Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 120 návštěvníků)

Štrůdl, závin - domácí jogurtové těsto (jiný už těm mým štrůdložroutům nedělám:o)

0.0
Štrůdl, závin - domácí jogurtové těsto (jiný už těm mým štrůdložroutům nedělám:o)

Potřebné ingredience

na 2 šišky: 250 g hladké mouky, 100 g bílého jogurtu, 100 g změklého másla (jde i hera), lžička soli, 1 lžíce bílého vína. Jablka, skořice, rozinky, ořechy, cukr, mleté piškoty nebo strouhanka.

Postup přípravy

Připravíme si těsto, které necháme chvíli odležet. Já vypracovávám ručně (ne vařečkou), jde to líp. Odležet ho dávám do chladnější místnosti na 2-3 hodiny, jak mi to vyjde. Pak rozválím, dám maličko mletých piškotů (jsou lepší než strouhanka protože jsou sladké), nahrubo nastrouhaná jablka, posypu skořicí, cukrem. Dle chuti rozinky a ořechy. Balím to tím stylem, že těsto i s náplní roluju od shora dolů a založím kraje.. Přendám na plech a několikrát propíchám párátkem. Peču na 180 - 200°C.

Mám doma jednoho velkého a jednoho malého štrůdložrouta a ti by mohli mít štrůdl nepřetržitě. Prostě ho milují!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jananovazak 22. 11. 2019, 20:13
(Y) (Y) (Y) (Y)
lenule11111 19. 11. 2019, 22:30
Ukládám (Y)
P.A.V.L.A 19. 11. 2019, 11:22
(Y)
Myláček 18. 11. 2019, 18:29
U nás se taky moc povedl a zmizel okamžitě .) děkuji za recept a přeji hezké dny Katka (Y) (Y) (Y)
anilvap2 22. 9. 2019, 21:21
Dnes jsem vyzkoušela, s těstem se pracuje pěkně. Jen jsem nevěděla, jak hodně slabé těsto mám vyválet. A že se ničím nemaže, ani před, ani po upečení? Nebylo to špatné, ale u nás pořád nejvíc vede těsto listové.
ZlatuseE 2. 6. 2018, 13:30
(Y) (Y) (Y)...znám spoutu receptů na štrůdlíky, ale tenhle rozhodně patří k těm nejlepším |:o) |:o) |:o)...moc děkuji.... (L) (L) (L)Zlatka
srneckova 8. 5. 2018, 10:54
(Y) (Y) (Y) (Y)
MíšaS.+2 1. 5. 2018, 19:54
Musím napsat pochvalu, jiný než ten váš recept nedělám. Musím tedy zdvojovat dávku ,-) . u nás je velmi oblíbený. Je výborný i ze špaldové mouky. A hodně mu dodává víno v těstě, doporučuji nevynechat a také uležení těsta v ledničce. :-)
plchotka 31. 5. 2018, 21:58
@MíšaS.+2 Jsem ráda, že chutná (F)
MoProch 24. 8. 2013, 17:39
(Y)zítra bude ke kafíčku (F) :-p
laskonka333 24. 8. 2013, 17:07
(Y) :-)
Luthien.k 24. 8. 2013, 15:33
Výborný i ze špaldové celozrnné mouky :-)
hannah37 11. 8. 2013, 20:37
Myslíte, že je možné, těsto zmrazit?
Dzuli 13. 4. 2013, 15:38
Chápu Vaše štrůdložrouty,u nás má taky velký úspěch,jiný už dělat nebudu,díky (Y)
plchotka 31. 5. 2018, 21:58
@Dzuli My ho také milujeme (F)
trisestry 2. 10. 2012, 10:55
A pro ty línější (H) šlo by to zadělat v pekárně :-p????????
plchotka 12. 10. 2012, 13:36
@trisestry Pekárnu mám, ale nezkoušela jsem *-)
kopretina123 2. 10. 2012, 12:17
@trisestry Proč línější?Pekárna se musí využít. Zadělat to tam jde, popřípadě se jen lehce dodělá na vále. Ale mám radu pro ty "línější": nedělat se s šiškami, ale těsto rozválet na plech, dát náplň jako do štrůdlu a navrch buď druhou placku těsta, nebo mřížky.
Nadik71 28. 9. 2012, 13:45
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)...tak jdu taky upéct,pak písnu jaký bude |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) *-) (zajic) (zajic) (zajic) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (jablka) (jablka) (jablka) (jablka) (jablka)
plchotka 2. 10. 2012, 10:45
@Nadik71 Doufám, že chutnal (F) (F) (F)
metyna 7. 9. 2012, 17:13
(Y) JE SKVĚLÝ! (flower)
lidare 12. 7. 2012, 16:14
(Y) :-) (C) (clamp) (clamp) (clamp)
Vera N 12. 7. 2012, 16:08
(Y) (Y) (Y)
Kvapka 21. 6. 2010, 9:43
super recept...štrůdl se nedožil večera (Y)
Lucie-Anna 19. 4. 2010, 14:50
Děkuji za nový prima recept na štrůdl. O víkendu jsem vyzkoušela a byl hned pryč. Móóóc dobrý! Doporučuji všem mlsným jazýčkům! (Y)
plchotka 19. 4. 2010, 19:31
@Lucie-Anna Jsem moc ráda, že vám chutnalo (L) Mějte se dobře (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie