Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Marináda na maso, třeba i na řízky (není potřeba trojobalu,stačí už jen strouhanka!!!)

Marináda na maso, třeba i na řízky (není potřeba…

Potřebné ingredience

Na 1/2 kg masa - 2 celá vejce, 2 lžičky hořčice, 2 lžíce solamilu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička worčestru, 1 lžička magi, 2 stroužky česneku.....a naložit na min. 24 hodin (ale pokud nakládáte třeba kuřecí, tak můžete připravovat hned). Je to i na jiná masa (nakládám i vepřové, králičí...............)

Postup přípravy

Tip 1: Takto naložené maso obalte v trojobale nebo jen ve strouhance (bohatě stačí!) jako řízek.........vynikající!!!.................Tip 2: osmahněte jen tak! Tip 3: orestujte na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
"Farisův" guláš

"Farisův" guláš

Potřebné ingredience

asi 1 kg vepřového masa (nakrájíme na kostičky),
asi 0,5 kg hovězího masa (taky na kostičky),
asi 0,75 kg cibule (nakrájené na kolečka, měsíčky... není třeba na drobno),
0,75 - 1 kg mrkve (nakrájené na kolečka),
sladká paprika (od oka, jako do guláše),
1,5 - 2 sáčky celého nového koření,
2 - 3 celé bobkové listy,
sůl podle chuti,
trošku oleje,
0,5 - 0,75 kg brambor (nejlépe pěkných nových, omytých,nakrájených i se slupkou na čtvrtky - měsíčky)

Postup přípravy

Tato dobrota dostala název podle kamaráda z USA, který ji u nás jednou vařil a byla moc dobrá a jiná než naše gulášky, vhodná i pro děti, není ostrá.
Množství surovin si prosím…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražničí - vtěřinové

Ražničí - vtěřinové

Potřebné ingredience

vepř. maso -plecko asi 600gr , 3 velké cibule , 5 větších zelených paprik , klobásky asi 3 , sůl , pepř , koření gyros

Postup přípravy

vepř. maso nakrájíme na kostky , osolíme , okořeníme , dáme do pekáčku , podlijeme asi půl deci vody a pečeme přikryté asi 40 minut , po této době odklopíme a posypeme cibuli…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová roláda

Vepřová roláda

Potřebné ingredience

vepřová plec, uzená plec, sýr cihla, hořčice, vařené vejce, křen, sůj, pepř, kmín

Postup přípravy

Vepřovou plec nakrájíme cca na 100 - 130 g plátky, které naklepeme, osolíme a potřeme lžičkou hořčice a na to položíme na slabé plátky nakrájenou uzenou plec a sýr cihlu, vařené…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
šumavské řízky

šumavské řízky

Potřebné ingredience

plátky vepřové kýty nebo kotlety
brambor
česnek, cibule
sůl,pepř, majoránka
mléko, hl. mouka

Postup přípravy

připravíme těsto jako na bramborák, vepřové maso naklepe, posolíme,opepříme a osmažíme na pánvi do zlatova.
Na pánev si dáme vrstvu bramborového těsta,na to plátek masa a pak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETY S CUKETOU

KOTLETY S CUKETOU

Potřebné ingredience

4 kotlety bez kosti, 1 cuketa, 1 paprika, 1 cibule,sůl, pepř, olej na smažení, hladká mouka na obalení, 10dkg nivy, 2 menší stroužky česneku, provensálské koření

Postup přípravy

kotlety, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce, opečeme z obou stran, maso vyndáme z pánve a v témže oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, cuketu a proužky papriky,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Moravský vrabec

Moravský vrabec

Potřebné ingredience

plecko
bůček
hl. mouka
česnek
cibule
sůl, kmín
voda

Postup přípravy

Bůček a plec opláchneme a nakrájíme na kostky. Česnek a cibuli nakrájíme najemno. Promícháme s masem. Můžeme naložit den dopředu.
Maso vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní kolena

Pikantní kolena

Potřebné ingredience

vepřová kolena, 50 dkg rajského protlaku, 20 dkg oleje, 4 feferonky, česnek podle chuti, zázvor, pepř, sůl.

Postup přípravy

Vše smícháme v marinádu, kolena v ní necháme 24 hod.uležet.Pečená podáváme s hořčicí,křenem a chlebem. Výtečná mňamka.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety po čínsku.

Kotlety po čínsku.

Potřebné ingredience

4 kotlety, 2 vejce, lžíce kečupu, 1,5 lžíce solamylu, 3 stroužky česneku, lžička majoránky, lžička pepře, lžička kari, sůl,

Postup přípravy

Kotlety omyjeme, lehce naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nestočily. Smícháme vejce, solamyl, kečup, rozmačkaný česnek, majoránku, pepř, kari a pečlivě promícháme. Kotlety v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZÁHORÁCKÝ ZÁVITEK

ZÁHORÁCKÝ ZÁVITEK

Potřebné ingredience

bůček ,česnek ,cibule,slanina,, kysané zelí ,sůl ,pepř,cukr ,olej ,hl.mouka

Postup přípravy

Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, hodně naklepeme, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí. Na pánvičce osmahneme nakrájenou slaninu, zpěníme pokrájenou cibuli, vložíme…

Zobrazit více...

Kategorie