Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
KANČÍ PEČENĚ NA ZELENINĚ SE SMETANOU-  vkládám na přání Milena D. (Drm)

KANČÍ PEČENĚ NA ZELENINĚ SE SMETANOU- vkládám na…

Potřebné ingredience

Kančí pečeně, sůl, divoké koření ( nebo divočina), mrkev , petržel, cibule 2větší, sádlo,smetana

Postup přípravy

Jelikož jsem nevěděla stáří divočáka a maso jsem předem nenaložila, udělala jsem je v tlakovém hrnci.
Maso osolit hodně posypat divočinou,
Na sádle osmahnout cibuli ,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Sklenice s okurkami (Rychlé kyselé okurky)

Sklenice s okurkami (Rychlé kyselé okurky)

Potřebné ingredience

6 lžic octa ,3 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře ,1 lžička soli ,1 bobkový list ,6 sacharidů ,kopr, mrkev, cibule

Postup přípravy

Vše se dá do cca litrové sklenice a zalije vodou.Poté sterilizujeme.Můžeme přidat feferonku.

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
divina

divina

Potřebné ingredience

mäsko /divina, môze pouzit aj hovädzie alebo bravcove mäsko/..sol, korenie, olej, muka, vývar, slanina, huby, lečo

Postup přípravy

dostala som kusok mäska/divinu, tak som ju narezala na platky / môze pouzit aj hovädzie alebo bravcove mäsko/..osolíme a okoreníme.Polejeme olejom a necháme marinovat 24 hodin.V…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
****Guláš z divočáka****

****Guláš z divočáka****

Potřebné ingredience

1kg odleželé zvěřiny(divočáka)na kostičky,česnek,sůl, asi 1/4l mléka,necháme do druhého dne odležet. Maso opláchneme.

Postup přípravy

V papiňáku usmažíme na ang. slanině,sádle a másle 4 velké cibule. Přidáme: lžička sl.papriky, maso a dusíme. Kmín,pepř.nové koření,sůl. Vývar z kostí(nebo teplou vodu ,1 masox.) …

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jahňacie s vínovou omáčkou

Jahňacie s vínovou omáčkou

Potřebné ingredience

Jahňacie mäso (karé) Pác: olej,cesnak,sol,korenie,tymián,rozmarín Omáčka:1 cibula,25 g masla,50 ml balsamicový ocot,175 ml červeného vína,150 ml hovädzieho vývaru,1-2 čl brusnicového džemu

Postup přípravy

Mäso nakrájané na plátky si noc pred varením napácujeme.Polovicu z masla si rozpustíme na panvičke,opečieme mäsko a odložíme do tepla.Na panvicu pridáme zvyšok masla ,nakrájanú…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Pečený divočák +++

Pečený divočák +++

Potřebné ingredience

Maso na malé kousky z divočáka naložíme asi na týden až 14 dní do česneku a soli... zelenina -mrkev,petržel,celer... 3cibule na kostičky ,4 stroužky česnek na plátky... bobkový list,nové koření,pepř černý.... lžíce sádla... slanina na kostičky.... voda na podlití masa....

Postup přípravy

Na dno plechu dáme trochu nastrouhané zeleniny, já měla zeleninu s cibulou,česnekem a slaninou vše promíchané v jedné misce ,naskládáme na zeleninu maso opět trošku zeleniny …

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí guláš - můj první zvěřinový a výborný!:)

Kančí guláš - můj první zvěřinový a výborný!:)

Potřebné ingredience

500g kančího masa, 4 cibule, kousek slaniny, mletá paprika sladká, pálivá, sůl, pepř, majoránka, drcený kmín, vývar, hl. mouka, trochu červeného vína, olej (sádlo)

Postup přípravy

Maso, cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky. Na oleji smažíme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu. Cibulku osmažíme do hněda (až trochu spálíme), přidáme maso, krátce osmahneme,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Falešný zajíc na černo

Falešný zajíc na černo

Potřebné ingredience

4 kuřecí horní stehna (špalíčky), 10 dkg slaniny (nebo junior, godhaj, prostě co je k dispozici), 200 ml povidla (nebo jiná marmeláda), strouhaný perník, perníkové koření, kečup, sojovka, vegeta, worchester, tymián, sůl, pepř, olej. sušené švestky, kolečko citronu a brusinky na ozdobu

Postup přípravy

maso okořeníme a ovegetujeme. zprudka osmahneme na oleji s uzeninou a tymiánem, podlijeme a 20 minut dusíme. přidáme ostatní ingredience a vytvoříme hustou tmavou omáčku.…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí ragú na jalovci - výborné!

Kančí ragú na jalovci - výborné!

Potřebné ingredience

600g kančí plece nebo masa bez kosti, 100g kořenové zeleniny, 50g cibule, 80g margarínu, 30g hladké mouky, 10g rajského protlaku, divoké koření (bobkový list, celý pepř a nové koření), tymián, 8 kuliček jalovce, půl citronu, sůl, cukr podle chuti

Postup přípravy

Maso pokrájíme na malé kostičky, osolíme a nakrájíme kořenovou zeleninu, cibuli najemno, z citronu oloupeme žlutou kůrku, odstraníme bílou slupku a dřeň pokrájíme. Na polovině…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí závitky

Kančí závitky

Potřebné ingredience

kančí kýta, plátky slaniny, 2 vejce, 2 jarní cibulky, 2 cibule, vývar z kostky masoxu, plnotučná hořčice

Postup přípravy

* Jarní cibulku pokrájet, polovinu osmažit na lžíci oleje, přidat vejce a umíchat míchaná vajíčka. Odstavit, přidat zbytek jarní cibulky.
* Maso omýt, osušit, naklepat,…

Zobrazit více...

Kategorie