RECEPTY > OMÁČKY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Játrová omáčka (5) 28.3.2017, 13:43
Segedin (4) 26.3.2017, 16:02
RAJSKÁ - VELMI JEDNODUCHÁ (2) 14.3.2017, 10:18
Strouhaná omáčka (2) 14.3.2017, 10:11
Hrášková omáčka (14) 14.3.2017, 10:08
ZNOJEMSKÁ MOJE+++ (53) 5.3.2017, 10:09
Domácí kynuté knedlíky (21) 4.3.2017, 12:53
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 636 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,64 další >>

OMÁČKY

Játrová omáčka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vepřové játra, kmín, sůl, pepř, olej, cibule, hladká mouka, česnek.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli orestovat do světle hněda, dát játra na kostky, opepřit, posypat kmínem, zalít teplou vodou. Po změknutí jater, zahustit hladkou moukou s vodou. Na konci osolit a přidat prolisovaný česnek. Podávat s knedlíkem, rýží nebo jen chlebem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Lucie V. (Zmolda) ID 187052 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 28.3.2017, 13:43 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

Dobrý bramborový guláš se smetanou-podle Moni



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

uzenina (větší klobáska, točený salám, párky, buřty - co kdo rád), 6 větších brambo, 2 střední cibul, olej, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, sladká mletá paprika, pálivá mletá paprika, majoránka, 250 ml smetany na vaření, hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Uzeninu nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky.Cibulku oloupeme a nakrájíme si nadrobno.

Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibulku do sklovata, přidáme uzeninu, osolíme, opepříme.
Necháme opéct, aby nebyla v guláši rozvařená.

Mezitím si do varné konvice můžeme dát vařit vodu a rozetřít si česnek se solí.

Když je uzenina pěkně opečená, zasypeme sladkou i pálivou paprikou (papriky se nebojíme, u nás jí dáváme poměrně hodně, aby měl guláš pěknou barvičku).

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

svíčková s kuřecím masem-podle Ladky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny - kuřecí prsa 2 velká prsa,800 g mrkev 3 až 4 kusy,300 g petržel- 2 střední velikosti,150 g celer menší kus 100 g, cibule 1 kus 80 g, bobkový list 3 kusy 0.01 g, pepř celý 5 kuliček 0.1 g, nové koření 5 kuliček 0.1, g šlehačka 1 balení 200 až 250 ml 200, máslo 2 lžíce 32 g, olej slunečnicový 2 lžíce, cukr krupice 4 lžičky, sůl 1 lžička

POSTUP PŘÍPRAVY

Na kvalitní pánev dáme 4 lžičky cukru krystal a udržujeme teplotu na 120°C.
2.Za chvíli se začne cukr rozpouštět.
3.Když je téměř rozpuštěný, začneme přilévat po malých dávkách vodu.
4.Výsledkem by měla být karamelová voda hustá asi jako řidší olej.

Návod na omáčku:
1.Zeleninu si nakrájíme na menší kousky.
2.V tlakovém hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a přidáme dvě lžíce oleje. Tím se máslo nebude při nízké teplotě pálit. Teplotu udržujeme na 120°C.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

NA ŠPAGETY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Maso mleté hovězí (může být i vepřové,směs atd). Cibule, olej,paprika sladká mletá i pálivá. Domácí lečo(malá sklenička) Domácí lečo dělám jen na vodě, objemově stejné množství cibule,papriky,rajčat rozdusím,až se odpaří část vody, dám do sklenic a sterilizuji,pak používám pod guláše, do rizota,na špagety i na klasické lečo. Domácí kečup.

POSTUP PŘÍPRAVY

Osmahnu cibuli do zlatova,přidám mleté maso, orestuji,osolím,opepřím,přidám mletý kmín,trošku mletých paprik,malá sklenička leča, zaliji vodou a dusím . Asi hodinu, voda je téměř vydušená,přidám domácí kečup, ještě chvilku provařím. Musí být dost hustá omáčka.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Eva P. (plamenek) ID 222118 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 27.10.2016, 22:18 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

Omáčka s játry


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

játra (kuřecí, vepřová,. ..) větší cibule 3 stroužky česneku 1 bílá paprika sůl, pepř, majoránka

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli orestujeme na oleji. Přidáme očištěná játra, pokrájená na menší kousky a orestujeme. Zalijeme vodou a přidáme pokrájenou papriku a prolisovaný česnek. Dusíme doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a omáčku zahustíme buď jíškou nebo je samotnou moukou.
Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Miroslava Č. (Iriss81) ID 527292 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

Strouhaná omáčka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

recept mám od švagrové,jednou jsem tuto omáčku u ní ochutnala a stala se naší oblíbenou potřebujete:cibule,kuřecí maso,kyselé okurky,natvrdo uvařená vajíčka,30%smetana

POSTUP PŘÍPRAVY

Na olivovém oleji lehce osmahnu cibulku a přidám na kostky nakrájená kuřecí prsa,osolím,opepřím,přidám trochu mletého kmínu a 2-3 nahrubo nastrouhané kyselé okurky,podliji vodou a trochou láku z okurek a podusím.Když je maso měkké,přidám 5-6 nahrubo nastrouhaných kyselých okurek,cca 4 nahrubo nastrouhaná vařená vejce a zahustím závarkem (voda s hladkou moukou).Když je potřeba,dochutím bujonem (používám bio buďto z DM drogerie anebo Natur od Vitany).Když je závarek provařený (cca 10 minut),přidám 200ml smetany ke šlehání,promíchám a je hotovo :-).Nejvíce nám jako příloha chutnají kynuté knedlíky

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Jana Š. (Štěpula) ID 136216 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 14.3.2017, 10:11 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

NEJLEPŠÍ SVÍČKOVÁ S KARLOVARSKÝM KNEDLÍKEM



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750g hovězího zadního, špek, 250g mrkve, 250g celeru, 250g petržele, 1 zakysaná smetana, trocha mletého zázvoru, 1 cibule, 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček barevného pepře, 2 hovězí bujony

POSTUP PŘÍPRAVY

Den předem si prošpikujeme maso a naložíme do nahrubo nastrouhané zeleniny + cibule, přidáme bobkové listy, pepř a nové koření, toto vše dáme do větší misky a maso obložíme zeleninou s kořením, obalíme folií a dáme do lednice.

Druhý den si v papiňáku zprudka maso opečeme ze všech stran. Vyndáme ho z hrnce a do výpeku dáme opéct všechnu zeleninu. Poté vrátíme maso zpět a podlejeme vodou, papiňák uzavřene a pečeme 1 hodinu.

Po otevření hrnce vyndáme maso a nakrájíme na plátky, zeleninu v hrnci i s kořením umixujeme tyčovým mixérem, přidáme zakysanou smetanu, 2 bujony a necháme projít varem, ochutíme trochou mletého zázvoru, pepřem, solí. Poté vrátíme zpět nakrájené maso.

KARLOVARSKÝ KNEDLÍK
7 rohlíků, petrželka čerstvá, 3 vejce, 110 g hrubé mouky, muškátový oříšek, mléko

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Kristýna S. (BIGSTAR) ID 65477 | další recepty

KOMENTÁŘE (12) poslední: 24.10.2015, 19:01 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

Švestková čili omáčka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1500 g vypeckovaných švestek 750 ml vinného octa 1 lžičky soli 4 stroužky česneku 4 sušené chilli papričky kousek čerstvého zázvoru 750 g krupicového cukru 4 mleté hřebíčky špetka mletého nového koření

POSTUP PŘÍPRAVY

Pěkně vyzrálé švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. V hrnci se silným dnem smícháme švestičky, ocet (dala jsem bílý, ale myslím si, že stejný efekt bude mít i červený nebo kombinace obou), drcený česnek, čili papričky, sůl a zázvor, přivedeme zvolna k varu a za stálého míchání vaříme 45 min nebo až má směs konzistenci kaše. Pak přidáme cukr, nové koření a hřebíčky, znovu přivedeme k varu a za jemného probublávání vaříme dalších alespoň 30 min. Pak ponorným mixérem rozmixujeme a naplníme do čistých, suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

V této poloze necháme vychladnout.

9-10 skleniček od Jihočeského jogurtu

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kateřina H. (ondraha) ID 53361 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

MASOVÉ KULIČKY V RAJSKÉ OMÁČCE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

POSTUP KULIČEK ½ kg sekané, 2 vejce, 1 lžíci hladké mouky, sůl, pepř, lžička čili koření, 3 stroužky česneku rozmačkat, trochu cibule, vše smícháme dohromady a vytvoříme kuličky které obalíme v hladké mouce a hned usmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran na pánvičce bílé pak vytáhneme na misku.

POSTUP PŘÍPRAVY

OMÁČKA
Na rozpáleném oleji usmažíme cibulku do zlatova přidáme protlaky 2krabičky, 4 bobkové listy, 2 lžíce rybízového džemu nebo brusinkového a povaříme,pokud jsou tam drobky rozmixujeme tyčovým mixérem ale musíme na chvilku vydělat bobkové listy. Zahustíme hladkou moukou smíchanou s vodou. Hustotu si uděláme jak kdo chce dá se naředit vodou.Dochutíme cukrem,citronem a solí.
Potom do toho vložíme usmažené kuličky zase povaříme a dochutíme sůl,cukr,pepř…
Podáváme s rýží, knedlíkem…..
Rýži dělám: Na rozpáleném oleji zpěním cibulku přidám 1 díl rýže oprané v horké vodě! Přidám k tomu 2 díly vody,dochutím jen podravkou na plotýnce nechám zavařit a hned strčím do vyhřáté trouby asi 200°C na 20 minut bez pokličky. Potom hned vytáhnu a dám na to pokličku.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Jaroslava B. (Jamajka206) ID 120333 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

OMÁČKY

moc dobrá rajská omáčka-ceskatelevize.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny •slunečnicový olej •1 mrkev •1/4 celeru •1 cibule •2 ks hřebíčku •2 ks skořice •8 kuliček nového koření •20 kuliček celého pepře •3 bobkové listy •3 lžíce cukru •ocet •300 g rajského protlaku •500 ml hovězího vývaru •kousek citronové kůry •2 lžíce másla •4 lžíce hladké mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup

Pro základ rajské omáčky osmahneme na slunečnicovém oleji nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Okořeníme hřebíčkem, celou skořicí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Pak v základu omáčky necháme zkaramelizovat tři lžíce cukru a zastříkneme octem. Přidáme rajský protlak a restujeme. Základ zalijeme hovězím vývarem, provaříme půl hodiny, přidáme kousek citronové kůry a zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Provaříme dalších 15 minut a propasírujeme přes sítko. Rajskou omáčku případně dochutíme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 4.1.2016, 11:35 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 636 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,64 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook