Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 521 návštěvníků)

Díky tomuto receptu jsem se vyhla operaci karpálních tunelů: přečtěte si celý recept i s dotazy

0.0
Díky tomuto receptu jsem se vyhla operaci karpálních tunelů: přečtěte si celý recept i s dotazy

Potřebné ingredience

Acylpyrin5 listů aloe francovku herbu či lesanu, prosím nepište e-maily s dotazy, které jsou zde zodpovězené, nebudu na ně odpovídat

Postup přípravy

Dlouho jsem měla bolesti rukou, hlavně v klidu a nejhorší to bylo v noci... Nevíte kam s rukou, brní prsty a jste každou chvilku vzhůru a ráno nejste schopna udržet drobné věci v rukou, nemáte v nich cit. S obtížností mažete chleba, zamykáte dveře apodobně. Pokud trpíte stejnými obtížemi, tak zkuste můj zaručený recept.

Do půl litru francovky herby (či lesany) nechte luhovat 20 tablet acylpyrinu a 5 listů aloe a občas protřepte. Po necelém týdnu si můžete ruce mazat před spaním. Já osobně jsem měla svou medicínu po ruce i v noci.

Nejčastější dotazy, které píšete:

Nejčastějším dotazem je, zda-li můžete lék využít i na jiná onemocnění. Tento dotaz je zbytečné psát, jelikož s jinými onemocněními nemám zkušenosti a bohužel Vám v tomto směru neporadím. Za vyzkoušení však nic nedáte...
Poskytla jsem recept, abych pomohla ostatním, kteří mají stejné problémy, bohužel odplatou jsou každodenní várky e-mailů s dotazy: Bolí mě ruka po práci, pomůže mi to? Bolí mě koleno, pomůže mi váš lék? Nemohu otáčet hlavou, pomůže mi tento recept? Můžu používat v těhotenství? Na tohle Vám skutečně neodpovím. Maximálně tak, že máte zajít k léka ři a že za vyzkoušení receptu nic nedáte.
Naopak mě potěší, když napíšete svůj příběh a zkušenosti :-)


Mohu použít i jiný druh aloe než máte na obrázku a kde rostllinku mohu sehnat?
Aloí je spousta druhů, všechny by měly mít léčivý účiněk. Já osobně používám i druh, který je vyšší a připomíná stromek. Bohužel jsem nedopátrala název... Jinak je k dostání v mnoha květinářství (občas v Lidlu)

Má se dávat luhovat jen dužina, nebo celý list a jak velký? A jak dlouho tam list má být...
Nechávám luhovat celé listy o velikosti cca 15cm a šířce 2cm, ale nemyslím si, že je velikost a stáří tak důležitý. Hlavní je, aby rostlinka byla zdravá... List mám ve flašce po dobu luhování i po dobu mazání.

Po dobu luhování má být flaška v lednici nebo při pokojové teplotě a ve tmě?
Flašku mám v nočním stolku, tedy při pokojové teplotě a ve tmě...

Jak často a jv jakých místech si ruku potírat?
Zpočátku jsem si mazala ruku každou noc (i několikrát za noc-při bolestech). Potírala jsem si ruku od zápěstí k loktu. Žádné zábaly, ani ponořování...

Kdy lék začal účinkovat?
Úlevu jsem pocítila hned po prvním namazání a bolesti byly mírnější. Přesto jsem si ruce musela mazat i během noci. Po měsíci jsem již nepochybovala, že lék funguje a mohla jsem se rozloučit s obstřikama, ultrazvukem, který pomáhal jen krátkodobě a hlavně s operací...


Přeji Vám, aby jste se s touto nemocí rozloučili stejně jako já. Držím palce... Popřípadě pište Vaše zkušenosti s léčbou.

