Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Heřmánkový olej

0.0
Heřmánkový olej

Potřebné ingredience

olivový olej panenský,heřmánek,nejlépe čerstvý

Postup přípravy

do tmavá láhve nastrkám heřmánek a po hrdlo zaleji olejem. Zavřu a nechám na teplém sluném místě za občasného zatřepání marinovat tak 5 týdnů. po té olej přes jemné plátýnko přecedím a uzavřu do tmavé láhvičky. Je užasný jak na masáže bříška miminek a malých dětí, při spáleninách a odřeninách.
Stejně tak nakládám třezalku i šalvěj. Třezakový olej je dobrý na ruzné dermatologické problémy,ale pozor! po natření se nesmí na sluníčko..muže zanechat fleky,nebo vyvolat alergickou reakci. Šalvějové kapky jsou dobré při bolestech krku,aftech atd.

Všechny olejíčky mám vyzkoušené,nesmí doma chybět,jsou čistě přirodní a nezávadné :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lenpod 15. 9. 2010, 14:42
Olejíčky si také připravuji z domácích bylinek a opravdu jsou vynikající. Jen tu šalvěj, Janičko, raději luhuji v alkoholu dle rad "bohužel" již zesnulého alternativního terapeuta Ing. Janči CSc, kvůli rozpustnosti kýžených látek. Kapky tohoto extraktu se dají použít ve vodním roztoku nejen ke kloktání při angíně, ale také k masážím dásní či k prokloktání jako prevence i léčba paradontózy. Třezalkový olej se používá také k masážím zad, při jejich bolestech, uvolňuje je. (Třezalkovou mast tak využívají Reflexní terapeuté Patakyovi). Také se může použít (a nejen on) vnitřně formou kapek, při potížích - u třezalky zejména nervového původu. Dle Marie Treben, rakouské bylinářky se třezalkový olej hojně využívá při kojeneckých kolikách, vtíráním při mírné masáži bříška. Také na popáleniny, ale na to je lepší k maceraci použít lněný olej. V současnosti lze ještě zhotovit olej měsíčkový - protizánětlivý, vnitřní i vnější velice široké využití. Bohužel levandulový až zase za rok. Působí uklidňujícím, hojivým způsobem a já ho též využila místo běžných (a drahých, někdy neúčinných) prostředků k hubení vší u dětí.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie