Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
RAFAELO KULIČKY - OD ORIGINÁLU K NEROZEZNÁNÍ

RAFAELO KULIČKY - OD ORIGINÁLU K NEROZEZNÁNÍ

Potřebné ingredience

125g Omegy, 1 Salko, 200g kokosu (1 pytlík) + kokos na obalení, mandle (bez slupky)

Postup přípravy

Rozpustíte půlku Omegy (125g), jakmile lehce schladne, do toho nalijete 1 salko - vyšlehat šlehačem do zhoustnutí. (Salko nevařit!!!) Pak přisypat pytlík kokosu (myslím že dělají…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
IRSKÉ DORTÍČKY

IRSKÉ DORTÍČKY

Potřebné ingredience

TĚSTO: 60 dkg hladké mouky, 30 dkg cukru moučka, 46 dkg másla, 20 dkg mletých vlašských ořechů, 4 žloutky, 5 lžic kakaa

KRÉM: 30 dkg másla, 15 dkg cukru moučka, 10-15 dkg mletých vlašských ořechů

OZDOBENÍ: 1 čokoláda na vaření, troška másla, mandličky, vlašské nebo lískové oříšky

Postup přípravy

TĚSTO: zpracujeme těsto z výše uvedených surovin a necháme uležet - lépe se zpracovává vychlazené, tolik nelepí. Vyválíme vždy těsto, vykrajujeme různé tvary, které potom lepíme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
NEJÚŽASNĚJŠÍ  VÁNOČKA -  RODINNÝ RECEPT

NEJÚŽASNĚJŠÍ VÁNOČKA - RODINNÝ RECEPT

Potřebné ingredience

600 g hladké mouky, 140 g cukru, 1/4 l mléka, 30 g droždí (klidně tak 3/4 kostičky), 2 vejce (jedno na potření), 120 g Hery, hrst rozinek předem namočených v rumu, lžička soli a sekané mandle, špetka muškátového květu a lžička citrónového aroma Dr.Oetker, nebo nastrouhaná citrónová kůra.

Postup přípravy

Vypracujeme klasické kynuté těsto. Z cukru, droždí a trošky mléka necháme vzejít kvásek /v hrnečku rozetřeme droždí s cukrem do tekuta,přidáme trošku teplého mléka a necháme v…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
KOUZELNÉ BRAMBORY NA CIBULCE

KOUZELNÉ BRAMBORY NA CIBULCE

Potřebné ingredience

půl kila brambor, 2-3 cibule, troška oleje a 1-2 lžičky soli

Postup přípravy

Oloupané a do měkka uvařené brambory rozšťoucháme a smícháme s orestovanou, na kostičky nakrájenou cibulí. Osolíme dle chuti a výborná příloha k jídlu, nebo i samostatný chod je…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
DĚDEČKŮV ÚŽASNÝ  BUŘTGULÁŠ

DĚDEČKŮV ÚŽASNÝ BUŘTGULÁŠ

Potřebné ingredience

2 buřty, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku (dle chuti), půl pytlíčku gulášového
koření (Vitana), sůl, majoránka, mletá paprika sladká, hladká mouka, olej a
brambory - asi půl kila.

Postup přípravy

Orestujeme cibulku nakrájenou na jemno, a přidáme na kostičky nakrájené buřty.
Jakmile budou osmažené, zasypeme hladkou moukou, beru to od oka, aby to zhoustlo
a bylo to…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
ŠPAGETOVÁ BÁBOVKA

ŠPAGETOVÁ BÁBOVKA

Potřebné ingredience

1 špagety, 40 dkg kabanosu nebo jiné měkké uzeniny, kečup, 4-5 vajec, 20 dkg Eidamu, máslo na vymazání formy, strouhanka na vysypání formy, sůl dle chuti.

Postup přípravy

Uvařené těstoviny (lépe do poloměkka, pak se ještě pečou v troubě) vrstvíme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Vrstva těstovin (třetina), na to nasypeme polovinu…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
ZAPEČENÉ RAJČATOVÉ ROHLÍKY

ZAPEČENÉ RAJČATOVÉ ROHLÍKY

Potřebné ingredience

rohlíky, máslo, šunka, sýr, rajčata

Postup přípravy

Rohlíky namažeme máslem (nebo Ramou, či něčím podobným), poklademe šunkou, nakrájenými rajčaty a posypeme strouhaným sýrem. Zapečeme v troubě při 200°C tak do 10 min, jakmile…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Provensálská kuřecí směs

Provensálská kuřecí směs

Potřebné ingredience

500g kuřecích prsou, mražená zelenina - papriky, hrášek, kukuřice (dle toho,co máte rádi), 3 stroužky česneku, 1 smetana 30%ni (250ml), asi 4-5 lžic kečupu, 1 cibule, lžička kari a lžička provensálského koření, 4 rajčata a sůl.

Postup přípravy

Kuřecí prsa zprudka oresujeme zároveň s cibulí, kterou stačí nakrájet na větší kostičky, klidně hodně velké kusy. Jakmile je maso měkké, což je rychle, pokud je zprudka opečené,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
ZAPEČENÁ BROKOLICE SE SÝREM A SMETANOU

ZAPEČENÁ BROKOLICE SE SÝREM A SMETANOU

Potřebné ingredience

8 velkých brambor, 1 brokolice, trošku másla na vymazání formy, 1 smetana 33%, asi 20 dkg strouhaného sýra Eidam a lžička Vegety, sůl.

Postup přípravy

Brokolici rozdělíme na růžičky a lehce povaříme v osolené vodě. Mezitím oloupané brambory nakrájíme na plátky a polovinu vložíme do máslem vymazané zapékací formy. Lehce osolíme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MARGOT ŘEZY

MARGOT ŘEZY

Potřebné ingredience

TĚSTO: 2 hrnky hladké mouky (čtvrtlitrové), 1 hrnek cukru, 1 čokoládu Margot, 1 smetana ke šlehání (min. 30%ni), 1 prášek do pečiva, 1 lžíce oleje, 2 vejce a 1 hrnek mléka

POLEVA: 20 dkg cukru moučka, 10 dkg másla, 2 lžíce rumu a 3 lžíce kakaa na pečení

Postup přípravy

Těsto: čokoládu Margot najemno nastrouháme a přidáme ostatní přísady. Promícháme a vylijeme na papírem vyložený plech (vyšší!). Pečeme při 170°C zhruba 20 min. Buchta se ráda…

Zobrazit více...

Kategorie