10:57
Tak Josef je fakt výborný.......... dnes ho máme na obed a ja už ho tu vyžieram a obžieram.......... a asi ho za chvílku sama celého zjem aj s tou šťávičkou.......... Naozaj výbornný a kedže ma tchán pravidelne zásobuje králikami, bude u nás asi králik Josef často v pekáči.......... kačka
Navis
(upraveno)
24. 3. 2007, 15:52
tak dnes jsem udělala váš recept .Je to naprostá bobma!!! .Musím pochválit vašeho strýce je to opravdu velice dobré a jen se za tím zaprášilo. .Holkám jsem tam přihodila kuřecí prsíčka a byli i ty skvělé. .Tento receptík si nechám a budu jej dělat a hned už jsem verbovala i kamarádku která mají rádi králíky a dělají je.Je to opravdu seper a vynikající!
beri1
(upraveno)
11. 3. 2007, 14:54
Milá Dášo, kdybych měla klobouk, smeknu. Uvařila jsem dle Vašeho receptu dnešní oběd a je to teda bašta. Díky za výborný recept. Hela
Dakota
(upraveno)
11. 3. 2007, 17:32
@beri1
Jé díky za pochvalu jsem moc ráda že chutnalo
pavlinice
(upraveno)
2. 2. 2007, 18:45
Tak to je dobrý Králík Josef,úplně jsem si toho chudáčka představila na talíři. Tohle je nejlepší název jídla,který jsem kdy v životě slyšela.
Dakota
(upraveno)
2. 2. 2007, 18:49
@pavlinice
Králík může být klidně bezejmenný, ale je to recept od strýce Josefa
artep
(upraveno)
18. 2. 2007, 0:00
@Dakota
plánuju ho udělat pro svého Josefa
pavlinice
(upraveno)
2. 2. 2007, 19:03
@Dakota
Jé tak to mě nenapadlo,že je to recept od strýce. Já jsem asi natvrdlá,ale moc se ten název povedl,fakt.