Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třešňové muffiny

Třešňové muffiny

Potřebné ingredience

330 g špaldové mouky 300 g třešní 150 ml čekankového sirupu 3 vejce 75 ml kokosového oleje 240 ml mléka 90 g vlašských ořechů skořice 2 lžičky prášku do pečiva

Postup přípravy

Tento recept jsem našla někde na netu a je moc dobrý. Smícháme špaldovou mouku, prášek do pečiva, skořici a nasekané vlašské ořechy. K suché směsi přidáme čekankový sirup, vejce,…

Zobrazit více...
DORTY
POMERANČOVÝ CHEESECAKE

POMERANČOVÝ CHEESECAKE

Potřebné ingredience

KORPUS: 200 g máslových sušenek 100 g rozpuštěného másla 2 PLpomerančové šťávy pomerančová kůra KRÉM: 200 g mascarpone 250 g tvaroh (kostka) 100 g bílé čokolády 200 ml smetany (31%) 100 ml šťávy pomerančové i s dužinou DOHOTOVENÍ: 1 kelímek zakysané smetany 1 ks pomeranč hobliny (čokoládové)

Postup přípravy

Sušenky vložíme společně s nastrouhanou pomerančovou kůrou do mixéru a rozemeleme. Pak smícháme s rozpuštěným máslem a pomerančovou šťávou. Vzniklou směs nasypeme do dortové…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Potřebné ingredience

120 g žitného chlebového kvásku 35 g sušených hřibovitých hub 200 g brambor 100 ml mléka 2 žloutky 2 lžíce másla Mletý černý pepř Sůl Drcený kmín 200 ml kysané smetany nebo řeckého jogurtu Petrželka

Postup přípravy

Sušené houby namočíme do většího hrnce do 1 litru studené vody, asi na 2 hodiny. Po uvedené době dáme houby vařit na 20 minut. Po uvedené době k houbám přidáme na kostičky…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Gnocchi s cuketou

Gnocchi s cuketou

Potřebné ingredience

500 g kuřecích stehenních řízků 2 malé cukety 1 kg gnocchi Olivový olej 1 větší cibule 10 půlek sušených rajčat v oleji 4 menší větvičky rozmarýnu Sůl Čerstvě mletý barevný pepř 1 smetana na vaření

Postup přípravy

Dle oblíbeného receptu si připravíme gnocchi nebo použijeme polotovar a dle návodu na obalu uvaříme. Na hlubokou pánev nalijeme trochu olivového oleje, na kterém zprudka osmažíme…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilování s vůní Indie

Grilování s vůní Indie

Potřebné ingredience

1 lžička sušeného drceného zázvoru 1 lžička cuminu 20 kuliček koriandru 2 lžičky kurkumy Špetka skořice 6 plátků vepřového masa

Postup přípravy

Do hmoždíře si dáme zázvor, cumin, koriandr a vše rozdrtíme na prášek. Rozdrcené koření dáme do mističky, přidáme kurkumu, skořici promícháme a touto kořenící směsí bohatě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté rumové muffiny

Kynuté rumové muffiny

Potřebné ingredience

40 ml mléka 4 g sušeného droždí 2 lžíce krupicového cukru 1 vejce 40 g másla Špetka soli 160 g hladké mouky Sirup 100 ml vody 60 ml rumu 50 g třtinového cukru

Postup přípravy

Z uvedených surovin si připravíme obvyklým způsobem kynuté těsto nebo nám s jeho přípravou pomůže domácí pekárna. Hotové těsto rozdělíme do máslem vymazaných formiček na muffiny …

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Potřebné ingredience

250 ml suchého bulguru 500 g kuřecích stehenních řízků Ghí nebo máslo 1 střední cibule 1 paprika kapie 2 lžíce rajčatového protlaku 2 větší oloupaná rajčata 1 lžička římského kmínu Sůl Mletý barevný pepř Petrželka na ozdobu

Postup přípravy

V hlubší pánvi si rozpustíme ghí nebo máslo, na kterém osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Když cibule začíná zlátnout přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso. K osmaženému masu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koňaková bábovka

Koňaková bábovka

Potřebné ingredience

5 vajec 150 g moučkového cukru 200 ml oleje 250 ml vaječného koňaku 300 g polohrubé mouky 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Do misky si vyklepneme celá vejce, přidáme moučkový i vanilkový cukr a vše vyšleháme do pěny. Do vzniklé pěny pomalu přikapáváme olej a vaječný koňak a zašleháváme. Na konec do…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Dortíčky Margot s čokoládovou polevou

Dortíčky Margot s čokoládovou polevou

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké mouky 50 g moučkového cukru 100 g nastrouhané čokolády Margot 1 balíček vanilkového cukru 200 g másla 50 g sádla 2 lžíce rumu špetka soli Krém: 150 g másla 1 rovná lžíce moučkového cukru 150 g salka-karamel 50 g nastrouhané čokolády Margot podle chuti rum rozpuštěná hořká čokoláda na polití strouhaná čokoláda Margot na posypání

Postup přípravy

Na krém vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, zašleháme Salko-karamel, vmícháme jemně strouhanou čokoládu Margot a přidáme podle chuti rum. Na vál prosejeme mouku s moučkovým…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka

Koprová omáčka

Potřebné ingredience

1l mléka, sůl 1 lžička, 1 balíček kopru, 2 lžíce octa, 3lžíce cukr, 100g másla, 3 lžíce hladké mouky. PŘÍLOHA : vejce, brambory.

Postup přípravy

Čerstvý kopr obereme a nasekáme. Do rozpuštěného 100g másla nasypeme 3lžíce hl. mouky a trochu orestujeme... Za stálého míchání nalijeme 1L mléka osolíme 1lžickou soli - necháme…

Zobrazit více...

Kategorie