Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

Králičí ragů - úúúúžasnááá dobrota-vyzkoušejte!!!

0.0
Králičí ragů - úúúúžasnááá dobrota-vyzkoušejte!!!

Potřebné ingredience

králík, kousek (asi 15-20dkg)anglické slaniny, asi 4-6 žampiónů, hořčice, půl hrnku bílého vína, hrnek sladké smetany (dávám klidně i šlehačku), máslo, olej voda, sůl, pepř.

Postup přípravy

Králíka naporcujeme, omyjeme, osolíme, jemně opepříme. Potřeme plnotučnou hořčicí a opečeme ze všech stran na másle s olejem (trošku). Zvlášť si osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a žampióny, osolíme, opepříme, přidáme ke králíkovi, podlijeme vodou a šup do trouby. Když je maso skoro měkké, přilijeme víno a dodusíme. Až je maso měkké, zalejeme smetanou, ve které jsme rozmíchali trošku hl. mouky a ještě trochu prohřejeme. Je to výborné!!!

Králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a osmažíme na másle s olejem.

Osmažíme nakrájenou anglickou se žampiony, osolíme.

Přidáme ke králíkovi, podlejeme - a šup s tím do trouby. Peču na horní spodní s ventilátorem na 240 st. Před dopečením nezapomeňte přidat víno! A až je to měkké, smetanu s hl.moukou a prohřát.

Chuť je opravdu vynikající!!! Masíčko je měkké a růžové. Můžeme podávat s vařenými nebo pečenými bramborami. Ochutnejte!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Fufici 25. 1. 2018, 7:57
Tohle je ,ale roštěná a ne ragú
Klarinka85 15. 11. 2016, 21:03
Nezkoušela jste i z jiného masa?
Pami 22. 3. 2016, 20:33
(F)
Markisa.z 22. 3. 2016, 20:22
Vyzkoušeno, moc jsme si pochutnali. Od (B) jsem sklidila pochvalu a až zas prý budu dělat králíka, tak ho chce zase tak. Dík za receptík. (L)
vendulik 21. 4. 2013, 13:34
Dobrota, dělala jsem z králičích filetů a mňaka, akorát to víno bych dala asi méně, trošku moc ho tam cítím ale to bude asi tím že bylo sušší. Jinak super (Y) (Y)
zuzaztk 23. 2. 2011, 15:21
(Y) (Y) (Y) Výborné, vařila jsem již dvakrát a úžasná mňamka. Přidala jsem kromě hub vždy ještě i orestovanou cuketu a nemělo to chybu. A nepoužívala jsem víno, bylo mi líto otevírat ho ,)
lussis 24. 2. 2011, 20:03
@zuzaztk Však on se ten zbytek vína vypije (sampus) ,-) Jsem moc ráda, že chutnalo (jidlo)
martinato 27. 8. 2010, 13:31
|:o) Dobrý den, dnes jsem zkoušela váš receptík, místo žampionu jsem dala hříbky, chuť tak trochu houbovky s vínem byla zvláštní, ale špatné to nebylo, možná jsem to moc zahustila smetanou..Díky M.
lussis 28. 8. 2010, 22:56
@martinato Martinko nevím, s hříbkama jsem nezkoušela, asi je to potom fakt intenzivněji houbová chuť. Ty žampiony jsou přece jenom slabší. Ale aspoň jste využili hříbky :)))

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie