RECEPTY > MOUČNÍKY, POHÁRY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES Brownies z červenej repy (6) 17.1.2017, 16:23
včera BABIČČINY POHÁDKOVÉ BUCHTY (91) 16.1.2017, 23:48
včera Celozrnný drobenkový koláč s mákem (2) 16.1.2017, 22:11
včera NADÝCHANÉ BUCHTIČKY S POVIDLY (11) 16.1.2017, 19:01
včera ***BUCHTY S POVIDLAMA*** (17) 16.1.2017, 17:22
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 16.747 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,1675 další >>

MOUČNÍKY, POHÁRY

Celozrnný drobenkový koláč s mákem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 310 g celozrnné pšeničné mouky, 230 g cukru krupice, 150 g hery, ½ prášku do pečiva, 1 vejce. Náplň: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 vrchovaté PL cukru krupice, 100 g mletého máku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovin vypracujeme drobenku. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink, vmícháme mák a necháme vychladnout. Do vymazané koláčové formy (průměr 28 cm) nasypeme větší část drobenky, zarovnáme (jen zlehka, netlačit), natřeme náplň a posypeme zbylou drobenkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 – 190°C (pekla jsem ve skleněné formě 50 minut). Koláč necháme před krájením vychladnout.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 16.1.2017, 22:11 včera | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

KAKAOVÉ ŘEZY PLNĚNÉ KRÉMEM S ČOKOLÁDOU



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny-korpus: 60 g hladké mouky, 20 g solamylu, 80 g jemného krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 PL kakaa, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3 vejce. Suroviny- čokoládový krém: 1 sáček čokoládového pudinku, 4 KL krystalového cukru, 350 ml mléka, 100 g čokolády na vaření, 200-250 g másla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup-Krém s čokoládou:
Uvaříme čokoládový pudink s cukrem, odstavíme a ještě do horkého nalámeme čokoládu, necháme ji rozpustit a za častého míchání necháme vychladnout. Pak dobře vyšleháme máslo a po částech přidáváme pudinkovo-čokoládovou směs. Krém dosladíme dle své chuti. Všechny složky musí mít stejnou pokojovou teplotu.

Postup-korpus:
Vyšleháme celá vejce s cukry a vmícháme postupně mouku smísenou se solamylem, kakaem a kypřícím práškem. Pečeme na plechu s papírem (ten můžeme před tím slabě potřít olejem) při teplotě 200 st. C. maximálně 10 minut. Horký plát necháme chvíli odležet a pak strhneme papír, necháme vychladnout.

Dokončení:
Vychladlý plát rozřízneme na dva, nebo na 3 díly, každý natřeme krémem a poskládáme na sebe. Složený moučník ještě celý potřeme zbytkem krému (vršek i boky) a můžeme ho posypat třeba mletými ořechy, kokosem, plátky mandlí, strouhanou čokoládou atd…. Uložíme do ledničky do dalšího dne-to je důležité. .

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Jarmila L. (yarkal) ID 570069 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 17.1.2017, 17:34 DNES | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Nadýchané tvarohové řezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 200 g hladké mouky, 100 g másla, 3 žloutky, 50 ml mléka, 10 g droždí, ½ lžičky cukru. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, sníh ze 3 bílků.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky přidáme žloutky a nastrouháme máslo z ledničky, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, které rozpůlíme. Tvaroh s cukrem a citronovou kůrou promícháme, lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Na menší plech (24x30 cm) s pečícím papírem rozválíme jeden díl těsta, natřeme tvarohovou náplň, přikryjeme druhým rozváleným plátem, popícháme vidličkou a necháme asi 10 minut kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova. (Pekla jsem 35 minut.) Nakrájíme a pocukrujeme až po vychladnutí.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (6) poslední: 13.1.2017, 16:57 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Makovník - neb perník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 hrnky hl. mouky,1 PDP,1 vejce,1 vanilkový cukr,2 hr. mléka,3/4 hr. oleje , 1 1/2 hr. máku , 1 1/2 hr. cukru,2 pl. džemu

POSTUP PŘÍPRAVY

vše zamíchat a nalít na papír nebo vymazaný pekáč pečeme asi 25 min. na 175 C

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

marcela legemzová (marcela54) ID 62320 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Cuketový dort



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 3 vejce, 250 g třtinového cukru, 100 g másla, špetka soli, 500 g nahrubo nastrouhané cukety, 180 g hladké mouky, 150 g celozrnné pšeničné mouky, 1 lžička perníkového koření, 2 lžičky jedlé sody, 40 g kakaa. Dále: marmeláda, čokoláda, zakysaná smetana.

POSTUP PŘÍPRAVY

Obě mouky smícháme s perníkovým kořením, jedlou sodou a kakaem. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme máslo, sůl a cuketu, postupně zapracujeme do těsta i suchou směs. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy průměr 26 cm a v troubě předehřáté na 170°C upečeme. (Pekla jsem na horkovzduch se spodní spirálou 50 minut.) Vychladlý korpus prokrojíme, namažeme marmeládou, také vrch dortu potřeme marmeládou a polijeme čokoládou. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Nepečené řezy BEBE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 x světlé Bebe,1 x tmavé Bebe ,2 vanilkové cukry,1 l mléka,3 x pudink kakaový,5 pl cukru do pudinku,2 x zakysaná smetana,1 šlehačka 31%,2 pl cukru pudr do šlehačky

POSTUP PŘÍPRAVY

dáme vrstvu světlých sušenek a na ně nalijeme uvařený pudink do kterého jsme nasypali 5 lžíc cukru 1/2 dávky a pak poklademe druhou vrstvu světlých sušenek a polijeme druhou částí pudinku a poklademe tmavými sušenkami ..necháme vychladnout a mezitím si ušleháme šlehačku s vanilkovými cukry a moučkovým a po vyšlehání přišleháme zakysanou smetanu (stejná teplota smetan a šlehačky) a posypeme čokoládou ...

