Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
chleba z kvásku

chleba z kvásku

Potřebné ingredience

200 g žitného kvásku, 200 g mouky tmavá pšeničná,300 g hl.mouky , 2 č.lžičky soli, špetku cukru,1/2 kostky droždí , kmín ,pol. lžíci octa , 200 ml. vody

Postup přípravy

do pekárny dáme suroviny a zapneme pekárnu na č.8 kynutí ..po vykynutí vytvarujem chleba a dáme do ošatky ,kynout asi 20 min.. po vykynutí vyklopíme opatrně na pečící papír a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Skořicoví šneci ...

Skořicoví šneci ...

Potřebné ingredience

300 g hl.mouky , 60 g cukru,2 PL medu, 10 hera (olej),1 vejce , 1 kostka droždí, špetka soli,130 ml. mléka

Postup přípravy

udělat těsto a nechat asi 1 h. kynout (já dělala v pekárně ) jak jinak můj miláček pekárna pak udělat dva obdélníčky potřít máslem a posypat cukr se skořicí zarolovat a nakájet…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Plitvický závin

Plitvický závin

Potřebné ingredience

Těsto: 100 ml oleje, 200 ml mléka, 1 vejce, 3 PL zakysané smetany, 510 g hladké mouky, špetka soli, 1 PL cukru krupice, 33 g droždí. Maková náplň: 250 g mletého máku, 120 ml mléka, 120 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr. Tvarohová náplň: 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 150 g cukru krupice, 1 žloutek, 50 g sušených brusinek namočených v rumu, 2 PL dětské krupičky.

Postup přípravy

Není to originální recept, ten si najdete na internetu. Já jsem si ho upravila na pekárnu a z těsta udělala dva záviny místo jednoho.

Mléko s cukry přivedeme do varu,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bábovka z domácí pekárny, jemná a vláčná s borůvkami

Bábovka z domácí pekárny, jemná a vláčná s borůvkami

Potřebné ingredience

250ml mléka, 150ml oleje, 2 vejce, 2 vanilin.cukr, 130g krupic.cukru, 400g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1-2 čajové lžičky citronového aroma + borůvky ( nebo cokoliv dle chuti)

Postup přípravy

Do formy poputují nejprve tekuté přísady, poté hned sypké, krom ovoce. Zapneme program "dort" a necháme vše hezky vymíchat. 2 minuty před koncem míchání těsta vsypeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slunečnicový chléb s kefírem

Slunečnicový chléb s kefírem

Potřebné ingredience

250 ml kefíru,150 ml vlažné vody,1 lžíce olivového oleje( nebo slunečnicový),1 lžička soli,1 lžička cukru,120 g žitné mouky,220 g hladké pšeničné mouky,250 g kupované směsi na slunečnicový chleba ( od Labety),15 g droždí 1 lžíce lněných semínek 1 lžíce slunečnicových semínek

Postup přípravy

Suroviny dáme do nádoby pekárn y,nejdříve tekuté,pak mouky ,semínka,cukr,sůl a navrch rozdrobíme droždí.Zapneme program chléb se středně propečenou kůrkou.( povrch jsem při…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Salámové kytičky

Salámové kytičky

Potřebné ingredience

Těsto: 500 g hladké mouky, 50 g hery, 1 lžička soli, 300 ml mléka, 1 lžička cukru, 21 g droždí. Dále: měkký salám, plnotučná hořčice, vajíčko na potření, semínka (lněná či jiná).

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk, nasypeme prosátou mouku pokojové teploty, do rohu vsypeme sůl, na druhý konec na cukr rozdrobíme droždí a zapneme program TĚSTO.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vdolky s jablky

Vdolky s jablky

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky, 2 žloutky, 4 lžíce rozpuštěného sádla, 20 g droždí, voda (nebo mléko) asi 20 ml sůl, cukr asi 2 hrstky, 3 PL rumu. Náplň : jablka - nastrouhat vanilkový cukr, skořice (mohou být i rozinky)

Postup přípravy

Všechny ingredience dáme do pekárny a vytvoříme těsto.
Po vykynutí srazíme a necháme ho vykynout ještě jednou.
Potom vykrajujeme kousky větší polévkovou lžící, těsto…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Makové buchty

Makové buchty

Potřebné ingredience

600g pol.mouky, 250 ml mléka,2 vejce ,100 g cukru, špetku soli,1 sáček majolky, 30 g droždí\r\nnápln : mák 200 g, cukr , rozinky rum , vanilkový cukr, mléko a strouhanku asi hrst \r\n potření : máslo a rum

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do pekárny na těsto..po vykynutí rozdělíme na 24 ks naplníme a pečeme na 175 C 25 min. po vyndání z trouby pomašluji máslem ve kterém je rum... moc dobré …

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté švestkové knedlíky s tvarohem- sezóna švestek začíná

Kynuté švestkové knedlíky s tvarohem- sezóna švestek…

Potřebné ingredience

300g hrubé mouky,200 ml vlažného mléka,1 lžičku soli,2 lžičky krystalového cukru,půl kostky droždí,švestky, na posypání tvaroh(kupuji Olešnický),moučkový cukr,rozpuštěné máslo

Postup přípravy

Do nádoby dáme vlažné mléko rozšlehané vejce,odváženou mouku,cukr,sůl a navrch rozdrobíme droždí-zapneme program těsto a necháme pracovat.( je.li třeba přidáme mouku či mléko…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sypaný makový závin

Sypaný makový závin

Potřebné ingredience

Těsto: 300 ml mléka, 80 ml oleje, 60 g cukru krupice, 500 g polohrubé mouky, lžička soli, 30 g droždí, (bez vejce). Náplň: 200 g mletého máku, 200 g cukru moučka. Dále: kousek másla.

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně.
Vykynuté těsto rozpůlíme, každý díl rozválíme na tenký plát, posypeme směsí máku s cukrem, pokapeme studenou vodou a máslem, srolujeme a…

Zobrazit více...

Kategorie