Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
ČOČKA ŽRAVKA

ČOČKA ŽRAVKA

Potřebné ingredience

velká cibule,oliv.olej,česnek-asi 4stroužky,uvařená čočka-asi 30dkg pro rodinu(nebo dle žravosti),15dkg anglické slaniny libové(nebo uzené,párek aspol.),porek,kečup

Postup přípravy

čočku den předem namočíme.další den uvaříme v neosolené vodě-vařila jsem asi 1/4hodiny a už byla měkká.
velkou cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na lžíci oliv.oleje,postupně…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Hrachová kaše

Hrachová kaše

Potřebné ingredience

500g hrachu,2lžíce sádla či oleje,1 lžíce hl. mouky,120ml mléka,3 stroužky česneku,majoránka,bobkový list,sůl,pepř.

Postup přípravy

Hrách propláchneme a namočíme přes noc nebo aspoň na 3-4 hodiny.Pak vaříme ve vodě ve které byl namočený spolu s bobkovým listem a lžičkou vegety nebo kostkou bujonu.Vody je tolik…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pikantní fazolový hrnec

Pikantní fazolový hrnec

Potřebné ingredience

Fazole v plechovce (bílé a červené v chilli omáčce) nebo podle chuti
cibule
paprika
klobása
kečup
sůl,pepř,chilli
olej
pivo

Postup přípravy

Na oleji opečeme klobásu nakrájenou na kolečka. Přidáme cibuli na půl kolečka. Papriku na nudličky. Vyklopíme fazole, dochutíme solí, pepřem, chilli, kečupem, podlijeme trochou…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapečená zelenina s fazolema a smetanou - vynikající !!!

Zapečená zelenina s fazolema a smetanou - vynikající !…

Potřebné ingredience

200g bílých fazolí, mražený hrášek, mražená kukuřice, 1 pórek, 1 červená paprika, 1 velká cibule, 20dkg anglické slaniny, 1 dcl kečupu, 250 g zakysané smetany, 20 dkg tvrdého sýra, sůl, pepř.

Postup přípravy

Přez noc namočíme bílé fazole. Pak je uvaříme a vysypeme do pekáčku.Já vařím v papiňáku asi 5 min od doby varu papiňák vypnu a nechám dojít. Přidáme trochu mraženého hrášku,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Polévka z červené čočky - rychlovka, vhodná i pro děti od 1. roku :o)

Polévka z červené čočky - rychlovka, vhodná i pro děti…

Potřebné ingredience

100g. červené čočky, 200g. brambor, mrkev, celer, petržel, majoránka, česnek, sůl

Postup přípravy

Do kastrůlku s vodou dáme vařit propláchnutou čočku, spolu s nakrájenými brambory a koř. zeleninou. Jakmile je vše měkké ( po cca 20 min. ) rozmixujeme, osolíme a dochutíme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Výýýýýýýýýýborné fazole

Výýýýýýýýýýborné fazole

Potřebné ingredience

Fazole,2 dobré klobásky,cibule,česnek,raj.protlak,kečup,sůl,soj.omáčka,cukr,ocet

Postup přípravy

Den předem si namočíme fazole,toto je rozpis z půlky balíčku.Druhý den si je uvaříme do měka.Potom osmahneme cibuli do sklovata,přidáme klobásku zalejeme uvařenými fazolemi i s…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolová polévka - vynikající rychlovka

Fazolová polévka - vynikající rychlovka

Potřebné ingredience

balíček bílých fazolí, 2x mrkev, půl celeru,popř. petržel, masox, česnek, citronová šťáva nebo ocet, sůl, pepř, paprika koření. klobása, uzené.

Postup přípravy

Fazole den předem namočíme, slejeme vodu a nalejeme čistou. Přidáme na hrubo nastrouhanou zeleninu a koření. Dáme vařit do papiňáku. Po 10 min. varu papiňák vypnem a necháme až…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
HRACHOVÁ KAŠE +++

HRACHOVÁ KAŠE +++

Potřebné ingredience

Hrášek, sůl, kousiček masoxu , majoránku, trochu mléka, cibule, česnek 2 stroužky.

Postup přípravy

Hrášek si namočíme přes noc.Nakrájíme cibulku na drobné kousky na oleji orestujem. Přidáme hrášek i s vodou, majoránku, masox a vaříme do měkka.Občas posbírám šum pokud je…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
čočka nakyselo s osmaženou cibulkou

čočka nakyselo s osmaženou cibulkou

Potřebné ingredience

sáček čočky-500 gr,2 stroužky česneku,1 velká cibule,sůl,pepř,bobkový list,nové koření,ocet,sádlo

Postup přípravy

..

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Vynikající cizrnové placičky

Vynikající cizrnové placičky

Potřebné ingredience

200g předem namočené, uvařené a scezené cizrny (nebo z plechovky), 1 menší cibule (nejlépe červená), cca 6 stroužků česneku, kmín, koriandr, hrstka petrželky, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky (dala jsem špaldovou), 1 vejce

Postup přípravy

Uvařenou a zchladlou cizrnu rozmixujeme s ostatními ingrediencemi kromě vajíčka. Získáme hladkou hustou hmotu, do které přidáme vajíčko a zamícháme. Těstíčko je hutné, ale není…

Zobrazit více...

Kategorie