Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Gratinované brambory

0.0
Gratinované brambory

Potřebné ingredience

1 kg brambor, asi 250 ml plnotučného nebo polotučného mléka, jedna tučnější smetana ke
šlehání (kolem 30%) , 3 stroužky česneku, 2 snítky tymiánu, parmezán nabo
eidam na posypání

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Mléko,
smetanu, na plátky nakrájený česnek a tymián dáme do kastrůlku, trochu
osolíme a až se mléko přiblíží k bodu varu, odstavíme. Do vymazaného pekáčku
nebo zapékací misky dáme vrstvu brambor, osolíme a opepříme a přelijeme
polovinou mléka, poklademe dalšími brambory, opět posolíme, zalijeme zbytkem
mléka, posypeme sýrem a pečeme asi hodinu při 170 stupňích - čím déle, tím víc smetana ztuhne, ale výborné jsou i když je smetana hodně tekutá. My je jíme samotné, např. s cherry rajčátky, ale můžou být i jako příloha k masu. Dobrou chuť!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JKpipule 19. 4. 2008, 20:47
Tak zítra je dělám k restovaným játrům, tak snad se povedou |:o) |:o)
mikky.h 7. 9. 2007, 15:44
Dělávám a je to bomba!!! :-P :-P :-P :-P
Koblížci 7. 9. 2007, 16:25
@mikky.h Já taky...výborné jsou ke špenátu!! (Y) (Y)
mikky.h 7. 9. 2007, 16:33
@Koblížci My s kyškou..nebo se sýrem cottage. :-P
MarinkaCu 7. 9. 2007, 16:31
@Koblížci Díky za tip, ke špenátu jsem je ještě nezkoušela :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie