(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Domáce čínske nudle
Potřebné ingredience
1 vajce,250 g polohr.muky,1/2 čl soli,voda (podla potreby)
Postup přípravy
Ja som si cesto pripravila v pekarni,postupne prilievame vodu podla potreby.Mne to zobralo asi 1 dcl ,cesto musí byt krasne makkučke ale nesmie sa lepit.Možete ich použit do polievok alebo na stir fry..
Cesto vyvalkame na tenko,treba dost podsypat mukou aby sa nam potom pri krajaní nelepilo..takto poskladame..
preložíme na polovicu..
a krájame..také široké ako mate radi ..
my mame radi takéto..
uložíme na pomučenu tacku a sem-tam premiešame aby obschli..a bežným sposobom uvaríme alebo usušene uskladníme..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
22. 4. 2010, 10:31
Čínské nudle jsem nedělala doma ani nepamatuju. Zkusím vaše domácí, určitě budou lepší a zdravější jak ty kupované. Máte bezva recepty a ráda k vám chodím pro inspiraci
Egreska
(upraveno)
22. 4. 2010, 16:34
@
Dakujem Helenka ,velmi sa teším ja ich robievam dost často ,sa to nezda ale je to rychlo hotove,lahke a chutne jedlo budem rada ked vyskušate
Zrušený účet
(upraveno)
23. 4. 2010, 13:49
@Egreska
Už jsem vyzkoušela. Těsto jsem udělala takové měkčí a nelepivé, ale při vyvalování se mi to nějak smrskávalo, takže to nešlo vyloženě na tenko. Možná jsem mohla přidat ještě trošinku vody. Nicméně byly dobré i tak, manžel si je pochvaloval, jak jsou hned cítit na jazyku, že jsou domácí a tudíž poctivé. Taky byly sytější, takže jsem si jich dala na talíř méně a stačilo to bohatě. Příště je budu zkoušet zase, snad je budu mít tentokrát tenčí
alimama
(upraveno)
16. 3. 2010, 9:26
Děkuji za recept, čínské nudle milujeme, ale děsím se toho, cože v těch kupných všechno je, toto určitě vyzkouším! Vůbec všechny vaše recepty jsou mi velkou inspirací..
Egreska
(upraveno)
16. 3. 2010, 12:47
@alimama
Dakujem Adka ,to ma velmi teší budem rada ak niečo vyskušate
rampy
(upraveno)
15. 3. 2010, 23:34
Teda,je to možný??Vy jste ,ale nadšenec,dělat domácí nudle do polívky beru,ale patlat se s těmito???Klobouk dolů
Egreska
(upraveno)
16. 3. 2010, 8:24
@rampy
je to omnoho jednoduchšie ako robit klasicke rezance,cesto je makke ,rychlo sa vymiesi ,lahko sa valka a nakrajane je tiež raz-dva. Ak neveríte,skuste ,sama som bola prekvapená a nehovoriac o tom že doma výjdu na 5 korun ...