Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 53 návštěvníků)

Vepřové na houbách

0.0
Vepřové na houbách

Potřebné ingredience

4 plátky vepřového masa (používám plecko nebo kotletu), houby podle chuti (máte-li jen sušené, je dobré je cca hodinku předem namočit a před vařením zase zcedit), 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 1 lžička mletého kmínu, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, olej

Postup přípravy

1/ Maso naklepat, osolit a opepřit. (Kotlety ještě po straně nařezávám, jsou-li s kostí, pak mírně uvolňuji maso od kosti.)
2/ Cibulku nakrájet nadrobno.
3/ V kastrolu na plotně rozehřát olej a na něm nejprve z obou stran rychle osmahnout maso jen tak, aby se uzavřelo. Pak ho přesunout na talíř pod pokličku, aby se udrželo v teple.
4/ Na olej hodit cibulku a osmahnout dorůžova - ten bod, kdy teprve začíná tmavnout a mění vůni. Cibulku zasypat lžící mouky a zalít dvěma lžícemi vody, promíchat a zasmažit.
5/ K cibulové jíšce přihodit houby a lžičku mletého kmínu, jen rychle zasmahnout.
6/ Do hrnce vrátit maso a zalít ho horkou vodou tak, aby bylo ponořené a abyste zároveň měli dostatek omáčky dle svých představ.
7/ Do vody přidejte bobkový list a nové koření. (Já ho dávám zavřené v kovovém sítku, co se prodává na sypané čaje, aby se pak tohle koření dobře vyndavalo.)
8/ Zmírnit plamen sporáku, hrnec zavřít a maso nechat na plotně dusit cca hodinu. (Ke konci doporučuji cca 15 minut prováření bez pokličky, odpaří se část tekutiny a omáčka ještě trochu zkoncentruje.)
9/ Nakonec jen vylovit bobkový list a nové koření a omáčku dochutit solí.

Pozn: Za nejlepší přílohu považuju rýži. :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Perla 19. 5. 2011, 13:45
Děkuji za výborný receptík (clamp) (clamp) (clamp), dnes jsem dělala k obědu a nemělo to chybu (pl) (pl) (Y) (Y) (Y)
horama 19. 5. 2011, 13:50
@Perla (L)
maruskachom 25. 1. 2011, 15:53
Takové recepty mám ráda rychlé a přitom tááák dobré :-)
horama 25. 1. 2011, 18:39
@maruskachom V takových receptech mě dcera rychle vyškolila. Že se něco hodinku samo dusí, v tom není problém, ale strávit stejnou dobu krájením s batoletem visícím na noze už taková legrace není. Jsem ráda, že vám chutnalo. Uvařila jste si prostě dobře. (L)
chalupnicka 4. 11. 2010, 13:57
dobrý receptík (clamp)
horama 6. 11. 2010, 0:10
@chalupnicka Hlavně jednoduchý a málo pracný. Doufám, že chutnalo. :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie