Zobrazit přihlášovací formulář
SALÁTY, ZÁLIVKY
Balkánský salát

Balkánský salát

Potřebné ingredience

Ingredience: 400 g salátové okurky, 200 g šunky, 300 g rajčat, 200 g balkánského sýra, zálivka Šopská (můžeme koupit hotové sypké ochucovadlo), olivy, olivový olej a voda na zálivku

Postup přípravy

Postup přípravy: Zeleninu, šunku i sýr nakrájíme na kostičky. Vše smícháme a zalijeme zálivkou připravenou podle návodu na obalu. Necháme vychladit aspoň dvě hodiny v ledničce.…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Cibulový salát s houbami

Cibulový salát s houbami

Potřebné ingredience

Ingredience: 200 g sterilovaných žampionů, 200 g cibule, 50 g pórku, 50 g mražené kukuřice, 1 dl olivového oleje, pikantní hořčice, pepř, mořská sůl

Postup přípravy

Postup přípravy: Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí, pepřem a hořčicí, promícháme a necháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Metrové řezy

Metrové řezy

Potřebné ingredience

5 vajec , 25 dkg m. cukru , 3/4 sklenice oleje , 2 lžíce teplé vody , 3/4 prášku do peč., 26 dkg hladké mouky , kakao , KRÉM :2 kostky másla , 1/2 l mléka , 2 vanilkové pudinky ,cukr ,rum

Postup přípravy

Budeme potřebovat 2 stejné formy na srnčí hřbet.Žloutky smícháme s cukrem,pomalu po kapkách přiléváme olej(musí mít pokojovou teplotu,jinak by se to mohlo srazit),potom vodu a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtový koláč s ovocem

Jogurtový koláč s ovocem

Potřebné ingredience

1 jogurt 500g
1 vejce celé
1 kelímek (od toho jogurtu) polohrubé mouky
1/2 stejného kelímku cukru
1 prášek do pečiva
1 stejný kelímek drobného ovoce (borůvky, rybíz, jahody)

Postup přípravy

Jogurt smícháme s vejcem, přisypeme cukr, mouku a prášek do pečiva. Rozmícháme do hladkého litého těsta (pokud je moc husté, trošinku naředíme mlékem). Nalijeme do vymazaného a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Rychlá pomazánka

Rychlá pomazánka

Potřebné ingredience

20dkg měkkého salámu,4 tavenné sýry,2 tatarky,4 vejce uvařená na tvrdo.sul,pepř.

Postup přípravy

Salám nastrouhat nahrubo na struhadle a přidat ostatní přísady a rozmixovat.Dávám na veky,chleba i s rohlíkem.Nevím jak vám,ale nám chutná.

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Naložené kuřecí nebo vepřové plátky

Naložené kuřecí nebo vepřové plátky

Potřebné ingredience

kuřecí nebo vepřové plátky2 vejce2 lžíce hořčice2 lžíce solamylusůlpepř2 lžíce sojové omáčky1 lžíce vorčestru4 stroužky drceného česneku

Postup přípravy

Vejce, hořčici, solamyl, sůl, pepř sojovou omáčku, vorčestr a česnek promícháme . Řízky naklepeme a máčíme v této směsi. Dáme do misky, přikryjeme a necháme nejméně 3 hodiny…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Škubánky s mákem

Škubánky s mákem

Potřebné ingredience

1 kg oloupaných brambor
250g hrubé mouky
špetka soli
sádlo na smažení
150g mletého máku
100g moučkového cukru

Postup přípravy

Brambory uvaříme do měkka, část vody slijeme, část ponecháme (tak, aby 2/3 brambor byly ponořené ve vodě). Do brambor naděláme obrácenou vařečkou díry. Zaprášíme moukou a osolíme.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masová haše ll.

Masová haše ll.

Potřebné ingredience

200 g dušeného nebo pečeného vepřového masa, 30 g tuku Hera, 1 lžíce hladké mouky, kousek cibule, 1 žemle, mletý pepř, sůl

Postup přípravy

Maso umeleme s trochou šťávy nebo vývaru. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku a zalijeme ji šťávou z dušeného nebo pečeného masa…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Haše ze zbytků masa

Haše ze zbytků masa

Potřebné ingredience

250 g vařeného nebo pečeného masa, 30 g másla, 1/8 l vody, 1/2 cibule,
2 vejce, sůl, citron, 1 lžíce kečupu

Postup přípravy

Umleté maso našleháme s jemně nasekanou cibulkou a vodou a vložíme do kastrolu. Přidáme kousek másla, podusíme a přidáme vejce. Mícháme, dokud směs nezhoustne. Dochutíme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Rychlé jablkové lívance

Rychlé jablkové lívance

Potřebné ingredience

3 dcl mléka, 30 dkg polohrubé mouky, 30 dkg nahrubo nastrouhaných jablek, 1 prášek do pečiva, 1 vejce, sůl, pískový cukr, sekané ořechy nebo ovesné vločky, skořicový cukr

Postup přípravy

Z uvedených surovin připravíme těsto a lívanečky smažíme na 100% tuku nebo rozpáleném oleji. Ještě horké obalujeme ve skořicovém cukru.

Zobrazit více...

Kategorie