Dlouho jsem měla bolesti rukou, hlavně v klidu a nejhorší to bylo v noci... Nevíte kam s rukou, brní prsty a jste každou chvilku vzhůru a ráno nejste schopna udržet drobné věci v rukou, nemáte v nich cit. S obtížností mažete chleba, zamykáte dveře apodobně. Pokud trpíte stejnými obtížemi, tak zkuste můj zaručený recept. Do půl litru francovky herby (či lesany) nechte luhovat 20 tablet acylpyrinu a 5 listů aloe a občas protřepte. Po necelém týdnu si můžete ruce mazat před spaním. Já osobně jsem měla svou medicínu po ruce i v noci.
Pokud máte nějaké dotazy, tak je prosím posílejte na můj e-mail gergeda@seznam.cz

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jarla 23. 10. 2017, 13:17
.
pitufo 22. 10. 2017, 23:30
Dobrý den, ráda bych poděkovala autorce za tento recept. Dcera je studentka obchodní akademie a téměř rok ji trápily opakované záněty šlach na rukou od psaní na stroji (počítači). Několikrát měla ruku v sádře, budila se bolestí, měla problémy s běžnými činnostmi. Mastí a léků vyzkoušela nepočítaně. Až tento roztok jí opravdu 100% pomohl. Ještě jednou posílám velký dík a vřele doporučuji. Jana
vegace 17. 9. 2017, 18:01
Díky moc, právě jsem vyrobila " lektvar" a nemůžu se dočkat až začnu mazat. Písnu Vám za měsíc. Krásné dny bez bolesti. Černá Věra
Jittull 30. 11. 2017, 13:59
@vegace Tak nějak to nezabírá, natírám víc jak měsíc a žádná úleva :-|
Jittull 22. 10. 2017, 23:06
@vegace zdravím, jen se chci zeptat, jak to mazání dopadlo? já jen, že jsem to též vyrobila a na mazání to rozhodně nevypadá...je to tekuté a asi to ani neztuhne....díky *J*
evicela 23. 10. 2017, 13:07
@Jittull co by tam mělo jako ztuhnout? je to tekuté mazání, samotnou alpou se člověk taky maže ,-)
Jittull 24. 10. 2017, 10:08
@evicela Díky za info, já bych se tedy alpou natřela a tuhým namazala..... (Y)
sobis 12. 2. 2017, 14:07
Asi tak před 15 lety jsem slyšela recept v regionálním vysílání Česého rozhlasu. Bohužel si nepamatuji jméno autora cereptu. Strejda recept použil na tenisový loket a zdárně se zbavil bolesti.
Kačud-ka 9. 9. 2016, 20:45
Tuto medicínu používáme s manželem už přes dva roky. Zabrala. Pak si do ní dal manžel vyluhovat palice z marihuany, co nám zbyly z mastí, které si sami vyrábíme, a zabírá to na všechno co je pod kůží. Klouby, otoky, štípance. Nejlepší :-) (Y)
Robatkova 3. 8. 2016, 17:13
Vyzkoušela jsem váš recept a opravdu mi pomáhá zlepšit problémy s rukama
novackova 31. 10. 2015, 22:39
(Y) (Y) (Y) (F)
Mus92 31. 10. 2015, 19:35
Mockrát děkuji za recept. Konečně mohu v klidu spát. Ani přes den ty ruce tak nebolí. Manželovi to zabírá na koleno. (Y) (F)
Chamonix 31. 3. 2015, 21:55
Brouzdám bezradně po netu a tady je takový úžasný tip :-) :-) :-) a navíc máme doma vzrostlou rostlinu aloe, o které si už měsíce říkám, co s ní, že má určitě svůj nevyužitý léčivý potenciál ,-) Hned zítra jdu pro zbytek ingrediencí a jdu se mazat, problém s karpály mám již cca 8 let a je to čímdál horší (teď je ta fáze probouzení se bolestí v průběhu noci, dřív to bylo jen nad ránem :-| :´( :´( ). Napíšu, jak jsem "pochodila" a držím palce všem stejně postiženým (F)
iveta0123 4. 5. 2014, 8:45
Všem přeji brzské vyléčení-tak jak se to podařilo mně. Dál se mohu věnovat ručním pracím, které mám ráda. A kdo jste tu bolest zažil víte, o čem píši, pa :-) :-) :-) :-) :-)
ajkajezka 21. 1. 2015, 14:02
@iveta0123 zazila jsem dvakrat, komplikovane srusty, nerv jak presypaci hodiny..bohuzel jsem musela na operaci.. jedna ruka 9let po operaci druha 6 ale ceka mne to znova bo si nedam pokoj a ruce si zatezuju...komplikuje mi to osteoartroza v kostech i kloubech..zkusim a doufam...
popoluska340 31. 3. 2014, 11:23
Idem si teraz kupit francovku+ acylpyrin a poobede urobit medicinu strasne mi trpnu prsty.
janula33 19. 5. 2013, 22:44
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) (F)
Simona68 23. 4. 2013, 11:02
Ahojda myslíte že by se místo acylpyrinu mohlo použít něco jiného třeba superpyrin jsem na nej alergická :´(
calvap 28. 1. 2013, 20:46
Děkuji za úžasný recept (Y).Měla jsem už takové bolesti, že jsem ze zoufalství hledala rady na netu a našla tento recept.Po pár týdnech mazání, žádná bolest (L) (L) (L). Děkuji moc (L) (L) (L)
SaHar.ka 24. 4. 2012, 19:42
Ahojky všem, mě taky toto pomáhalo, cca 2 roky (Y), ale chce to fakt jen občas, mazala jsem se už za den častěji a vyvolala atopický ekzem :´( na místech, kde Lesana byla. Nevím jak to nahradit, to asi nejde (?) Takže nakonec léčím karpály /akupunkturou a leaserem, zatím/ a atopík kortikoidy, no jaro se mi nevydařilo, dorazila jsem to zlomenou pravačkou :)), ale už písmenka uklofu. . Místa, jako krční a zádová, tam Lesana zvládala, ale vše kolem karpálu ne, je tam slabší pokožka, nachylnější, prostě se spálí. Takže všeho s mírou........ hodně zdaví všem (hello) (hello)
anaba 13. 4. 2012, 14:39
jdu vytáhnout ze sklepa to aloe,co sjem tam skoro nechala zmrznout a uschnout a budu jí moc domlouvat ,ať se zvetí a pak jdu do toho ,-) ,-) |:o) |:o) |:o)určitě to pomůžu od bolesti nejen karpálů :-) :-) :-)vím,že si to už dávno dělala maminka a mazala s tím kolena a pomáhalo jí to, |:o) |:o)díky za recept (F)
Ivulina1 (upraveno) 4. 4. 2012, 16:40
JA TOHLE UDĚLALA PRO MAMINKU.UDĚLALA JSEM JI TO NA BOLEST RUKOU ALE KDYŽ JI TAK STRAŠNĚ BOLÍVAJÍ ZÁDA ,PAŽE A NOHY,TAK PROČ TO NEVYZKOUŠET.BYLA JSEM UPLNĚ PŘEKVAPENA,JAK TO ZABÍRÁ.MAMINKA BYLA VELMI SPOKOJENA,OD TE DOBY MÁME POŘÁD V ZÁSOBĚ,A JAK PŘÍJDE NĚJAKÁ BOLES,HNED MAŽEME. (Y) (Y) (Y) (L)
Jajka123 6. 1. 2012, 12:23
Markétko, děkuji za recept, již po pár dnech jsem pocítila úlevu, nyní po dvou týdnech mazání jsem již téměř bez bolestí.
malmar 12. 10. 2011, 20:42
(clamp) (clamp) (clamp)
Kajda 1 19. 9. 2011, 19:43
Ahoj všechny, manžel trpí na tenisový loket . Už byl na 2 operacích, ale stále se krouít bolestí. A začínají ho taky bolet prsty na ruce a bolet loket z vnitřní strany. Tak zkusíme tenhle recept. Zkoušeli jste to někdo na loket???
Jaruš53 21. 1. 2015, 17:10
@Kajda 1 Ano, já jsem zkoušela a zachránilo mi to od operace a bez bolesti jsem několik let. (clamp) (clamp) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie