Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

lívanečky se vším možným :o)

0.0
lívanečky se  vším možným :o)

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky * 500 ml mléka * 2 vejce * 1 vanilk.cukr * 1/2 prášku do pečiva * špetka soli * mletý mák * v.cukr * marmeláda nebo povidla * velký smetanový jogurt * ovoce * šťávu ze 2ks pomerančů(dělám i 1grep a 1 pomer.) *solamyl *čerstvá máta *

Postup přípravy

Jako první si necháme odkapat jogurt, aby byl krásně jemný,krémový a hustý. Vezmeme hrnec na něj dáme sítko a do něj vložíme klasickou bavlněnou plenu do které vykypeme jogurt. Plenu zatočíme a dáme na noc do ledničky.Přebytečná voda z jogurtu vykape a ten bude krásně jemný a hustý.Přez noc ho nechávám na tzatziky (to je potom úplně hustý bez vody ) a nebo když ho chci naředit s rozmixovaným ovocem(čím méně vody tím více můžete přidat ovoce). Na tenhle jemný krémik stačí pár hodin. Když máme přebytečnou vodu odkapanou přidáme 1vanilk cukr a pokud se vám jogurt zdá moc hustý můžete ho naředit ochuceným ovocným mlékem nebo rozmixovaným ovocem a přidáme najemno nasekanou mátu..Je to fakt mńamka a je to vhodné i jako sváča pro dítka třeba s nadrcenýma,piškotama, sušenkama a samozřejmně ovocem:o))

Těsto na palačinky: z bílku ušleháme tuhý sníh .Zbytek ingrediencí smícháme v míse a pak do ní pomalu zamícháme sníh.Pak už jen smažíme lívanečky. Pánvičku jen jemně potřeme olejem,není ho třeba hodně.
Krásně do zlatova osmažené palačinky potřeme marmeládou (povidlama ty se perfektně hodí k tomu máku) posypeme mákem, dáme kopeček jogurtu na něj ovoce a přelejeme omáčkou z pomerančů (vymačkáme šťávu z pomerančů,přidáme cukr,já nedávám pokud jsou dost sladké a trochu solamylu,svaříme a je hotovo.


Vyzkoušejte jsou fakt moc dobré,vypadají přeplácaně,ale jsou výtečnééééééééééééééééééé a ta chuť vás opravdu překvapí :o))

jogurt v pleně na sítku

zatočíme a dáme do lednice okapat

dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie