(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Kuřecí maso na medu - recept mého manžela
Potřebné ingredience
Kuřecí maso podle počtu porcí, máslo, jeden med(0,5l), koření, citronka, sůl.
Postup přípravy
Kuřecí maso naklepeme(pokud máme prsa, tak já je rozkrajuji na půlky, aby byly plátky tenčí), pokapeme citronkou, osolíme a dáme koření(my používáme směs koření z Brna Od Sindibáda, ale dá se nahradit grilovacím kořením a sezamovýma zrníčkama). V mikrovlnce si rozpustíme med a máslo v misce dohromady až se spojí. Na pánvi dáme trochu olivového oleje(nebo normálního) a dáme trošku másla s medem. Až to bude rozpálené tak přidáme maso, které po přidání ještě polejeme směsí medu a másla. Masiko otáčíme až je hotové(chytne barvu medu:-)) Směs po každém masiku nevyléváme, ale pořád jakoby přidáváme další(s každým masikem). Je lepší to dělat v hlubší pánvi nebo ve wokovce. Je to sice kalorická bomba, ale jednou za čas myslím neuškodí:-))
Máslo s medem dáme do mikrovlnky
Nemusíte máslo krájet, klidně dejte celou kostku
Masiko naklepeme a "ocitronkujeme" a osolíme(jenom trošinku)
Takhle to vypadá po vytažení z mikrovlnky - máslo s medem
Takhle vypadá to koření - ale opravdu se dá nahradit
Takhle "hustě" masiko posypeme kořením
Masiko necháme chvilku odpočinout - stačí 15 minut
Takhle to vypadá při prvním masiku
A takhle při několikátém - vypadá to jako ropa, ale nebojte
A takhle to vypadá ve finále:-) Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Petra10
(upraveno)
11. 2. 2009, 19:41
mňam to vypadá dobře,mám ráda masíčko nasladko