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

marcela legemzová (marcela54) ID 62320 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Čokoládová pěna



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 bílky, 1 lžíce třtinového cukru, 50g zakysané smetany, 85g čokolády se 75% kakaa, 1 lžíce kakaa, trochu horké vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Nad parou rozpustíme čokoládu, kakao smícháme asi se lžící horké vody, aby se rozpustilo a přidáme k rozehřáté čokoládě. Necháme trochu vychladnout a přimícháme smetanu, nakonec sníh z bílků ušlehaných s cukrem. Necháme několik hodin vychladit.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

LAHODNÝ MOUČNÍK SE SMETANOVOU NÁPLNÍ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 1 světlý piškotový korpus upečený v koláčové, nebo dortové formě, 1 kelímek krému mascarpone, 1 zakysaná smetana, 1 smetana ke šlehání, 1 vaničkový tvaroh, 1 želatinový ztužovač (smetafix), 100 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru. -Smetana ke šlehání a mascarpone tvoří základ pro tento krém. Pokud budeme chtít, tak tvaroh, nebo zakysanou smetanu můžeme vynechat.-

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
Nejprve si vydlabeme korpus a zbylé kousky odložíme bokem, budeme je potřebovat na vrchní úpravu. Pak smícháme všechny ostatní suroviny na krém, kromě smetany ke šlehání. Tu vyšleháme i se želatinovým ztužovačem těsně před naplněním, do které pak vmícháme připravený krém. Ihned naplníme vydlabaný piškot a posypeme odloženými drobky. Zabalíme do potravinové fólie a necháme zaležet do dalšího dne.

Můj tip:
Vydlabané dno korpusu můžeme před plněním jemně natřít jahodovým, meruňkovým, nebo borůvkovým džemem i s kousky ovoce, zaležený moučník bude pak chuťově výraznější. Nebo místo džemu můžeme dno poklást také čerstvými malinami, jahodami, tenkými kolečky banánu, plátky kompotovaných broskví, meruněk, ananasu, mandarinek, nebo višní.

Přeji dobrou chuť.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jarmila L. (yarkal) ID 570069 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 11.1.2017, 13:50 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

BOŽSKÝ DEZERT PANNA COTTA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 500 ml čerstvé smetany ke šlehání, 100 g jemného krystalového cukru, 8-10 g želatinových plátků, 1 deci mléka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:

Nejdříve namočíme želatinové plátky do studené vody. Ohřejeme smetanu-nevaříme a přidáme cukr. Rozmočené plátky želatiny necháme rozpustit v teplém mléce a vmícháme do horké oslazené smetany.

Misky nebo pohárky vypláchneme studenou vodou, naplníme je ještě teplou smetanovo-želatinovou směsí, vše necháme vychladnout a uložíme do ledničky. Chladíme minimálně 4-6 hodin, aby se dezert dostatečně zpevnil.

Pokud budeme chtít dezertík vyklopit na talířek, musíme naplněné pohárky zespodu vložit na moment do horké vody, tím se směs uvolní. Přikryjeme obráceným talířkem a převrátíme. Vyklopený smetanový dezert můžeme na talířcích polít vychlazenou ovocnou omáčkou. Nejchutnější je ovšem malinová nebo karamelová-to je opravdový zážitek. Dozdobíme dle vlastní fantazie a servírujeme. Přeji dobrou chuť.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Jarmila L. (yarkal) ID 570069 | další recepty

KOMENTÁŘE (10) poslední: 13.1.2017, 8:23 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

"Zdravá" štola



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g špaldové mouky,150g fruktopuru,2 vejce,150g másla,150g kysané smetany,250g polotuč.tvarohu ve vaničce,špetka soli,strouhaná citron.nebo pomerančová kůra,prášek do pečiva,rum,100g brusinek,100g mandlí neloupaných,po upečení:máslo ,mletý třtinový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si namočím brusinky do rumu-množství tak akorát,ne zcela potopené.Potom přidám máslo a dám do mikrovlnky prohřát,aby se máslo rozpustilo.Krásně se brusinky nacucnou rumovomáslovou směsí.
Mouku,fruktopur,,vejce,kys.smetanu,tvaroh,prášek do pečiva,strouhanou kůru,špetku soli a rumovou směs s brusinkama smíchám v nelepivé těsto. Kdyžtak přidám trochu mouky. Až je těsto hotové,udělám placku,posypu balíčkem mandlí,trošku je do těsta zamáčknu a potom placku přeložím na třetiny.Peču na papíře na 150C dorůžova. Horké potřu máslem a posypu mletým cukrem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Martina V. (makama1) ID 543398 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 16.747 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,1675 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook