RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES Sýrové jednohubky (16) 17.1.2017, 22:11
DNES SVÍČKOVÁ s fotopostupem (116) 17.1.2017, 20:06
DNES Salámové kytičky (9) 17.1.2017, 17:52
DNES Sekaná se smetanou-vareni.cz (1) 17.1.2017, 17:07
DNES Zahleněné průdušky (19) 17.1.2017, 16:30
DNES Brownies z červenej repy (6) 17.1.2017, 16:23
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 93 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>

MOUČNÍKY, POHÁRY

Nadýchané tvarohové řezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 200 g hladké mouky, 100 g másla, 3 žloutky, 50 ml mléka, 10 g droždí, ½ lžičky cukru. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, sníh ze 3 bílků.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky přidáme žloutky a nastrouháme máslo z ledničky, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, které rozpůlíme. Tvaroh s cukrem a citronovou kůrou promícháme, lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Na menší plech (24x30 cm) s pečícím papírem rozválíme jeden díl těsta, natřeme tvarohovou náplň, přikryjeme druhým rozváleným plátem, popícháme vidličkou a necháme asi 10 minut kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova. (Pekla jsem 35 minut.) Nakrájíme a pocukrujeme až po vychladnutí.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (6) poslední: 13.1.2017, 16:57 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

BOŽSKÝ DEZERT PANNA COTTA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 500 ml čerstvé smetany ke šlehání, 100 g jemného krystalového cukru, 8-10 g želatinových plátků, 1 deci mléka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:

Nejdříve namočíme želatinové plátky do studené vody. Ohřejeme smetanu-nevaříme a přidáme cukr. Rozmočené plátky želatiny necháme rozpustit v teplém mléce a vmícháme do horké oslazené smetany.

Misky nebo pohárky vypláchneme studenou vodou, naplníme je ještě teplou smetanovo-želatinovou směsí, vše necháme vychladnout a uložíme do ledničky. Chladíme minimálně 4-6 hodin, aby se dezert dostatečně zpevnil.

Pokud budeme chtít dezertík vyklopit na talířek, musíme naplněné pohárky zespodu vložit na moment do horké vody, tím se směs uvolní. Přikryjeme obráceným talířkem a převrátíme. Vyklopený smetanový dezert můžeme na talířcích polít vychlazenou ovocnou omáčkou. Nejchutnější je ovšem malinová nebo karamelová-to je opravdový zážitek. Dozdobíme dle vlastní fantazie a servírujeme. Přeji dobrou chuť.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Jarmila L. (yarkal) ID 570069 | další recepty

KOMENTÁŘE (10) poslední: 13.1.2017, 8:23 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Steak z vepřové panenky, domácí hranolky, pepřová omáčka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• Vepřová panenka odblaněná a očištěná, nakrájená na cca 8 cm špalíky, olej, sůl, pepř čerstvě mletý • brambory oloupané, nakrájené na silnější špalíčky, olej • zelený nakládaný pepř, smetana 31% a víc, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

MASO: připravené špalíčky panenky otřené do sucha pořádně omočíme v oleji smíchaném z čerstvě mletým pepřem. Omočíme všechny strany a necháme maso alespoň chvilku odpočívat. Pokud je budeme hned dělat, necháme je stát v pokojové teplotě. Těsně před přípravou maso osolíme opět ze všech stran. Suchou pánev rozehřejeme, až bude hodně rozpálená a potom na ni zprudka opečeme panenky zase ze všech stran (viz obrázek). Mezitím si troubu rozehřejeme na 190 stupňů. Až jsou všechny panenky krásně dohněda opečené, dáme je na mřížku do trouby. Výpek, který po nich zůstal uchováme - ještě přijde jeho čas !!!Pod mřížku dáme nějaký pekáč, aby nám šťáva měla kam odkapávat a v troubě je necháme "dodělat" tak cca 10-15 minut podle velikosti masa a stupně propečení. Zhruba v polovině času panenky na mřížce otočíme a pokračujeme v opékání. Pokud máte doma teploměr na maso, můžete zkusit teplotu masa - uvnitř by mělo mít cca 61-65 stupňů. Když je maso hotové, opatrně ho vytáhneme a zabalíme do alobalu a tam ho necháme tak 3-5 minut odpočívat. Toto je velmi důležitý krok, díky němuž bude maso krásně šťavnaté, ačkoliv se panenky na povrchu můžou zdát suché. Po této době servírujeme buď celé (chlapům) nebo nakrájené na plátky (PŘES VLÁKNO !!!!) - toto ocení ženy a hlavně děti.

HRANOLKY: nakrájené brambory necháme delší dobu namočené ve vodě, aby se z nich dostalo co nejvíce škrobu. Vodu pak vylejeme a hranolky pořádně osušíme utěrkou. Mezitím si rozpálíme vyšší vrstvu oleje a až je pořádně horká, tak do ní hranolky opatrně vložíme. Zpočátku jen lehce a opatrně promíchneme, aby se rozpojily a odlepily ode dna a pak už je nemícháme, aby se nám nerozpadly (když tak jen velice opatrně a jemně). Až budou krásně zlatavé, vyjmeme je na velký cedník vystlaný nějakým savým materiálem. který nepouští chloupky, aby se nám odsál přebytečný tuk. Hranolky solíme až těsně před podáváním.

PEPŘOVÁ OMÁČKA: ... a teď přišel čas na odložený výpek po opékání panenky. Dáme ho znovu na plotnu, přidáme do něj máslo a necháme rozpustit. Už teď nám to krásně voní, ale my pokračujeme dál ..... do výpeku dáme přiměřené množství naloženého zeleného pepře i s troškou nálevu a cca 2-3 minutky restujeme. Pak přilijeme trošku vývaru (pokud není vývar, tak radši nic), necháme povařit, až nebude pepř tvrdý. Poté vlijeme sladkou smetanu, vydatněji osolíme a mícháme. Omáčku povaříme na požadovanou hustotu. Dochutíme solí, popřípadě ještě mletým pepřem.

DOBROU CHUŤ !!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Iva R. (avynka) ID 8231 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 30.12.2016, 18:10 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Medovníčkové kouličky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:\r\n\r\nTěsto:\r\n\r\n500g hladké mouky\r\n2 vejce\r\n2 čl jedlé sody\r\n60g rozpuštěného másla\r\n4 PL medu a 200g moučkového cukru\r\nKrém:\r\n\r\n1 karamelové kondenzované mléka\r\n1 máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP PŘÍPRAVY:\r\n\r\nZ těsta uděláte beztvaré placky a upečete na 180 stupňů asi 10 minut a necháte zchladnout. Mezitím si uděláte krém z 1 másla (trochu změklého) a 1 karamelového kondenzovaného mléka.\r\n\r\nZchladlé těsto rozdrtíte na jemné drobečky. Doporučuji placky nalámat a rozmixovat v mixéru, usnadní Vám to práci. Trochu drobečků si odložíte stranou na obalení kuliček.\r\n\r\nTeď si v míse smícháme krém a a drobky z placek a vypracujeme z nich hmotu, kterou dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice. To proto, aby se nám potom kuličky lépe tvarovaly.\r\n\r\nPo dvou hodinách vyndáme těsto z lednice a už jen vytvarujeme kuličky, které obalujeme v drobečcích.\r\n\r\nDobrou chuť

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Kamila T. (rotemi) ID 104070 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DOMÁCÍ PEKÁRNY

Salámové kytičky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 500 g hladké mouky, 50 g hery, 1 lžička soli, 300 ml mléka, 1 lžička cukru, 21 g droždí. Dále: měkký salám, plnotučná hořčice, vajíčko na potření, semínka (lněná či jiná).

POSTUP PŘÍPRAVY

Do pekárny nalijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk, nasypeme prosátou mouku pokojové teploty, do rohu vsypeme sůl, na druhý konec na cukr rozdrobíme droždí a zapneme program TĚSTO.

Vykynuté těsto rozválíme na sílu asi 3 mm a vykrajujeme kolečka velikosti salámu. Těsto není třeba podsypávat, nelepí a rozválet jde krásně. Kolečko těsta tence potřeme hořčicí, přiložíme kolečko salámu, přikryjeme dalším kolečkem těsta, opět potřeným hořčicí zespodu. Těsto nařízneme nejprve proti sobě do kříže a pak mezi to tak, abychom dostali 8 zářezů, ty pootočíme všecky jedním směrem (může být ale i jinak).

Na plechu s pečícím papírem necháme kytičky asi 20 minut kynout, před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem a střed posypeme semínky. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C. (Pekla jsem 25 minut každý plech, měla jsem 2 plechy.)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (9) poslední: 17.1.2017, 17:52 DNES | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

KAKAOVÉ ŘEZY PLNĚNÉ KRÉMEM S ČOKOLÁDOU



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny-korpus: 60 g hladké mouky, 20 g solamylu, 80 g jemného krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 PL kakaa, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3 vejce. Suroviny- čokoládový krém: 1 sáček čokoládového pudinku, 4 KL krystalového cukru, 350 ml mléka, 100 g čokolády na vaření, 200-250 g másla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup-Krém s čokoládou:
Uvaříme čokoládový pudink s cukrem, odstavíme a ještě do horkého nalámeme čokoládu, necháme ji rozpustit a za častého míchání necháme vychladnout. Pak dobře vyšleháme máslo a po částech přidáváme pudinkovo-čokoládovou směs. Krém dosladíme dle své chuti. Všechny složky musí mít stejnou pokojovou teplotu.

Postup-korpus:
Vyšleháme celá vejce s cukry a vmícháme postupně mouku smísenou se solamylem, kakaem a kypřícím práškem. Pečeme na plechu s papírem (ten můžeme před tím slabě potřít olejem) při teplotě 200 st. C. maximálně 10 minut. Horký plát necháme chvíli odležet a pak strhneme papír, necháme vychladnout.

Dokončení:
Vychladlý plát rozřízneme na dva, nebo na 3 díly, každý natřeme krémem a poskládáme na sebe. Složený moučník ještě celý potřeme zbytkem krému (vršek i boky) a můžeme ho posypat třeba mletými ořechy, kokosem, plátky mandlí, strouhanou čokoládou atd…. Uložíme do ledničky do dalšího dne-to je důležité. .

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Jarmila L. (yarkal) ID 570069 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 17.1.2017, 17:34 DNES | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DĚTSKÉ SPECIALITY

Dort do školky z čokolád KINDER,nepečený


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

korpus - plechovka od tuňáka,vystřižený kruh z tvrdého papíru podle plechovky jen o 1cm šiřší,2gumičky,pár Kinder čokolád,zdobení Kinder Schoko-Bons

POSTUP PŘÍPRAVY

Jeden rychlo dort do školky,u nás přísný zákaz pečených výrobků,ani naše oblíbená mašinka z miňonek,už nám bohužel neprojde,pouze vše originál balené z hygienických důvodů,
respektujeme,ale gumové bombony z Lidlu nosit nebudeme.
Z větší části dcerka dort dělala sama,já přidělala tavnou pistolí papírový kruh pod plechovku,aby čokolády hezky seděly,gumičky po obvodu a svíčky,též přidělány tavnou pistolí a pár minut byl hotov :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

ILona M. (Emili) ID 377182 | další recepty

KOMENTÁŘE (15) poslední: 17.1.2017, 17:08 DNES | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

SVÁTEČNÍ NEPEČENÝ ANANASOVÝ DORT



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Základní suroviny-dno dortu: 250 g piškotů (nebo sucharů), 125 g vlahého másla, 6-7 koleček kompotovaného ananasu. Suroviny-krém: 400 g vaničkového tvarohu, 400 ml smetany ke šlehání. 70 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 14 g želatiny, 2 PL teplého mléka na rozpuštění želatiny. Suroviny-poleva: 3 kompotovaná ananasová kolečka, 1 PL jemného krystalu, šťáva z jednoho citronu, ananasová šťáva z kompotovaného ananasu (hmotnost konzervy 500 g), 17 g želatiny, 2 PL teplé ananasové šťávy na rozpuštění želatiny, 6 koleček kompotovaného ananasu na ozdobu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup-piškotové dno dortu:
Pomleté piškoty, nebo suchary smícháme s rozpuštěným máslem a směs namačkáme na dno dortové formy o průměru 28 cm s pečícím papírem. Boky vyskládáme půlkami ananasových koleček a dáme zatuhnout do ledničky.

Postup-krém:
Želatinu namočíme do studené vody, tvaroh smícháme s oběma cukry. Ohřejeme mléko, ve kterém rozpustíme namočenou želatinu, kterou smícháme s oslazeným tvarohem. Vyšleháme tuhou šlehačku, kapku přisladíme a opatrně vmícháme do tvarohové směsi s želatinou. Vše vlijeme do vychlazené formy s připraveným piškotovým dnem, zarovnáme a uložíme do ledničky.

Postup-poleva:
Rozmixujeme ananas s cukrem a citronovou šťávou a vmícháme ananasovou šťávu z konzervy.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Jarmila L. (yarkal) ID 570069 | další recepty

KOMENTÁŘE (8) poslední: 10.1.2017, 18:07 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

KAKAOVÉ PLNĚNÉ DORTÍČKY-výtečné



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na linecké těsto: (18-20 kakaových koleček-průměr 6 cm) 300 g hladké mouky, 4 PL kakaa, 1 KL kypřící prášek do pečiva, 5 PL jemného krystalového cukru, 2 žloutky, 1 celé vejce, 120 g měkkého másla, malá špetka soli. Náplň: Nutela (nebo nugátový krém, rybízová marmeláda). Ostatní: Vykrajovací formička o průměru 5-6 cm.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce:

V misce vyšleháme vejce s cukrem, přidáme měkké máslo a připravíme jemnou krémovou směs.
Dále zvlášť promícháme mouku s kakaem, práškem do pečiva, solí, spojíme s máslovou směsí a vše dobře vypracujeme na hladké těsto-nejlépe v robotu.

Polovinu těsta vyválíme, formičkou vykrájíme spodní kolečka a poskládáme je na plech s pečícím papírem.
Do středu každého kolečka vložíme trochu náplně.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 6.1.2017, 13:03 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ

Kuřecí kousky s bramborami zapečené ve šlehačce-recepty.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rozpis na 4 porce: 4 ks kuřecí steaky (kuřecí horní stehna vykostěná), 8 ks větších brambor , 2 ks cibule,1 kelímek šlehačkové smetany, 2 lžíce grilovacího nebo jiného oblíbeného koření, 2 lžíce oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce sádla, drcený kmín, sůl dle potřeby

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Maso překrájíme na menší kousky, posypeme kořením, zakápneme olejem a citronovou šťávou, promícháme a necháme přes noc marinovat v lednici v uzavřené nádobě
2. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka, v míse je prosolíme a okmínujeme
3. Cibuli nakrájíme na céčka
4. V pánvi na rozpáleném sádle zprudka opečeme maso z obou stran
5. Výpek z pánve nalejeme do pekáčku, dno vyskládáme opečeným masem, přidáme cibuli a naskádáme brambory, zalejeme šlehačkou, přiklopíme
6. V troubě vyhřáté na 200 °C zapékáme 30 minut, poté odklopíme, teplotu zvýšíme na 230 °C a dopékáme ještě cca 40 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 28.12.2016, 10:51 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 93 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook