Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Krémová česnečka

0.0
Krémová česnečka

Potřebné ingredience

PŘÍMO NA POLÉVKU: 1 malá cibule, 4+2 stroužky česneku (řiďte se dle vaší chuti), 2 lžíce másla, 2 menší brambory, 300ml vývaru (drůbeží nebo hovězí), 400ml mléka, 100ml šlehačky, sůl a pepř, NA OZDOBU A DOCHUCENÍ: olivový olej, 3 stroužky česneku, rukola, parmazán (originálně) nebo chlebové krutony (dle manželova názoru),

Postup přípravy

Tahle báječná krémová česnečka, která není agresivní na žaludek, bohužel nepochází z mé hlavy, ani z kolekce rodinných receptů, ale z kuchařky časopisu Apetit. Je opravdu úžasná.
1/ Cibuli oloupat a nakrájet nadrobno, čtyři stroužky česneku nakrájet na plátky, brambory oškrabat a nakrájet na malé kostičky.
2/ V hrnci rozpustit máslo a asi 2 minuty na něm opékat cibuli. Potom přidat plátky česneku a ještě minutu míchat. Nakonec přisypat brambory a zalít je vývarem a mlékem. Osolit, opepřit a brambory uvařit doměkka. (Odhad: 15-20 minut.)
3/ Polévku rozmixovat a přilít šlehačku. Znovu přivést k varu, do polévky propasírovat ještě dva stroužky česneku, zamíchat a vypnout.
4/ Zdobit (a je to významné i pro chuť) plátky česneku krátce opečenými na olivovém oleji, rukolou a hoblinami parmazánu. NEBO Dle názoru mého manžela se má použít opečený česnek, rukola a krutony z chleba. :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vanusak 18. 12. 2010, 22:06
Někdy vyzkoušíme tuto verzi, díky za tip! :-)
horama 19. 12. 2010, 13:48
@Vanusak Je jemná a příjemná, doufám, že bude vyhovovat i vašim chuťovým buňkám. (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie