Zapečená krkovička
Potřebné ingredience
4 krkovice, 4 drcené stroužky česneku, sůl, pepř, 5 vajec, 3 lžíce 12 % smetany, hrst bylinkové směsi (petželka, libeček), 2 lžíce dijonské hořčice, čerstvá strouhanka, olej na smažení, 3 cibule, 150 g slaniny
Postup přípravy
Krkovičku nakrájíme na plátky
Potřeme rozetřeným česnekem, posolíme, popepříme
Mezitím si připravíme do misky vejce, smetanu, petrželku a hořčici
A vejce s ostatními přísadami pořádně rozmixujeme
Maso obalíme ve strouhance
Do rozpáleného oleje vkládáme rkovičku obalenou ve vajíčkové směsi .....
... a ihned z obou stran osmahneme dorůžova
Mezitím vyskládáme pekáček slaninou....
... a na kolečka nakrájenou cibulí....
Osmažené pokládáme do pekáčku....
až zaplníme...
a opět poklademe slaninou ....
a cibulí....
Přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 C cca 1 hod
V půběhu pečení, můžeme jednou vrstvy obrátit, ale není nutné... i přesto se dokonale upeče do měkka... podáváme s bramborovou kaší... Dobrou chuť...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé