Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Sladká jídla

Přidat recept
SLADKÁ JÍDLA
Lívance s jablky a medem

Lívance s jablky a medem

Potřebné ingredience

2 hrnky hladké mouky 2 vejce 4 lžíce cukr písek 1 prášek do pečiva 1 hrnek mléka 2 lžíce oleje -na smažení jablko a med

Postup přípravy

Cukr a vejce (žloutek) utřeme , přidáme 2 lžíce hl mouky , 1 hrnek mléka promícháme a přisypeme prášek do pečiva. Mezi tím jsme si udělali sníh z bílků který opatrně vmícháme do…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Měkké jablečné muffiny s křupavou drobenkou

Měkké jablečné muffiny s křupavou drobenkou

Potřebné ingredience

Suroviny: - 2 jablka, nastrouhaná - 150g bílého jogurtu - 2 vejce - 70g třtinového cukru - 5 lžic oleje - 50g jemných ovesných vloček - 140g hladké mouky - 2 lžičky prášku do pečiva - 1 lžička sody - špetka soli Drobenka: - 2 lžíce jemných ovesných vloček - 2 lžíce třtinového cukru - 30g másla

Postup přípravy

Postup: Nastrouhaná jablka smícháme s jogurtem, vajíčkem a olejem. Přidáme cukr. Poté vločky a nakonec mouku, sodu a prášek do pečiva. Vystačíme si se lžíci a vše dobře…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Kořeněné máslové sušenky

Kořeněné máslové sušenky

Potřebné ingredience

Suroviny: - 100g změklého másla - 100g třtinového cukru - 1 vejce - 250g hladké mouky - lžička skořice - 1/2 lžičky mletého hřebíčku - lžička kakaa + na dozdobení třeba čokoláda nebo zdobení na perníčky

Postup přípravy

Postup: V mixéru spojíme změklé máslo s cukrem, přidáme vejce. Přisypeme mouku + koření a zpracujeme ručně na hladké těsto. Jde to lehce. Nakonec přidáme kakao a jemně…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Ječné palačinky

Ječné palačinky

Potřebné ingredience

3-4 vejce, 500g mléka, 1 lžíce rozpuštěnéjo másla, 180g celozrnné jemně mleté ječné mouky, sůl

Postup přípravy

Promícháme mléko, vejce, sůl, máslo, nakonec přidáme mouku jen krátce prošleháme. Těsto je hodně tekuté. Necháme cca 15 moc odstát a smažíme palačinky.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Špenátové palačinky

Špenátové palačinky

Potřebné ingredience

2 vejce, sůl, talíř špenátu, cca 300g mléka, cca 200g mouky (celozrnná špalda + hladká). lžíce chia semínek

Postup přípravy

Špenát s částí mléka rozmixujeme, přidáme zbylé suroviny a vymícháme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout a smažíme palačinky. Lze nasladko i naslano.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jáhlovo-kukuřičné noky

Jáhlovo-kukuřičné noky

Potřebné ingredience

větší miska vřených a částečně rozmixovaných jáhel (vařené ve slané vodě), 1 vanilkový pudink nebo 40g škrobu, 1 vejce, kukuřičná mouka

Postup přípravy

Jáhly v robotu smícháme s vejcem, postupně přisypáváme mouku, než vznikne celkem tuhé těsto. Tvarujeme noky, šišky,... Vaříme v osolené vodě než vyplavou. Podáváme s mákem,…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Banánové vafle

Banánové vafle

Potřebné ingredience

2 zralé banány, 2 vejce, 100g mléka (rostlinného), 50g oleje, 100g celozrnné pšeničné mouky, 100g špaldové hladké mouky, 50g jemných vloček, 2 lžíce jogurtu nebo zakysané smetany (rostlinné), 1/2 PP

Postup přípravy

Banány rozmixovat s vejci, přidat zbylé suroviny, kromě 50g mouky a PP. Nechat odstát asi hodinu (může být i déle) a až před pečením přidat 50g mouky smíchané s PP.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jáhlové noky

Jáhlové noky

Potřebné ingredience

300g jáhel, sůl, cca 200g pšeničné celozrnné mouky, asi 2 lžíce škrobu. Na posypání např. mletý mák, cukr, máslo, povidla.

Postup přípravy

Jáhly několikrát spaříme horkou vodou a poté uvaříme úplně doměkka ve slané vodě. Asi polovinu rozmixujeme na kaši. Necháme vychladnout. Poté smícháme se škrobem a moukou, aby…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohovo-jablkové knedlíky

Tvarohovo-jablkové knedlíky

Potřebné ingredience

250g tvarohu, 1 vejce, sůl, 100 - 150g strouhaných jablek, cca 150- 200g mouky (zde špalda a pohanka), cca 50g krupičky

Postup přípravy

Vše smícháme a vytvoříme mírně lepivé těsto. Tvoříme knedlíčky a vařím v osolené vodě.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Potřebné ingredience

170g kulatozrnné rýže, 500g mléka, sůl, 50g másla, 3 - 4 vejce, 70g cukru, skořice. Ovoce. Skořicový cukr, rozpuštěné máslo

Postup přípravy

Rýži vaříme asi 5 min. ve vodě, poté slijeme a nasypeme do horkého mléka se solí. Vaříme do zhoustnutí (cca 30min.). Do horké kaše vmícháme skořici, máslo a necháme vychladnout na…

Zobrazit více...

Kategorie