Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Domáce čínske nudle

0.0
Domáce čínske nudle

Potřebné ingredience

1 vajce,250 g polohr.muky,1/2 čl soli,voda (podla potreby)

Postup přípravy

Ja som si cesto pripravila v pekarni,postupne prilievame vodu podla potreby.Mne to zobralo asi 1 dcl ,cesto musí byt krasne makkučke ale nesmie sa lepit.Možete ich použit do polievok alebo na stir fry..

Cesto vyvalkame na tenko,treba dost podsypat mukou aby sa nam potom pri krajaní nelepilo..takto poskladame..

preložíme na polovicu..

a krájame..také široké ako mate radi ..

my mame radi takéto..

uložíme na pomučenu tacku a sem-tam premiešame aby obschli..a bežným sposobom uvaríme alebo usušene uskladníme..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 22. 4. 2010, 10:31
Čínské nudle jsem nedělala doma ani nepamatuju. Zkusím vaše domácí, určitě budou lepší a zdravější jak ty kupované. Máte bezva recepty a ráda k vám chodím pro inspiraci (L) (F) (F) (F)
Egreska 22. 4. 2010, 16:34
@ Dakujem Helenka ,velmi sa teším (F) (F) (F) ja ich robievam dost často ,sa to nezda ale je to rychlo hotove,lahke a chutne jedlo |:o) budem rada ked vyskušate (L)
Zrušený účet 23. 4. 2010, 13:49
@Egreska Už jsem vyzkoušela. Těsto jsem udělala takové měkčí a nelepivé, ale při vyvalování se mi to nějak smrskávalo, takže to nešlo vyloženě na tenko. Možná jsem mohla přidat ještě trošinku vody. Nicméně byly dobré i tak, manžel si je pochvaloval, jak jsou hned cítit na jazyku, že jsou domácí a tudíž poctivé. Taky byly sytější, takže jsem si jich dala na talíř méně a stačilo to bohatě. Příště je budu zkoušet zase, snad je budu mít tentokrát tenčí (H) :-)
alimama 16. 3. 2010, 9:26
Děkuji za recept, čínské nudle milujeme, ale děsím se toho, cože v těch kupných všechno je, toto určitě vyzkouším! Vůbec všechny vaše recepty jsou mi velkou inspirací.. (L)
Egreska 16. 3. 2010, 12:47
@alimama Dakujem Adka ,to ma velmi teší (Y) (Y) (Y) budem rada ak niečo vyskušate (L) (L) (L)
rampy 15. 3. 2010, 23:34
Teda,je to možný??Vy jste ,ale nadšenec,dělat domácí nudle do polívky beru,ale patlat se s těmito???Klobouk dolů (F) (F) (F) (F) (Y)
Egreska 16. 3. 2010, 8:24
@rampy je to omnoho jednoduchšie ako robit klasicke rezance,cesto je makke ,rychlo sa vymiesi ,lahko sa valka a nakrajane je tiež raz-dva. (Y) (Y) (Y) Ak neveríte,skuste ,sama som bola prekvapená (L) (L) (L) a nehovoriac o tom že doma výjdu na 5 korun ...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie