Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 138 návštěvníků)

Kečup domácí - originál

0.0
Kečup domácí - originál

Potřebné ingredience

3 kg rajčat, 1 kg nakyslých jablek, 80 dkg cibule, 80 dkg cukru krupice, 1/4 lt octa, 5 ne vrchovatých, tedy zarovnaných polévk. lžic soli, 1 - 2 lžičky skořice, 3 polévk. lžíce sladké papriky, 1 nebo 2 feferonky, používám sušené, nebo 1 lžička pálivé papriky, 5 až 7 hřebíčků, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření.

Postup přípravy

Rajčata, jablka a cibuli nakrájím na čtvrtky, přidám ostatní ingredience a vařím za občasného zamíchání 1,5 hod., až se odpaří co nejvíce vody. Po rozvaření nechám trochu vychladnout a tyčovým mixerem rozmixuji. Koření nevyndavám, mixer rozšrotuje, že ho nenajdete, pokud nemáte mixer, kečup propasírujte přes cedník a koření se vám objeví. Plním do skleniček se šroubacím víčkem, které otočím dnem vzhůru a nechám vychladnout, nebo, naplním do skleniček s víčkem na zavařování a sterilizuji 20 min. na 80 °C.

Kečup vařím z trojité dávky ve velkém nižším hrnci, pokud nemáte mixer,cedník na pasírování použijte umělohmotný s většími otvory.

Chuť kečupu je vynikající.

rozmixovaný

plním přes obyčejný trychtíř

letos jsem přidala čerstvou malou žlutou, pálivou papričku

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ivuska62 16. 9. 2020, 16:05
Já jsem si také vybrala váš recept a musím říct, že je vynikající. Moc děkuji. (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
pavlíkmacík 17. 9. 2020, 22:25
@Ivuska62 Ivanko, děkuji (kocka) (kocka) (hello) (L)
tetakniha 15. 8. 2017, 20:09
Mezi mnoha recepty jsem si vybrala ten Váš a o víkendu vyzkouším, snad se mi povede a bude dobrý jako ten Váš (F)
pavlíkmacík 8. 9. 2017, 13:35
@tetakniha Radko, děkuji (kocka), doufám, že Vám chutná (hello) (F)
tetakniha 9. 9. 2017, 16:25
@pavlíkmacík Jojo chutná a moc a nejen nám, kdo ochutná, chce hned recept, už jsem dělala dvakrát, fakt výborný (Y)
marcelka1976 31. 8. 2016, 5:02
(clamp) (clamp) (clamp)Kečup je vynikající.Dala jsem 2,5 lžíce soli a 200ml octa. |:o) |:o) |:o)
pavlíkmacík 20. 9. 2016, 9:11
@marcelka1976 Marcelko, děkuji (kocka) (hello) (child1) (F)
kokoska24 22. 10. 2014, 19:46
Dávka octa je dobrá při použití do studené kuchyně. Chtěla jsem použít na rajskou omáčku a ocet chuťově převažoval. příště dám také méně, jak tady psala jedna paní.
kokoska24 20. 9. 2014, 19:33
Vyzkoušela jsem a jsem překvapená, jak je kečup výborný!!!!Jen soli jsem dala o trošku míň.Příště udělám z celé dávky.
pavlíkmacík 24. 9. 2014, 22:27
@kokoska24 Hanko, děkuji (kocka) (hello) (F)
maxis 16. 9. 2014, 13:23
místo 5ti lžic soli jsem dala jednu a bohatě stačila a kdybych dala octa 1/4 l tak to můžu vyhodit, tak nevím, asi mám kyselá rajčata nebo jiné chutě, jinak OK (F)
pavlíkmacík 17. 9. 2014, 22:06
@maxis Stačí po otevření skleničky přidat cukr podle chuti...vařím z doma vypěstovaných a hodně zralých rajčat, i domácích jablek. Pokud jste vše kupovala např. v Kaufu, tak to je v chuti obrovský rozdíl (hello)
maxis 19. 9. 2014, 15:37
@pavlíkmacík nene rajčata máme domácí a jablka od sousedů....druhou várku jsem dělala bez octa a vůbec mi tam nechyběl, obě várky jsem smíchala a pak to teprve bylo ono...takže za mě teda doporučuju s tím octem opatrně (F) (F)
tetakniha 9. 9. 2014, 19:42
Samá chvála, já se snad do něj taky pustím, třeba se povede :-)
pavlíkmacík 14. 9. 2014, 15:00
@tetakniha Děkuji (kocka)....povede se určitě (hello)
LEJLA 1. 9. 2014, 17:05
kolik skleniček je prosím z jedné dávky?děkuji :-)
pavlíkmacík 9. 9. 2014, 18:42
@LEJLA hodně....Lenko, už přesně nevím a letos budu teprve kečup dělat (hello) (F)
scarlet1 30. 8. 2014, 14:13
Dobrý den, prosím Vás, jak dlouho vydrží ten kečup, když ho naplním horký do sklinek s uzávěrem a nechám tak? Děkuji.
pavlíkmacík 1. 9. 2014, 16:26
@scarlet1 2 až 3 roky, mám vyzkoušené, ale to jsem měla velkou úrodu rajčat, jinak se u nás sní do příští sezony (hello)
tulipanka 30. 8. 2014, 11:42
právě vařím děkuji (Y) (Y) (Y) (Y)
pavlíkmacík 1. 9. 2014, 16:26
@tulipanka Hanko, děkuji (kocka) (F)
novackova 18. 8. 2014, 21:32
(Y) (Y) (Y) (F)
pavlíkmacík 19. 8. 2014, 8:46
@novackova Dáši, díky (kocka) (L) (F)
Káťa V. 18. 8. 2014, 20:20
Pavlo,teď jsem dovařila a jiný recept už nedělám,je výbornej (Y) (Y) (Y) děkuji za receptík (pl)
pavlíkmacík 19. 8. 2014, 8:45
@Káťa V. Káťo, děkuji (kocka)za pěkný komentík (L) (F)
P.A.V.L.A 14. 8. 2014, 21:58
(Y) (Y) (Y)
pavlíkmacík 19. 8. 2014, 8:43
@P.A.V.L.A Pavli, děkuji (kocka) (hello) (F)
kroupz 14. 8. 2014, 20:08
(Y)Tak mám hotovo jako loni a opět nejlepší |:o) (clamp)tenhle recept je moc dobrý (tudledudle)
pavlíkmacík 1. 9. 2014, 16:30
@kroupz Zdeňko, děkuji (kocka) (kocka) (kocka) (L)
ursulka7 9. 10. 2013, 20:54
dakujem za recept je paradny (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (hello) (hello)
pavlíkmacík 19. 10. 2013, 10:38
@ursulka7 Děkuji Leni (kocka) (hello) (L)
Lůcaky 25. 9. 2013, 19:37
Dělávám taky už několik let (Y)
pavlíkmacík 19. 10. 2013, 10:37
@Lůcaky Petro, díky (kocka) (F)
ditahl 25. 9. 2013, 18:21
Tak jsem kečup zkusila. Bála jsem se, zda sesbírám ve fóliáku tolik rajčat a nakonec jsem dělala z dvojité dávky ,-) ( i když jsem do každé dala jen půl kila jablek). Je výborný a ta vůně, co se linula bytem :-). Recept mám uložený a Vám děkuju (L)
pavlíkmacík 19. 10. 2013, 10:37
@ditahl Dituško, děkuju (kocka) (kocka) (kocka) (hello) (L)
laskonka333 3. 9. 2013, 12:37
Tento rok mám veľa rajčín (dance) tento receptík mi prišiel vhod určite ho skúsim ale očistím rajčiny zozrniečok hádam sa skôr urobí (Y) |:o) *-) (clamp)
pavlíkmacík 19. 10. 2013, 10:36
@laskonka333 Soňo, doufám, že se povedl (zajic)...zrníčka nevyndavám, ani rajčata neloupu (hello) (F)
Luciošek 3. 9. 2013, 8:31
Jednoduchý recept a úžasný výsledek. Prostě bomba. Lepší než ty obarveniny z obchodu. Všem nám moc chutná. Příští rok budu dělat s více dávek. (Y) (Y) (Y) (Y)
pavlíkmacík 3. 9. 2013, 11:32
@Luciošek Luci, díky za pěkný komentík (kocka)...ano, máte pravdu, složení na obalech kupovaných kečupů stojí za to si přečíst (hello) (L) (F)
marhulda 30. 8. 2013, 12:05
Tak jsem taky udělala, s menší úpravou - vynechala jsem skořici, místo jablek u nás nyní za 60 Kč jsem dala další 1 kg rajských, vařila jsem 3 hodiny, protože jsem to měla řídké, a pak jsem to po vyndání koření místo pasírování rozmixovala - kečup je krásně hustý a chuť vynikající (Y) Díky za recept (L)
pavlíkmacík 3. 9. 2013, 11:28
@marhulda Díky Zdeni, taky už ho jenom mixuji a koření nevyndavám, mixer ho rozšrotuje, že není k nalezení. (hello) (L) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie