Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Zkusila jsem jsi udělat domácí kandovaný pomeranč a jablka je to opravdu moc dobrý :-)

0.0
Zkusila jsem jsi udělat domácí kandovaný  pomeranč a jablka  je to  opravdu moc dobrý :-)

Potřebné ingredience

Pomeranč oloumeme nakrájíme na kostičky , pomeranč prosypeme cukrem (1 kgpomeranče = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Pomeranč obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.:-):-):-):-):-):-) Kandovaná jablka j:-):-):-)jablka oloupeme zbavíme jadřinců nakrájíme na kostičky rosypeme cukrem (1 kg jablek = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Jablka obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.

Postup přípravy

x

Nakrájené pomeranče ve vodě s dvěma lžička kyseliny citronové

Pomeranč naložený v cukru necháme 24 hod. stát :-)

Usušený momeranč

Pomeranč obalíme ještě teplý a dáme na 5 minut do sušičky dosušit

Kandovaný pomeran už ve skleničce

Jablka namočená slabě okyselené vodě s 2 lžička hyseliny citronové

Přecezená jablka a dáme na sušičku sušit

Sušená jablka

Usušená jablka obalíme ještě teplé a dáme ještě na 5 minut do sušičky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

radula28 18. 9. 2014, 16:08
(flower) (hello) (wash) (mp) (&) :´( (zip) (box)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie